Șarpele și curcubeul — Wade Davis

Fie că ești de părere că Clairvius Narcisse a fost victima unui ritual voodoo, că a devenit fără voie actor într-o operațiune infracțională sau pur și simplu că a mințit, povestea spusă de acest om este remarcabilă și a inspirat cartea antropologului Wade Davis, „Șarpele și curcubeul”.

În aprilie 1982, Wade Davis a plecat în Haiti pentru a investiga două cazuri documentate de zombi – persoane care au reapărut în societatea haitiană la câțiva ani după ce au fost declarate oficial moarte și au fost îngropate. Atras într-o lume a ritualurilor și sărbătorilor, Davis a pătruns adânc în mistica voodoo.

În cursul investigației sale, Davis a realizat că practica voodoo este indisolubil legată de istoria Haiti și că este, de fapt, forța cere guvernează partea rurală a țării. „Șarpele și curcubeul. Incursiunea incredibilă a unui savant de la Harvard în lumea secretă a religiei voodoo, zombilor și magiei haitiene” combină cercetarea antropologică cu o aventură personală remarcabilă pentru a explica un fenomen de care întreaga lume este fascinată.

„Șarpele și curcubeul” se găsește cu reducere pe Elefant sau pe Libris.

Distribuie acest articol

Lasă un comentariu