Carl Tanzler: Macabra poveste a doctorului care a trăit 7 ani cu o mumie

Carl Tanzler Macabra poveste a doctorului care a trăit 7 ani cu o mumie FEATURED_compressed

Cazul lui Carl Tanzler a șocat întreaga lume la începutul anilor ’30. După ce a făcut o obsesie pentru Elena, o femeie care a decedat din cauza tuberculozei, doctorul Tanzler a făcut tot posibilul ca să își readucă iubita la viață.

Folosind ghips, sârmă, ceară și ochi de sticlă, bărbatul a „înviat-o” pe Elena și a dus-o la el acasă, unde dormea alături de ea, în patul conjugal.

Departe de ochii lumii, „idila” a durat șapte ani. Iată cum s-a desfășurat acest caz tulburător și, în același timp, patologic.

Carl Tanzler, doctorul nebun

carl_tanzler_08
Doctorul Carl Tanzler. Foto: BlumHouse

Carl Tanzler, cunoscut și drept Contele Carl von Cosel, era un bărbat cu multe talente. Radiologul de origine germană (care, în mod sigur, nu era de viță nobilă) susținea că are nouă diplome universitare și că a fost cândva căpitan de submarin.

În realitate, era doar un bărbat excentric și singuratic. Își abandonase soția și copiii pentru a lucra la Spitalul Marinei Statelor Unite ale Americii din Key West, Florida.

După ce s-a angajat în spital, în 1927, Carl nu a ieșit cu nimic în evidență, văzându-și liniștit de treabă. Asta, până când a întâlnit-o pe Maria Elena Milagro de Hoyos.

Când frumoasa cubaneză, în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat la un consult, Carl și-a dat seama imediat că ea este femeia visurilor lui.

De ani de zile, Carl era bântuit de viziuni în care îi apărea o femeie frumoasă, cu părul închis la culoare, care avea să fie iubirea vieții lui. Din nefericire pentru Elena, Carl a presupus că ea era femeia din vis.

Totul pentru dragoste

Carl a examinat-o pe Elena și a descoperit un diagnostic grav: tuberculoză, o boală fatală la acea vreme. Însă acum, când își găsise în sfârșit sufletul pereche, Carl era hotărât să o salveze.

Fără să se dea în lături de la cheltuieli, Carl a început să caute un leac miraculos pentru Elena. I-a administrat tonice și medicamente preparate acasă și a transportat ilegal echipamente radiologice în casa familiei Hoyos.

carl_tanzler_01
Carl Tanzler și Maria Elena Milagro de Hoyos. Foto: BlumHouse

În tot acest timp, îi făcea Elenei multe daruri și declarații de iubire. Însă, în ciuda eforturilor lui Tanzler, femeia a murit în urma complicațiilor, pe 25 octombrie 1931.

Tanzler a insistat să plătească pentru înmormântarea Elenei într-un cavou impozant. Cu aprobarea familiei, a angajat un antreprenor de pompe funebre care să aranjeze trupul femeii înainte de înmormântare.

Dubioasele vizite nocturne la cavou

Dar familia habar nu avea că Tanzler era singura persoană care va avea cheia cavoului. După doi ani în care a vizitat-o pe Elena în fiecare noapte și i-a speriat pe toți cu obsesia sa pentru pacienta moartă, doctorul a fost concediat.

carl_tanzler_02
Cavoul Elenei, plătit de Carl Tanzler. Foto: BlumHouse

Apoi, a încetat să viziteze mormântul femeii, trezind suspiciuni în rândul familiei Hoyos. Ceea ce familia nu știa era că Tanzler era departe de a fi satisfăcut doar cu vizitele nocturne.

Furtul „miresei”

Pentru că voia să petreacă mai mult timp cu decedata, Tanzler i-a furat corpul și l-a transportat într-un laborator, improvizat în fuzelajul unui avion vechi. Folosind ghips, sârmă, ceară și ochi de sticlă, Tanzler a „înviat-o” pe Elena.

carl_tanzler_03
Avionul în care Tanzler și-a improvizat laboratorul. Foto: BlumHouse

Apoi, a dus-o la el acasă și dormea alături de ea, în patul conjugal. De-a lungul anilor, Tanzler a ținut-o pe Elena „în viață”, folosind umerașe din sârmă.

I-a umplut cavitatea abdominală cu cârpe și i-a aplicat ceară pe față. I-a înlocuit scalpul deteriorat cu păr adevărat. Apoi, a uns-o cu dezinfectanți și uleiuri, pentru a acoperi mirosul de descompunere.

Pe lângă faptul că se ocupa de necesitățile fizice ale „miresei” sale, Carl îi cumpăra haine și parfumuri.

Vecinii devin suspicioși

carl_tanzler_09
Chipul „restaurat” al Elenei. Foto: BlumHouse

A instalat inclusiv o perdea de pânză deasupra patului, pentru a-i oferi femeii puțină intimitate. În acest fel, fericirea conjugală a durat șapte ani.

Totul mergea minunat, până când oamenii au început să pună întrebări. Lumea a devenit suspicioasă din cauză că Tanzler cumpăra adesea haine pentru femei, nu mai vizitase de mult cavoul și fusese văzut de vecini, prin fereastră, dansând cu o păpușă imensă.

Astfel, au început să circule zvonuri conform cărora Tanzler o ținea pe Elena la el în casă. În octombrie 1940, sora Elenei a decis să-l confrunte pe bărbat.

O descoperire macabră

carl_tanzler_04
Casa și laboratorul lui Tanzler. Foto: BlumHouse

Tanzler i-a permis să intre în casă, unde, spre oroarea ei, a văzut o păpușă de ceară care semăna cu sora ei. Sora Elenei a alertat autoritățile, care au confiscat „păpușa”.

După o examinare mai atentă, au descoperit că aceasta era, de fapt, mumia Elenei. Tanzler a fost arestat și judecat pentru „profanare de morminte și îndepărtarea unui cadavru, fără autorizație”.

Procesul a făcut vâlvă în presa vremii. În mod surprinzător, majoritatea publicului (în special femeile) îl sprijinea pe Tanzler, găsind că este un romantic excentric.

În timp ce depunea mărturie, Carl și-a dezvăluit planul complet. Voia să folosească un avion ca să o transporte pe Elena „în stratosferă, pentru ca radiațiile cosmice să-i penetreze țesuturile și să-i redea viața.”

Tanzler, achitat

carl_tanzler_06
Doctorul Tanzler, în timpul procesului. Foto: BlumHouse

În cele din urmă, Tanzler a fost achitat, deoarece termenul de prescripție pentru infracțiuni expirase. Însă, cum procesul generase atâta atenție, cadavrul Elenei a fost expus într-o capelă.

carl_tanzler_07
Trupul Elenei, expus la capelă. Foto: BlumHouse

Astfel, mii de oameni au avut ocazia de a vedea spectacolul sinistru. Apoi, Elena a fost înmormântată într-un loc nemarcat, pentru a se odihni în pace, fără alte gesturi romantice.

Cât despre Carl Tanzler, el și-a trăit restul zilelor fără alte incidente, alături de o efigie în mărime naturală, făcută după masca mortuară a Elenei.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește noua noastră pagină de Facebook

Ai acces gratuit la serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu