Procesul Greenbrier: Singurul caz din istorie când mărturia unei fantome a fost folosită la condamnarea unui criminal

Se spune că morții nu vorbesc. Dar moartele? În luna februarie a anului 1897, în regiunea Greenbrier din Virginia de Vest, SUA, Mary Jane Heaster începuse să afirme că fantoma fiicei sale decedate o vizitează noaptea. Alva „Zona” Heaster Shue murise subit în urmă cu o lună.

Trupul său fusese găsit de un vecin pe 23 ianuarie. În raportul autopsiei făcute în grabă fusese consemnat că fata a murit „pentru că nu s-a mai trezit din leșin”.

Mary Jane a fost devastată de moartea fiicei sale. Cu toate acestea, viziunile sale ciudate i-au adus ceva mai mult decât alinarea. În timpul acestor vizite nocturne, fantoma Zonei i-a comunicat lui Mary Jane că moartea sa nu a fost nici naturală, nici accidentală: fusese omorâtă de soțul său, Erasmus „Edward” Stribbling Trout Shue.

Moartea Zonei a părut suspectă încă de la început, dar nimic nu dovedea pe deplin vinovăția lui Edward. În timpul în care vecinul a anunțat poliția și a chemat doctorul, Edward i-a spălat și i-a aranjat trupul scumpei sale soții decedate.

Era un gest ciudat, având în vedere că de obicei mamelor sau altor femei din familiile decedaților le revenea sarcina să se îngrijească de trupurile morților.

Moartă, proptită cu perne și cearșafuri

fantoma-greenbrier-featured
Alva „Zona” Heaster Shue  (stânga) și mama sa, Mary Jane Heaster. Foto: Wikimedia

Dar s-a întâmplat ceva și mai ciudat… Shue nu i-a permis doctorului să termine autopsia. Cât timp a lucrat doctorul, Shue a vegheat la căpătâiul soției sale, proptind-o cu perne și cearșafuri și ținându-i gâtul învelit într-o eșarfă. Susținea că astfel Zona se va odihni mai ușor pe lumea cealaltă.

Femeia a fost înmormântată pe 24 ianuarie 1897. La înmormântare, mama decedatei a scos cearșafurile din sicriu și, împotriva voinței lui Edward, le-a dus acasă, cu gândul de a le spăla.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Imediat după ce le-a pus la spălat, apa s-a înroșit. A fost un indiciu evident că moartea fiicei sale nu fusese un accident. Cu toate acestea, Mary-Jane încă ezita să își acuze ginerele. Asta până când fantoma fiicei sale i-a apărut în dormitor.

Pe parcursul a patru nopți, spiritul Zonei a tot apărut în camera mamei, căreia i-a descris detaliile macabre ale morții în mâinile soțului. Fantoma i-a dezvăluit lui Mary Jane că Shue i-a rupt gâtul.

Mary Jane a povestit aceste detalii la poliție. Mărturia sa a fost de ajuns pentru exhumarea și investigarea cadavrului. La 22 februarie 1897, mai mulți medici investigau din nou trupul Zonei, de această dată pe îndelete și fără întreruperile soțului.

Au descoperit că traheea Zonei fusese zdrobită, ligamentele sucite și că pe piele avea mai multe vânătăi.

placa-memoriala
O placă memorială descrie pe scurt acest caz bizar: „În cimitirul din apropiere este îngropată Zona Heaster Shue. Moartea sa din 1897 a fost considerată naturală până când spiritul ei i-a apărut mamei și i-a descris cum a fost omorâtă de soțul său, Edward. Autopsia făcută pe trupul deshumat a confirmat relatările apariției. Edward, găsit vinovat de crimă, a fost condamnat la închisoare. Este singurul caz cunoscut din istorie când mărturia unei fantome a ajutat la condamnarea unui criminal.” Foto: Wikimedia

Era clar că gâtul îi fusese rupt intenționat. Curând după aceea, Edward a fost arestat și acuzat de uciderea soției. În timpul procesului, avocatul lui Edward a făcut greșeala să creadă că Mary Jane se va face de râs cu mărturia sa paranormală.

Cu toate acestea, povestea ei se susținea și a rezistat la verificări, iar judecătorul nu a putut nicicum convinge jurații să nu ia în seamă relatările pline de emoție despre vizite din lumea de dincolo.

Pe 11 iulie 1897, Edward a fost găsit vinovat de uciderea soției sale și a fost condamnat la închisoare pe viață. A murit în pușcărie trei ani mai târziu, din cauza unei boli necunoscute. A fost înmormântat într-un mormânt nemarcat.

Dacă te interesează subiectul, aici poți citi mai multe despre acest caz misterios.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Un comentariu la „Procesul Greenbrier: Singurul caz din istorie când mărturia unei fantome a fost folosită la condamnarea unui criminal”

  1. Erau mai lucizi oamenii inainte vreme. Intr-adevar daca cineva moare in anumite conditii, de exemplu morti violente, atunci ramane in urma o energie reziduala si manifesta sub forma de fenomene poltergeist. Erau mai lucizi oamenii pe atunci…. nici nu lovise gunoiul einsteinian si quantic

    Răspunde

Lasă un comentariu