„Căsătorie din interes” – Primarul mexican care s-a însurat cu un crocodil

Primarul unui orășel din sudul Mexicului a uimit lumea întreagă după ce și-a unit destinele cu… un crocodil. În ziua nunții, crocodilul a fost îmbrăcat în mireasă, iar la petrecere a participat tot orașul.

Deși este bizar, căsătoria dintre bărbat și reptilă n-are nicio legătură cu vreun obicei deviant. Este vorba despre o tradiție veche de secole.

„Mireasa” a primit binecuvântarea

Casatorie cu un crocodil - Mireasa
Deși i-a fost imposibil să spună „da”, mireasa a avut o costumație adecvată evenimentului. Foto: viral4real.com

Crocodilul, poreclit „Prințesa” de orășenii din San Pedro Huamelula, a fost botezat cu numele Maria Isabel.

Apoi, reptila a fost îmbrăcată într-o rochie de mireasă croită special pentru ea. Tot pentru eveniment i-a fost croit și un voal, iar fălcile i-au fost legate, pentru a nu-l răni pe viitorul mire.

Casatorie cu un crocodil - Mireasa 2
Prințesa a fost plimbată prin tot orașul

Ceremonia a avut loc o zi mai târziu. Prințesa a fost purtată pe brațe pe străzile orașului, în aplauzele oamenilor.

Cununia efectivă a avut loc la primăria din San Pedro Huamelula, în prezența curioșilor. Așa cum se face la o nuntă adevărată, după cununie a avut loc o mare petrecere, cu muzică și dans. Mai mult, mirele și „mireasa” au dansat până și dansul mirilor.

O tradiție veche de secole

Casatorie cu un crocodil - Sarut
O căsătorie nu putea ava loc fără un sărut. Foto: thesun.co.uk

Deși poate părea ciudat, evenimentul din San Pedro Huamelula este un ritual vechi de sute de ani. Ritualul a fost atestat pentru prima oară în 1789 și era practicat de tribul Maya Chontal.

Aceștia credeau că ceremonia le va aduce noroc și prosperitate pescarilor locali, care își duc traiul de pe urma acestei activități. Potrivit tradiției, crocodilul este văzut ca o prințesă, despre care se crede că va aduce pace și prosperitate în comunitate.

Oamenii îi spun «Prințesa», iar eu doar joc rolul de soț, a spus Joel Vasquez Rojas, primarul din San Pedro Huamelula.

Odată cu extinderea influenței creștine în Lumea Nouă, ceremonia a fost inclusă în sărbătorile dedicate Sfântului Petru.

Ca să știi mai mult, citește „Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri”

În „Puterea obișnuinței”, Charles Duhigg ne poartă printr-un periplu al ultimelor descoperiri științifice – din laboratoare, în birourile celor mai mari corporații – și explică pe înțelesul tuturor de ce avem obiceiuri (bune și proaste) și cum putem să le schimbăm. Pe parcurs, aflăm de ce unii oameni și unele companii se luptă să se schimbe, în pofida anilor de încercări, în timp ce alții par să se reinventeze peste noapte.

Descoperim astfel cum obiceiurile corecte au fost cruciale pentru succesul înotătorului olimpic Michael Phelps, al CEO-ului Starbucks, Howard Schultz, și al luptătorului pentru drepturile omului Martin Luther King, Jr.

La baza cărții stă următorul argument: ca să putem ajunge să facem cu regularitate exerciții fizice, să slăbim, să creștem copii excepționali, să conducem firme de succes, trebuie să înțelegem cum funcționează obiceiurile. Aceasta este cheia. Obiceiurile nu înseamnă destin și, după cum arată Charles Duhigg, prin valorificarea acestei noi științe, chiar putem să ne transformăm viața.

„Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri” se găsește cu reducere pe Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu