fbpx

Cazul fără precedent al copilului născut la 4 ani după moartea părinților săi

Tiantian s-a născut la sfârșitul anului 2017, în China. Nașterea sa a avut loc la patru ani după ce părinții săi au murit într-un tragic accident de mașină.

Bunicii săi au dus o luptă lungă și complicată prin tribunale pentru a avea șansa de a-și aduce nepotul pe lume. Părinții copilului fuseseră căsătoriți de doi ani și încă nu reușiseră să conceapă un copil.

Așa că s-au hotărât să apeleze la alte metode de fertilizare.

Au devenit părinți după ce au murit

Tiantian s-a născut la patru ani după moartea părinților săi naturali. Foto: scmp.com

În 2013, cu cinci zile înainte de ziua în care erau programați pentru transplantarea unui ovul fertilizat în corpul lui Liu, aceasta și soțul său au murit într-un tragic accident de mașină.

Însă părinții celor doi știau cât de mult își doriseră cei doi un copil. Prin urmare, s-au decis să le transforme visul în realitate.

În următorii trei ani, au dus o luptă legală pentru drepturile asupra a patru embrioni înghețați, lăsați în urmă de copiii lor. Cazul era unul deosebit de dificil.

Aceasta, deoarece nu exista vreun precedent legal care să arate dacă cei patru bunici puteau moșteni embrionii înghețați ai copiilor lor. După ani de lupte prin tribunale, embrionii le-au fost încredințați.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Însă au apărut noi probleme. De exemplu, nu puteau lua embrionii de la spitalul Nanjing înainte de a face dovada că un alt spital era de acord să-i depoziteze.

Cei patru bunici s-au luptat în tribunale

Cei patru bunici s-au luptat ani întregi cu sistemul de justiție din China În final, au câștigat. Foto: scmp.com

Bunicii au avut probleme în a găsi instituții medicale care să fie dispuse să se implice în cazul lor. Acest lucru se datora ambiguităților legale în ceea ce privește embrionii netransplantați.

De asemenea, nașterile prin mamă surogat sunt ilegale în China. Așa că bunicii au fost nevoiți să caute peste granițe o femeie care dorea să ducă la capăt sarcina.

În cele din urmă s-au concentrat pe Laos, unde nașterile surogat comerciale sunt legale. Însă trebuia să găsească o cale de a duce embrionii acolo, fiindcă nicio linie aeriană nu a fost de acord să transporte o sticlă de mărimea unui termos, plină cu nitrogen lichid.

În cele din urmă, au transportat embrionii cu mașina. În 2017, unul dintre embrioni a fost implantat în pântecele unei mame surogat.

În decembrie, ea a născut un băiat sănătos, pe care bunicii l-au botezat Tiantian („Cel dulce”, în mandarină). A trebuit ca bunicii să rezolve și problema cetățeniei și a custodiei copilului.

O mamă surogat adusă în China

Un tată își plimbă copilul pe bicicletă, prin fața unui zid pe care sunt reclame la produse pentru copii. Foto: ROPI/ZUMA PRESS

Mai întâi, ei au adus mama surogat în China cu o simplă viză de turist, pentru ca aceasta să nască copilul pe teritoriul chinez. De vreme ce părinții copilului nu puteau cere custodia, a trebuit ca bunicii să facă teste ADN pentru a-și dovedi legătura de sânge cu Tiantian.

Aducerea copilului pe lume și câștigarea custodiei a fost o bătălie lungă și aprigă pentru cei patru bunici. În luna martie 2018, au sărbătorit împlinirea a 100 de zile ale lui Tiantian.

Bunicii au de gând să-i povestească procesul neobișnuit care a dus la nașterea sa, însă numai atunci când e destul de mare ca să înțeleagă.

„Acest băiat a fost destinat să fie trist încă de la venirea lui pe lume. Alți copii au tată și mamă, însă el nu are. Bineînțeles că o să-i spunem, în viitor. Cum am putea să nu-i spunem?”, a declarat Shen Xinan, bunicul patern al lui Tiantian, pentru Beijing News.

Deocamdată, însă, planul celor patru bunici este să-i spună lui Tiantian că părinții săi lucrează în străinătate…


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>