Testul psihopatului — Jon Ronson

Se spune că un individ dintr-o sută este psihopat. Ceea ce înseamnă că în fiecare zi interacționăm direct sau măcar trecem pe stradă pe lângă o astfel de persoană. Teoretic, psihopații sunt ușor de recunoscut: nu empatizează, sunt manipulatori, mincinoși, șarmanți, înșelători.

Totuși, cum stabilim limita dintre normal și patologic? Unde se sfârșește normalitatea acceptată de societate și unde începe cu adevărat nebunia?

Cartea „Testul psihopatului” conține răspunsuri la aceste întrebări și clarifică multe alte nedumeriri despre tenebrele minții umane.

„Testul psihopatului” se găsește cu reducere pe Cartepedia sau pe Cărturești.

Distribuie acest articol

Un comentariu la „Testul psihopatului”

  1. Unul dintr-o suta?. Ce bine ar fi.Dar asa cum arata astazi lumea, lucrurile se pare ca nu se desfasoara chiar asa cum ar trebui, ele fiind marcate de indepartarea omului cetatean, de la -cum se spune- cele sfinte. Si aici nu e vorba deloc despre misticismul religios, ci mai degraba de apetitul bine intretinut al cetateanului, pentru obtinerea bunurilor materiale, inainte de construirea unei staturi morale…crestine; daca tot suntem in tara crestina. Stiati ca in 1948, La ONU, s-a legiferat „Declaratia Universala a drepturilor omului, pe care atat comunistii nostri,cat si capitalistii nostri politicieni, au incalcat si respectiv incalca articole din ea?. Astfel art. 16 definea dreptul la casatorie a unui barbat si a unei femei. Acum nu mai conteaza genul. Psihopatii decidenti/politidceni, interpreteaza altfel decat cetatenii normali lucrurile…Asadar…avem de a face cu mai multi psihopati decat ne imaginam ca ar fi. Si nu-i poti dibui de fel, iar daca-i afli, nu le poti demonstra starea din lipsa de cvorum medical.

    Răspunde

Lasă un comentariu