Lina Medina, fetița care a devenit mamă la 5 ani

Lina Medina avea doar cinci ani când a ajuns la spital din cauza unei umflături abdominale suspecte, care părea a fi o tumoare. Însă adevărul era cu totul altul: fetița era însărcinată în luna a șaptea. Șase săptămâni mai târziu, devenea cea mai tânără mamă din istorie.

Evenimentul a șocat și a fascinat întreaga lume, iar circumstanțele în care s-a petrecut cazul nu au fost elucidate pe deplin nici până astăzi.

Lina Medina și o poveste șocantă

Lina Medina - copilarie
O fotografie ce pare a înfățișa doi frați ascunde un adevăr urât. Foto: Wikimedia

Lina Medina s-a născut pe 27 septembrie 1933 în Ticrapo, un sat situat în cea mai săracă regiune din Peru. Mai avea opt frați și a avut parte de o copilărie normală.

Încă din primii ani de viață, a fost evident că Lina se dezvoltă mult mai repede decât ceilalți copii. De altfel, fetița a avut prima menstruație la vârsta de doar doi ani și jumătate.

Totul a decurs oarecum normal în viața familiei Medina (având în vedere circumstanțele), până în primăvara anului 1939, când părinții Linei au observat că abdomenul fetei creștea de la o zi la alta.

Lina Medina - doctor
Singura fotografie cu Lina însărcinată publicată vreodată în presă. Foto: Wikimedia

Speriați, au dus-o la un medic din capitală, ca să verifice dacă nu cumva era vorba de o tumoare. După ce a examinat-o pe Lina, răspunsul medicului a căzut ca trăsnetul: fetița era însărcinată de șapte luni.

Șase săptămâni mai târziu, Lina dădea naștere unui băiat, devenind astfel cea mai tânără mamă din istorie. Cazul Linei i-a șocat atât pe părinții ei, cât și pe cei mai renumiți medici ai vremii.

Cea mai tânără mamă din istorie a avut o pubertate precoce

Cum a rămas însărcinată fetița de doar cinci ani este și acum un mister. Medina nu a dezvăluit niciodată cine este tatăl copilului, iar familia fetei a păstrat tăcerea asupra acestui subiect.

Lina Medina - nastere
Lina Medina și fiul său nou-născut. Foto: YouTube / Anondo BD

Din cauză că avea pelvisul prea mic și nu putea naște în mod natural, Lina a născut prin cezariană. Medicul care a realizat operația a descoperit că, deși avea doar cinci ani, fetița avea deja organele sexuale complet dezvoltate.

Ulterior, endocrinologii au stabilit că Lina Medina suferea de pubertate precoce. Această afecțiune rară afectează unul din 10.000 de copii, majoritatea de sex feminin. În cazurile de pubertate precoce, organele sexuale se dezvoltă complet până la vârsta de opt ani.

De asemenea, rapoartele medicale cu privire la stadiul de dezvoltare al Linei arată că fetița avea deja sâni și șolduri mai late decât în mod normal. Așadar, toate datele arată că, atunci când a rămas însărcinată, Lina avea corpul unei adolescente.

Cine a lăsat-o însărcinată pe Lina Medina?

cea mai tânără mamă din lume
În această fotografie sunt trei persoane: două femei și doi copii. Foto: Wikimedia

Pubertatea precoce explică parțial sarcina Linei, însă misterul identității tatălui nu a fost niciodată clarificat. Fetița a refuzat să le spună medicilor cine a lăsat-o însărcinată.

Inițial, suspiciunile s-au îndreptat spre tatăl fetei, care a și fost arestat pentru o scurtă perioadă. Însă, neavând martori sau dovezi împotriva lui, polițiștii au fost nevoiți să-l elibereze.

Într-un articol publicat în Chicago Tribune în 1955 cu privire la acest caz se vorbește despre o tradiție străveche practicată în Peru, unde comunitățile izolate din zonele muntoase încă mai recurg la ritualuri religioase precreștine, care implică uneori și orgii sexuale.

Autorul susține că este posibil ca Lina Medina să fi participat la un asemenea eveniment, însă acestea sunt doar speculații.

O chestiune privată

cea mai tânără mamă din lume
Lina, ținându-l de mână pe Gerardo. Foto: YouTube/Ileana Fernandez

Odată ce a devenit cunoscut, cazul a stârnit vâlvă în întreaga lume. În goana după senzațional, paginile ziarelor erau umplute de detalii (unele reale, altele inventate) despre cazul Lina Medina.

Pentru a obține informații în exclusivitate, multe ziare i-au oferit fetei sume mari de bani pentru a-și spune povestea, dar de fiecare dată Lina a refuzat categoric ofertele primite.

Lina Medina și-a trăit restul vieții încercând să evite publicitatea și refuzând interviuri. Nici ea, nici familia ei nu au dorit să devină celebri sau să câștige ceva de pe urma evenimentului.

De altfel, există doar două fotografii ale fetei din timpul sarcinii, dintre care doar una a fost folosită în presă. Cu toate acestea, dosarul medical conține numeroase consemnări ale doctorilor care au tratat-o, precum și rezultatele analizelor la care a fost supusă.

Destine învăluite în mister

Fiul Linei s-a născut pe 14 mai 1939 și a fost botezat Gerardo, după doctorul care a examinat-o pe Lina prima oară. După naștere, Lina și Gerardo s-au întors în satul natal, iar băiatul a crescut crezând că Lina este sora lui.

Abia în adolescență a aflat că Lina, care era doar cu cinci ani mai mare, era mama lui. Într-un interviu din 1955, Gerardo a afirmat că vrea să devină medic. Deși nu părea să aibă probleme de sănătate, Gerardo a murit tânăr, la doar 40 de ani.

Cu toate că a intrat în Cartea Recordurilor, Lina Medina a trăit o viață obișnuită. A devenit secretara medicului care a ajutat-o să nască. În anii ’70, s-a căsătorit cu un bărbat pe nume Raul, iar în 1972 (la 39 de ani) a născut un al doilea copil.

În prezent, nimeni nu știe exact unde locuiește Lina Medina, femeia ducând probabil o viață discretă, departe de ochii lumii.

Cazul Lina Medina este menționat (și explicat) și în literatura de specialitate. De exemplu:


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu