Cea mai veche piramidă din lume nu ar fi în Egipt. Unde se găsește monumentul ascuns de milenii

Potrivit experților, cea mai veche piramidă din lume s-ar putea să nu se afle în Egipt, ci la mii de kilometri distanță de celebrele piramide din Giza. O echipă de arheologi, geologi și paleontologi de la diferite instituții din Indonezia a găsit dovezi care sugerează că piramida Gunung Padang ar putea fi cea mai veche piramidă.

Studiul, publicat în jurnalul Archaeological Prospection, arată că Gunung Padang, situat în vârful unui vulcan din Java, Indonezia, a fost considerat o structură megalitică timp de mulți ani. Deși este considerată un loc sacru de către localnici, adevărata sa origine a rămas ascunsă timp de mii de ani.

Au existat diferite teorii cu privire la crearea lui Gunung Padang. Unii sugerează că s-a format în mod natural și apoi a fost înfrumusețat de oameni, în timp ce alții susțin că este în mare parte creat de om. Din cauza dezbaterilor continue, monumentul nu a fost studiat pe larg până acum.

Studiul recent a ajuns la concluzia că Gunung Padang ar putea fi într-adevăr cea mai veche piramidă din lume. Pentru a susține această afirmație, echipa a efectuat o examinare cuprinzătoare a structurii piramidei.

Între 2011 și 2015, experții au folosit tomografia seismică și radarul de penetrare a solului pentru a analiza straturile de sol și vegetație care acoperă o porțiune semnificativă din Gunung Padang. Prin această analiză, ei au găsit dovezi care indică faptul că piramida a fost construită în mod predominant de oameni.

Mai mult, s-a dovedit că structura a fost construită în mai multe etape, care s-au întins pe parcursul a mii de ani. S-a estimat că cele mai vechi părți ale piramidei au fost construite între 25.000 și 14.000 de ani în urmă, ceea ce o face un concurent puternic pentru titlul de cea mai veche piramidă din lume.

Construcția piramidei a avut loc treptat, straturile ulterioare fiind adăugate de-a lungul timpului. Datorită acestui proces gradual și a creșterii vegetației, o parte substanțială a structurii a rămas ascunsă. Prima parte a piramidei a fost construită folosind lavă sculptată, modelată pe vârful dealului vulcanic.

Mii de ani mai târziu, un alt grup a adăugat un strat de cărămizi și coloane de piatră între 7.900 și 6.100 î.Hr. Ulterior, un alt grup a aplicat un strat de noroi pe o parte a dealului, ascunzând și mai mult lucrările anterioare. În consecință, populația locală nu știe în mare parte că se află în prezența celei mai vechi piramide din lume.

Între 2.000 și 1.100 î.Hr., un alt grup a adăugat sol suplimentar, terase de piatră și alte elemente arhitecturale la structură. Pe lângă aceste descoperiri, echipa de cercetători a descoperit și porțiuni goale în interiorul piramidei, ceea ce ar putea sugera prezența unor camere ascunse.

Această descoperire aduce în atenție detectarea recentă a unei camere ascunse în cadrul Marii Piramide din Giza. Experții sunt acum nerăbdători să excaveze și să exploreze interiorul piramidei Gunung Padang pentru a-i descoperi în continuare secretele.

Scopul este de a coborî o cameră în interiorul structurii pentru a obține o înțelegere mai profundă a acestui monument intrigant.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu