10 Cărți care te fac mai deștept

Iată 10 cărți care te fac mai deștept: sunt cărți care îți vor îmbunătăți semnificativ aparatul gândirii, cultura generală, capacitatea de a găsi soluții la probleme și nivelul de inteligență. Ideea că cititul te face mai inteligent a fost dovedită de numeroase studii, inclusiv de acelea care au relevat îmbunătățiri semnificative ale inteligenței emoționale la persoanele care citesc cu regularitate.

Au fost constatate îmbunătățiri notabile și la nivelul vocabularui, capacității de înțelegere a problemelor din diverse domenii și abilității de a detecta emoțiile și sentimentele semenilor. Toate acestea se traduc printr-o mai bună comunicare cu ceilalți și relații mai trainice.

1. Marea carte de cultură generală

carti care te fac mai destept - marea carte de cultura generalaCartea este mai mult decât lasă numele să se înțeleagă: nu este doar Marea carte de cultură generală, ci este una dintre cele mai bune cărți pentru îmbunătățirea cunoștințelor. Cu 400 de teste de cultură generală din cele mai variate domenii, cartea te va ajuta să cunoști și să înțelegi mai bine cum funcționează lumea.

Cartea cuprinde teste de cultură generală care te vor ajuta să te întreci cu prietenii, pentru a descoperi cine are mai multe cunoștințe într-un anumit domeniu. Bineînțeles, conține toate răspunsurile la întrebări, împreună cu informații explicative și curiozități însoțite de imagini sugestive. Volumul trebuie să fie inclus în orice listă de cărți care te fac mai deștept.

Comandă cartea

2. Mensa – Teste de logică. 180 de teste pentru gândirea logică si puterea de deducție

carti care te fac mia destept - teste de logica mensaVei descoperi în această carte 180 de probleme și teste de logică menite să te ajute să-ți îmbunătățești gândirea laterală. Testele sunt prezentate în forme foarte interesante, de la enigme și ghicitori la probleme de complexitate sporită și modele numerice.

Cartea este realizată de experții Mensa și vei descoperi că îți va pune la încercare toate abilitățile de rezolvare a problemelor.

Comandă cartea

3. Marea carte despre progresul omenirii

carti care te fac mai destept - marea carte despre progresul omeniriiConcepută pentru oamenii care vor să descopere cât mai multe lucruri noi și să își lărgească orizonturile, cartea oferă informații prețioase din cele mai variate domenii ale vieții – despre știință, economie, natură, istorie și geografie.

Explicațiile originale și ilustrațiile detaliate o fac să fie o carte foarte potrivită pentru toți cei interesați de imensul progres al omenirii.

Comandă cartea

4. Mensa – Teste de inteligență. 200 de exerciții pentru evaluarea scorului IQ

carti care te fac mia destept - teste de inteligenta mensaCartea cuprinde 200 de teste de inteligență realizate de specialiștii Mensa și te va ajuta să-ți îmbunătățești semnificativ performanțele mentale și puterea creierului. Pentru că o minte sclipitoare este o minte exersată neîncetat, această carte îți va furniza muniția necesară pentru a câștiga orice competiție de inteligență.

Cartea conține mai teste cu modele repetitive, provocări matematice și teste de logică și vocabular. Bineînțeles, prezintă toate răspunsurile și explicațiile, precum și instrucțiuni de interpretate a rezultatelor și sfaturi pentru a obține întotdeauna un punctaj maxim.

Comandă cartea

5. Marea carte a jocurilor minții

carti care te fac mai destept - marea carte a jocurilor mintiiScrisă de inventatorul Ivan Moscovich, Marea carte a jocurilor conține o multitudine de provocări de logică, ghicitori și iluzii și este o adevărată enciclopedie istorică a frumuseții matematice.

Explorând această carte, vei descoperi că ai rezerve de intuiție, logică și creativitate pe care nu credeai să le ai.

