ABC-ul psihopatului de succes

În „ABC-ul psihopatului de succes”, autorii explică motivațiile și caracteristicile acestui tip de oameni și prezintă un chestionar care te ajută să afli dacă și tu ești un psihopat.

ABC-ul psihopatului de succes


de Andy McNab, Kevin Dutton

ABC-ul psihopatului de succes


de Andy McNab, Kevin Dutton
Editura Globo
Anul 2015
404 pagini
Cartea este disponibilă pe:

Kevin Dutton (profesor de psihologie la Universitatea Oxford) și Andy McNab (fost membru al Trupelor Speciale, decorat cu cele mai înalte dinstincții ale Armatei Britanice) au publicat „ABC-ul psihopatului de succes”, care detaliază motivele și trăsăturile care fac ca acest tip de oameni să aibă atât de mult succes, mai ales în plan profesional.

În plus, autorii prezintă un test practic care te poate ajuta să afli dacă ești unul dintre ei – unul dintre psihopați, adică. Dutton și McNab subliniază că cele mai comune caracteristici ale unui psihopat sunt capacitatea de a se distanța de probleme și de a-și păstra sângele rece, abilitatea de a planifica minuțios și de a fi un om perfecționist, fără ca asta să devină un factor de stres.

La aceste însușiri se adaugă faptul că unui psihopat nu-i este frică de nimeni și de nimic și că înfruntă pe toată lumea în egală măsură, indiferent de statutul adversarului. O altă particularitate a psihopaților este că au o lipsă totală de empatie.

Cum se traduce asta în comportament? Ei bine, psihopații sunt oamenii care își sfătuiesc colegii să își lase problemele acasă, deoarece organizația lor este concepută exclusiv pentru muncă. În cele din urmă, psihopații vor fi capabili să meargă mai departe și să-și vadă de viață, fără a fi nevoie să meargă la psiholog sau să se confrunte cu depresii.

Cei doi coautori explică foarte bine toate aceste aspecte, presărând „ABC-ul psihopatului de succes” cu exemple elocvente, care creionează exemplar planul pe care se bazează psihopații pentru a se bucură de succesul profesional pentru care atât de mulți îi invidiază și, în același timp, îi disprețuiesc…

Lectură plăcută!

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu