Cea mai veche tradiție din lume, potrivit experților. Ce făceau oamenii în peșteri

Arheologii au descoperit ceea ce ar putea fi cea mai veche tradiție din lume, despre care se crede că își are originea în urmă cu zeci de mii de ani și este practicată și astăzi de populația indigenă din Australia. În peșterile antice de la poalele Alpilor australieni au fost găsite dovezi ale acestei tradiții care datează de acum 10 000 de ani.

Aceste peșteri nu erau folosite pentru adăpost, ci erau locuri speciale, cunoscute sub numele de mulla-mullung, unde se desfășurau ritualuri de către persoane despre care se credea că au abilități magice. Deși aceste ritualuri străvechi au fost documentate încă din anii 1800, ele au fost inițial trecute cu vederea de arheologi în anii 1970.

Tradiția implica ritualuri conduse de un „doctor” care folosea obiecte asociate cu pacientul sau victima, arzându-le cu grăsime umană sau animală.

Recent, o echipă de arheologi care lucrează cu populația GunaiKurnai a descoperit în peștera Cloggs două vatră miniaturale, acoperite de mii de ani, fiecare conținând un băț de lemn de Casuarina îmbălsămat cu țesut adipos. Căminele, a căror vechime este estimată la 10 000-12 000 de ani, dezvăluie detalii despre rezistența acestei vechi tradiții.

Deși au fost construite la o distanță de 1 000 de ani, căminele erau aproape identice. Conservarea acestor cămine și a artefactelor din lemn sugerează că tradițiile poporului GunaiKurnai, inclusiv ritualurile desfășurate în peșteri, au fost transmise oral timp de peste 10.000 de ani.

Această descoperire pune în lumină continuitatea remarcabilă a acestei tradiții străvechi, oferind o perspectivă unică asupra patrimoniului cultural al populației GunaiKurnai.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu