Cele mai multe catedrale au fost construite pentru a rezista de-a lungul veacurilor, însă nu și aceasta. Bine ați venit la catedrala din San Biagio, Sicilia!

În fiecare an, de Paște, în San Biagio este ridicată o catedrală făcută din „cărămizile” de bază ale unei regim alimentar în care carbohidrații sunt la putere: pâine, cereale și paste.

Vizitatorii au ocazia să rătăcească printre boltele de pâine și să admire de aproape detaliile design-ului.

Structura este creată de localnici și este nevoie de circa trei luni pentru a fi terminată.

Originile acestei tradiții datează din vremuri îndepărtate, când fețele regale aflate în vizită erau primite aici cu mare pompă.

San Biagio era o localitate compusă în mare parte din țărani săraci, așa că oamenii au folosit ce aveau la îndemână: pâine.

La mijlocul secolului XVIII, tradiția a devenit un mod de a celebra Paștele.
Artefactele apetisante nu sunt comestibile, însă dacă te plimbi prin Catedrala de Pâine vei putea fi martorul istoriei îndelungate a orașului și al abilității artistice a cetățenilor săi.
În continuare, citește și:
Citește în continuare