Castelul de coral: Realizarea uriașă și inexplicabilă a unui singur om

Orașul Homestad, din Florida, SUA, este renumit pentru o atracție turistică pe care lumea o compară adeseori cu piramidele din Gizeh și Stonehenge.

Misterioasa creație a fost denumită „Castelul de coral”, însă inițial a fost botezată „Parcul Rock Gate” de către inventatorul și constructorul ei, Edward Leedskalnin.

Castelul de coral
Castelul de coral din Miami, Florida, este o minune inginerească făurită de un singur om, Edward Leedskalnin. Foto: Dosmo Magazine

Construcția a fost începută în secret în 1920 și a fost nevoie de 28 de ani pentru a fi terminată. Fără ca cineva să afle cum a procedat, Leedskalnin a reușit să transporte și să cioplească blocuri uriașe de coral.

Unele dintre aceste blocuri cântăreau peste 30 de tone. Cum a reușit un singur om să construiască așa ceva rămâne un mister.

Cine a construit Castelul de coral?

La o primă vedere, complexul este un loc fascinant pentru vizitatori datorită materialului folosit de Leedskalnin. Totul este făcut din coral.

Însă abia când afli mai multe despre istoria sitului iese la iveală povestea cu adevărat uimitoare. Motivul pentru care procesul de construcție a durat atât de mult este că întregul parc este opera unui singur om.

Edward Leedskalnin
Edward Leedskalnin, circa 1910. Foto: Pinterest

Acest om avea înălțimea de 1.52 metri și cântărea doar 45 de kilograme. Născut în Stameriana, Letonia, în anul 1887, Leedskalnin era prin natura sa foarte secretos și introvertit.

Potrivit legendei, a cerut în căsătorie o femeie, pe Agnes Scuffs, când avea 26 de ani. Dintr-un motiv necunoscut, femeia a rupt logodna. Drept urmare, Leedskalnin s-a hotărât să plece în New York.

A ajuns acolo în aprilie 1912. Nereușind să-și găsească de lucru în următoarele șase luni, a ales să plece mai departe. De data aceasta, s-a orientat spre coasta Pacificului. Acolo, a câștigat bani de pe urma industriei lemnului, care era în plină dezvoltare pe atunci.

Unele relatări sugerează că Leedskalnin a ajuns în Florida căutând un climat mai cald, după ce fusese diagnosticat cu tuberculoză. Acolo și-a cumpărat o bucată de pământ și a început să lucreze la o casă demnă de fosta lui logodnică.

Cum a fost construit parcul de coral?

Castelul de coral
Ușa turnantă de 9 tone. Foto: Pinterest

Mulți cred că dragostea lui Edward pentru Agnes Scuff a fost motivul hotărâtor din spatele creării magnificului parc Rock Gate („Poarta de Piatră”).

Fără ca cineva să îi afle metodele, Edward a scos din carieră, a transportat și a cioplit în jur de 1.000 de blocuri de coral pentru zidurile noii lui case.

O parte dintre aceste blocuri cântăreau peste 30 de tone. Vecinii au declarat că bărbatul a transportat măcar o parte din ele cu camionul de la cariera aflată la 16 kilometri distanță.

Castelul de coral
Foto: Wikimedia

Dar asta tot nu explică modul în care un singur om a reușit să încarce și să descarce megaliții din camion. Mai mult, camionul nu a fost folosit doar pentru a transporta materiale pentru casa lui.

Edward a folosit alte 100 de tone de coral ca să construiască ornamente și mobilă. Una dintre priveliștile incredibile din parc este un obelisc ce cântărește 28 de tone și un singur bloc de coral care îndeplinește funcția de ușă.

Blocul cântărește 9 tone și poate fi mișcat cu ușurință cu un singur deget.

Castelul de coral continuă să intrige oamenii de știință și publicul

Cum a construit Leedskalnin Castelul de coral? Teoriile sunt la marginea paranormalului. Cum misteriosul creator lucra numai noaptea, ca să evite privirile indiscrete, putem doar să speculăm despre felul în care Edward a construit Castelul de coral.

Unele povești spun că, împinși de curiozitate, vecinii săi s-au hotărât să arunce o privire într-o noapte. Vecinii au spus că Edward și-a pus palmele pe un bloc de piatră și a început să cânte.

Blocul a reacționat și a început să leviteze. Sună „prea fantastic” pentru a fi credibil. Din acest motiv, scepticii au respins această teorie.

Castelul de coral
O expoziție cu câteva dintre obiectele folosite de Edward pentru a construi Castelul de coral. Foto: Pinterest

O altă teorie spune că Edward putea controla niște puteri ascunse ale minții – probabil telekinezia – și a reușit să miște fiecare bloc prin această metodă. Alții au venit și l-au întrebat direct cum reușise.

Tot ce a spus Edward a fost că folosise pârghiile și gravitația, la fel ca egiptenii antici care construiseră piramidele. Edward insinua că deținea controlul asupra magnetismului și electricității și cunoștea în întregime secretele din spatele construirii piramidelor.

„Am descoperit secretele piramidelor și am aflat cum egiptenii și constructorii antici din Peru, Yucatan și Asia, folosind unelte primitive, au ridicat și poziționat blocuri de piatră care cântăreau multe tone!”

Câmpuri de energie?

Dorea Edward doar să pară enigmatic sau era ceva adevăr în spusele sale? Din păcate, s-ar putea să nu aflăm niciodată răspunsul la această întrebare. În 1951, când a murit, Leedskalnin a luat toate secretele cu el în mormânt.

Grădina de coral, 2014. Foto: asumash.com

După ce au stat în arcul porții, mai multe persoane s-au plâns de dureri de cap. Știința a încercat să explice toate acestea și o parte din datele adunate în timpul investigaților au sugerat că, în anumite puncte-cheie ale sitului, energia telurică fluctuează.

Potrivit Wikipedia, „un curent teluric (din latinescul „tellus”, adică „pământ”) sau curent al Pământului este un curent electric care se deplasează subteran sau prin mare.

Curenții telurici apar atât din cauze naturale cât și din cauza activității umane, iar acești curenți discreți interacționează după un tipar complex.”

Abonează-te la canalul Incredibilia:

Asta ar însemna că Edward a proiectat și a construit întregul sit deasupra unor convergențe de energie. Când doi sau mai mulți dintre acești curenți de energie se intersectează, ar putea să apară un efect neobișnuit.

Este, oare, posibil ca unul dintre aceste efecte să fie o formă de antigravitație sau o schimbare a magnetismului natural al Pământului?

Celebrul star rock Billy Idol a vizitat Castelul de coral în anii ’80. A fost atât de impresionat, încât a compus un cântec despre această experiență. Titlul cântecului a fost „Sweet Sixteen” și a devenit un mare hit pe ambele maluri ale Atlanticului.

Pe drept cuvânt, Castelul de coral este considerat a fi o minune arhitecturală și inginerească.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

2 comentarii la „Castelul de coral: Realizarea uriașă și inexplicabilă a unui singur om”

  1. Chiar constructorul a recunoscut ca a utilizat parghii, scripeti (palane) si alte ustensile simple.Cine are habar de legea parghiilor, fara a fi „om de stiintza” , intelege cu s-au putut urca si cobora pietroaiele din „coral” (pare travertin)…Sau poate a avut niste intelegeri cu Atlas, ori Anteu si i-a pus la dispozitie fortele si curentii care se ivesc atunci cand au loc cataclisme (cutremure, ciocnirea placilor tectonice, eruptii, etc…).Mai, sa fie !

    Răspunde
  2. Se pare ca a folosit sunete de frecventa joasa identica sau asemanatoare cu frecventa vibrationala caracteristica blocurilor de coral, directionand sunetul de frecventa joasa catre blocul/blocurile de coral care au inceput astfel sa leviteze. Se pare ca sunetele de joasa frecventa au fost produse cu ajutorul unor difuzoare mari, foarte mari, pe care si le-a construit singur. Nu am alte detalii…

    Răspunde

Lasă un comentariu