10 Cărți care te fac mai deștept

Iată zece cărți care îți vor provoca și îmbunătăți sistemul de gândire, cultura generală și capacitatea de a găsi soluții la probleme. Să le spunem, generic, „cărți care te fac mai deștept”.

Ideea că lectura te face mai inteligent a fost dovedită de multe studii, inclusiv de cele care au relevat îmbunătățiri clare ale inteligenței emoționale la persoanele care citesc cu regularitate.

De la teste de logică și inteligență, la experimente psihologice inedite pe care le poți face acasă, aceste zece cărți te vor ajuta să îți înțelegi mai bine mintea, să îți antrenezi gândirea și să interacționezi mai abil cu cei din jur. Pentru că este cel mai important să ai creierul mereu în formă, avem convingerea că îți vor fi de folos.

Lectură plăcută!

1. Marea carte de jocuri logice

Marea carte de jocuri logice este o colecție unică de ghicitori, probleme și enigme care au surprins, amuzat și pus în dificultate de-a lungul mileniilor. Sunt enigme uimitoare din Egiptul Antic și din China imperială, jocuri din America și Japonia, care solicită din plin capacitatea intelectuală, și sute de puzzle-uri complicate de pe tot mapamondul.

Toate răspunsurile și explicațiile sunt incluse, ceea ce transformă această carte într-o fascinantă istorie a enigmisticii. Poți rezolva Ghicitoarea Sfinxului (Egipt, 8000 î.Hr.), Problema clasică a lui Sun Tzu (China, 400 d.Hr.), Podurile din Königsberg (Prusia, 1776), Problema lui Monty Hall (SUA, 1975) sau Fillomino ( Japonia, 2001).

Comandă cartea

2. Mensa – Teste de logică. 180 de teste pentru gândirea logică si puterea de deducție

carti care te fac mia destept - teste de logica mensaVei descoperi în această carte 180 de probleme și teste de logică menite să te ajute să-ți îmbunătățești gândirea laterală. Testele sunt prezentate în forme foarte interesante, de la enigme și ghicitori la probleme de complexitate sporită și modele numerice.

Cartea este realizată de experții Mensa și vei descoperi că îți va pune la încercare toate abilitățile de rezolvare a problemelor.

Comandă cartea

3. Marea carte despre progresul omenirii

carti care te fac mai destept - marea carte despre progresul omeniriiConcepută pentru oamenii care vor să descopere cât mai multe lucruri noi și să își lărgească orizonturile, cartea oferă informații prețioase din cele mai variate domenii ale vieții – despre știință, economie, natură, istorie și geografie.

Explicațiile originale și ilustrațiile detaliate o fac să fie o carte foarte potrivită pentru toți cei interesați de imensul progres al omenirii.

Comandă cartea

4. Mensa: Teste de inteligență. 200 de exerciții pentru evaluarea scorului IQ

carti care te fac mia destept - teste de inteligenta mensaCartea cuprinde 200 de teste de inteligență realizate de specialiștii Mensa și te va ajuta să-ți îmbunătățești semnificativ performanțele mentale și puterea creierului. Pentru că o minte sclipitoare este o minte exersată neîncetat, această carte îți va furniza muniția necesară pentru a câștiga orice competiție de inteligență.

Cartea conține mai teste cu modele repetitive, provocări matematice și teste de logică și vocabular. Bineînțeles, prezintă toate răspunsurile și explicațiile, precum și instrucțiuni de interpretate a rezultatelor și sfaturi pentru a obține întotdeauna un punctaj maxim.

Comandă cartea

5. Cum să-ţi păstrezi sănătatea creierului

Adio, creier-mașină! Nimeni nu mai crede astăzi în mitul potrivit căruia avem în cutia craniană un mecanism predefinit. Creierul-minune nu bate recordul la mărime sau la număr de neuroni, ci la calitatea neurotransmițătorilor. Ei sunt ca niște autostrăzi pe care circulă gânduri și sentimente, esența memoriei, a inteligenței și a creativității.

