Acest punct minuscul de pe Glob este cea mai mare piscină din lume

Peste tot în lume există locuri uimitoare, în care se poate călători în diferite chipuri. Dacă îți place să mergi cu cortul pe munte, ai nenumărate opțiuni.

Dacă îți place istoria, există mii de locuri în jurul lumii care sunt pline de vestigii ale trecutului. Iar dacă îți place marea, unele țări au plaje nisipoase superbe.

Este fascinant să călătorești și să vezi locuri unice din lumea întreagă. De exemplu, în Chile se află un loc special unde vei găsi două lucruri uimitoare: o stațiune superbă, cu plajă la mare, și cea mai mare piscină din lume.

După ce o să afli mai multe, îți vei dori să călătorești în acest loc.

Bine ai venit în San Alfonso del Mar! Aceasta este o stațiune privată din Algarrobo, Chile, și se laudă cu cea mai mare piscină din lume (are aproximativ 1 kilometru lungime).

De câteva sute de ori mai mare decât o piscină obișnuită de hotel, piscina din San Alfonso del Mar are adâncimea maximă de 3.5 metri. Destul de ușor de atins fundul bazinului…

cea mai mare piscină din lume
Foto: cnn.com

Sistemul de filtrare al piscinei curăță zilnic, fără încetare, aproape 2,5 milioane de litri de apă preluată din Oceanul Pacific.

cea mai mare piscină din lume
Foto: Pinterest

Se estimează că piscina a costat „numai” două miliarde de dolari. Da, ai citit bine…

cea mai mare piscină din lume
Foto: skyscrapercity.com

Poți lua o barcă gonflabilă cu trambulină ca să te relaxezi împreună cu prietenii.

cea mai mare piscină din lume
Foto: lasexta.com

Imaginează-ți cum ar fi să joci „Marco Polo” în această piscină.

cea mai mare piscină din lume
Foto: slideserve.com

Poți să plutești liniștit și să te relaxezi.

cea mai mare piscină din lume
Foto: unusualplaces.com

Poți să mergi cu barca, cu caiacul, sau să navighezi cu ambarcațiuni cu pânze pe apa limpede.

cea mai mare piscină din lume
Foto: newsland.com

În urmă cu aproape un deceniu, când a fost inaugurat, locul a fost menționat în Cartea Recordurilor drept „cea mai mare piscină din lume”.

cea mai mare piscină din lume
Foto: bacinerias.com

Scopul declarat al proprietarilor este să te facă să te simți ca și cum ai înota în Marea Caraibilor când, de fapt, ești în Chile. La cât de cristalină e apa, ai spune că au reușit.

Foto: Twitter

San Alfonso del Mar este o destinație ideală pentru vacanță. Și, ținând cont de investițiile făcute, ai putea spune că prețurile nu sunt cele mai mari din lume.

cea mai mare piscină din lume
Foto: blazepress.com

Poți găsi camere la mai puțin de 100 de dolari pe noapte. Scump? Ieftin? Răspunde fiecare după buzunar. Iată un loc care ar merita inclus pe orice listă de destinații de vacanță.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă și 8 destinații de vacanță inedite care merită explorate.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>