Comandă cartea

6. A doua mare carte a jocurilor minții

carti care te fac mia destept - a doua mare carte a jocurilor mintii

A doua mare carte a jocurilor minții este o adevărată bijuterie care îți va antrena creierul. Cartea conține cele mai bune jocuri de perspicacitate și de logică, probleme care cer soluții creative și provocări care te vor face să gândești neconvențional.

Destinată publicului larg de orice vârstă, combină activitatea distractivă cu provocările menite să ne pună mintea la treabă, într-un mod ce favorizează descoperirea creativă, rezolvarea de probleme, amuzamentul și plăcerea.

Comandă cartea

7. Cuvintele iți modelează creierul – Cărți care te fac mai deștept

carti care te fac mai destept - cuvintele iti modeleaza creierulConsiderată una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală din ultimii 10 ani, Cuvintele îți modelează creierul – 12 strategii de conversație menite să dea încredere, să aplaneze conflictele și să consolideze intimitatea te va învăța cum să preiei controlul în orice conversație dificilă și să o transformi într-una binevoitoare în doar câteva minute.

Fie că te cerți cu partenerul de viață, că negociezi cu subalternii sau cu șefii sau că încerci să le faci pe plac copiilor, cartea te va învăța strategii imbatabile de a-ți atinge scopurile prin puterea dialogului direcționat abil. Cu ajutorul recomandărilor practice, această carte va schimba felul în care gândești și îi vorbești oricărui interlocutor.

Comandă cartea

8. 1000 de erori din cultura generală

carti care te fac mai destept - 1000 de erori din cultura generalaNu tot ceea ce credem că este adevărat corespunde realității. Această carte îți va oferi explicații clare cu privire la peste o mie de greșeli și confuzii remarcabile din toată lumea.

Pornind de la prezentarea presupuselor adevăruri, cartea clarifică nelămuriri și inexactități cunoscute din toate domeniile cunoașterii.

Comandă cartea

9. Poți fierbe un ou pe Everest?

carti care te fac mai destept - poti fierbe un ou pe everestZahărul chiar este dăunător pentru dinți? Poți îndepărta petele de rugină cu Coca-Cola? Sunt pungile de hârtie mai ecologice decât cele din plastic? Descoperim zilnic o mulțime de informații ce țin mai degrabă de înțelepciunea populară, așa-zise „adevăruri“ despre tot ceea ce ne înconjoară, aspecte ale vieții de zi cu zi, natură, istorie, cultură, tehnică.

Unele sunt adevărate, altele nu. Al nouălea volum inclus în lista noastră de cărți care te fac mai deștept oferă explicații științifice, foarte bine documentate și separă definitiv adevărurile de… neadevăruri.

Comandă cartea

10. Ce s-ar întâmpla dacă…

carti care te fac mai destept - ce s-ar intampla dacaCe s-ar întâmpla dacă… te-ar lovi un meteorit? …te-ar lovi un trăsnet? …te-ar înghiți o balenă? Bazată pe explicații științifice vii și de-a dreptul fascinante, cartea oferă lecții fundamentale de fiziologie umană, fuziune nucleară, dinamică a fluidelor și fizică cuantică, într-un mod extrem de ușor de înțeles și asimilat.

Scrisă cu doze perfecte de umor negru și inteligență, cartea demontează, de la prima până la ultima pagină, că știința poate fi orice, numai plictisitoare nu. Merită, fără îndoială, să fie inclusă în acest top de cărți care te fac mai deștept.

Comandă cartea

Articole fascinante

Loading...
 • Marina spune:

  imi place foarte mult ,spuneti lucruri interesante si folositoare.Va urmaresc cu sfintenie.Multumesc mult.

  • Incredibilia.ro spune:

   Mulțumim foarte mult! Ne bucurăm că le găsiți utile.

 • Gheorghe spune:

  Sunteţi … incredibili!! Felicitări!

 • >