Vestea bună: creierul-minune poate fi chiar al tău. Află din această carte tot ce ai de făcut ca să îl menții sănătos și tânăr, ce trebuie să mănânci, care sunt suplimentele alimentare și vitaminele care te ajută, ce obiceiuri este bine să păstrezi și la care trebuie să renunți chiar azi, cât de bun prieten îți este zahărul și dacă într-adevăr ai nevoie de cofeină.

Înțelegând și punând în practică doar câteva principii, vei ajunge să îți folosești întregul potențial intelectual, creator și emoțional, la orice vârstă.

Comandă cartea

6. Cum să intri în mintea celuilalt. 60 de experimente ilustrate în psihologie

Un psiholog îți poate citi gândurile? Ai memorie fotografică? De ce depui efort că să reții anumite lucruri? Cele peste 60 de experimente prezentate în volum explică funcționarea psihicului uman, ajutându-te să îți cunoști modul de gândire și să anticipezi reacțiile și comportamentul celorlalți.

Iată o carte pentru toți cei care doresc să se înțeleagă pe sine și pe cei din jurul lor pentru a comunica mai bine cu ei!

Comandă cartea

7. Cuvintele iți modelează creierul

Considerată una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală din ultimii 10 ani, Cuvintele îți modelează creierul – 12 strategii de conversație menite să dea încredere, să aplaneze conflictele și să consolideze intimitatea te va învăța cum să preiei controlul în orice conversație dificilă și să o transformi într-una binevoitoare în doar câteva minute.

Fie că te cerți cu partenerul de viață, că negociezi cu subalternii sau cu șefii sau că încerci să le faci pe plac copiilor, cartea te va învăța strategii imbatabile de a-ți atinge scopurile prin puterea dialogului direcționat abil. Cu ajutorul recomandărilor practice, această carte va schimba felul în care gândești și îi vorbești oricărui interlocutor.

Comandă cartea

8. Exerciţii pentru creier. Strategii antiîmbătrânire pentru superputere mentală

Exerciţii pentru creier rezumă cele mai recente şi revoluţionare informaţii despre cum să ne păstrăm sănătatea creierului, să ne îmbunătăţim memoria, concentrarea, creativitatea şi să ne bucurăm de o minte armonioasă pentru tot restul vieţii.

Cartea conține informații foarte bine documentate despre un subiect care ar trebui să ocupe întotdeauna primul loc pe lista de priorități a oricărui om: stăpânirea minții.

Comandă cartea

9. Poți fierbe un ou pe Everest?

carti care te fac mai destept - poti fierbe un ou pe everestZahărul chiar este dăunător pentru dinți? Poți îndepărta petele de rugină cu Coca-Cola? Sunt pungile de hârtie mai ecologice decât cele din plastic? Descoperim zilnic o mulțime de informații ce țin mai degrabă de înțelepciunea populară, așa-zise „adevăruri“ despre tot ceea ce ne înconjoară, aspecte ale vieții de zi cu zi, natură, istorie, cultură, tehnică.

Unele sunt adevărate, altele nu. Al nouălea volum inclus în lista noastră de cărți care te fac mai deștept oferă explicații științifice, foarte bine documentate și separă definitiv adevărurile de… neadevăruri.

Comandă cartea

10. Ce s-ar întâmpla dacă…

carti care te fac mai destept - ce s-ar intampla dacaCe s-ar întâmpla dacă… te-ar lovi un meteorit? …te-ar lovi un trăsnet? …te-ar înghiți o balenă? Bazată pe explicații științifice vii și de-a dreptul fascinante, cartea oferă lecții fundamentale de fiziologie umană, fuziune nucleară, dinamică a fluidelor și fizică cuantică, într-un mod extrem de ușor de înțeles și asimilat.

Scrisă cu doze perfecte de umor negru și inteligență, cartea demontează, de la prima până la ultima pagină, că știința poate fi orice, numai plictisitoare nu.

Comandă cartea

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

4 comentarii la „10 Cărți care te fac mai deștept”

Lasă un comentariu