VIDEO Nu este o iluzie optică! Așa arată cea mai abruptă stradă din lume

Locuitorii de pe strada Baldwin, din orașul neozeelandez Dunedin, nu au nevoie să meargă la sală pentru a se menține în formă. Pentru mișcarea zilnică, este suficient să facă o plimbare până în capătul străzii și înapoi. Asta, deoarece locuiesc pe cea mai abruptă stradă din lume, conform Guiness World Records.

Strada este atât de înclinată, încât nu poate fi asfaltată, deoarece într-o zi caldă asfaltul s-ar scurge la vale.

Înclinație de 35%

Cea mai abrupta strada din lume 05
Foto: instagram.com

Strada are o lungime de 350 de metri și o înclinație de 35%. Mai precis, cea mai înaltă stradă din lume se înalță cu un metru la fiecare 2,86 de metri.

De-a lungul străzii sunt construite 34 de case, iar trotuarul pentru pietoni este format din scări.

Cea mai abrupta strada din lume 02
Foto: instagram.com

De asemenea, din cauza înclinației, autoritățile au decis să betoneze strada, și nu să toarne asfalt. Asta deoarece, într-o zi cu temperaturi ridicate, asfaltul ar începe să curgă la vale. Mai mult, pe timp de ploaie, betonul asigură o aderență mai bună.

Strada nu a fost construită așa intenționat. În majoritatea cartierelor vechi din Dunedin, străzile au fost construite sub formă de grilă, fără a se ține seama de particularitățile terenului.

Strada Baldwin a fost construită la jumătatea secolului al XIX-lea.

Cea mai abrupta strada din lume 06
Foto: twistedsifter.wordpress.com

Cea mai abruptă stradă din lume, gazda multor evenimente

Cea mai abrupta strada din lume 04
Foto: instagram.com

Datorită unicității ei, strada Baldwin atrage o mulțime de oameni în fiecare an. Din 1988, aici se organizează un concurs de atletism și fitness, denumit Baldwin Street Gutbuster.

De asemenea, din 2002, pe Baldwin Street se organizează evenimentul caritabil Jaffa, când zeci de mii de bomboane portocalii sunt lansate din vârful străzii.

Strada Baldwin își merită pe deplin locul în Cartea Recordurilor, o enciclopedie a superlativelor din întreaga lume.

Tot în Cartea Recordurilor a intrat și acest uimitor artist, care a realizat ceva uimitor:


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Dulau Batran spune:

    Să locuieşti mai spre vârf şi după ce pleci de acasă pe jos, ajuns în vale să-ţi aduci aminte că ai uitat să închizi apa şi trebuie să te întorci înapoi. Marfă. 🙂

  • >