S-au trezit cu o căprioară în casă. Urmărită de leopard, căzuse prin acoperiș

În încercarea de a scăpa de leopardul care o urmărea, o căprioară a ajuns pe acoperișul unei case din Mumbai, l-a rupt și a căzut în mijlocul camerei în care dormeau proprietarii casei.

Incidentul bizar s-a petrecut în noaptea dintre 10 și 11 mai 2020, în mahalaua Hanuman Tedki, situată lângă campusul Institutului Indian de Tehnologie din Mumbai.

Caprioara 01
Proprietarii casei nu vor uita prea curând aventura prin care au trecut. Foto: The Siasat Daily

Urmărită de un leopard flămând, căprioara disperată a ajuns pe acoperișul locuinței. Acesta a cedat, iar animalul a aterizat cu un zgomot puternic pe podea, speriindu-i pe locatari, care dormeau liniștiți.

După ce au trecut de șoc, oamenii au sunat la numărul de urgențe al Asociației Reskinq pentru Protecția Animalelor Sălbatice.

Căprioara a scăpat fără nicio rană

În ciuda restricțiilor de circulație impuse de autorități din cauza pandemiei de COVID-19, o echipă de șapte specialiști a fost trimisă să salveze animalul.

În fața a sute curioși adunați la fața locului, echipa de salvare a reușit să pătrundă în casă, să prindă căprioara și să o urce într-o ambulanță pentru animale sălbatice.

Caprioara 02
Foto: The Hindu Times

Potrivit cotidianului The Hindu, căprioara a fost transportată imediat la Centrul de Salvare al Parcului Național Sanjay Gandhi, pentru a fi examinată de medici.

Din fericire, a scăpat doar cu o sperietură și nu a fost rănită.

Nici locuitorii casei, care dormeau la mică distanță de locul în care s-a prăbușit animalul, nu au pățit nimic.

„Căprioara era șocată, dar a rămas calmă, nemișcată, și a fost scoasă din casă fără incidente”, a relatat P.S. Menon, un activist de mediu din Mumbai, citat de Outlook India.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă și povestea amuzantă a mistreților care au împrăștiat într-o pădure cocaină în valoare de 20.000 de euro și au ajutat la prinderea unor traficanți de droguri.

Ca să știi mai mult, citește „India secretă”

Paul Brunton a fost unul dintre cei mai mari exploratori și cercetători ai tradițiilor spirituale ale Orientului. Urmând o chemare interioară, Brunton petrece luni întregi călătorind prin India, vorbind cu yoghini, fachiri și mistici – unii autentici, alții nu.

Dacă ar conține numai descrierile călătoriei, „India secretă” ar constitui un frumos jurnal de călătorie.  Însă detaliile cu adevărat uimitoare din paginile acestei cărți sunt descrierile experiențelor interioare ale lui Brunton, mai ales cele în compania marelui Ramana Maharshi, care îl ajută să își găsească liniștea interioară care vine odată cu înțelegerea și cunoașterea de sine.

Pentru oricine caută un învățător spiritual, sau chiar și pentru cei care l-au găsit pe cel potrivit, această poveste este realmente emoționantă. Folosirea erudită a limbajului de către Brunton, alături de căutarea lui asiduă, atât interioară, cât și exterioară, fac din această carte o lectură captivantă de la început până la sfârșit.

„India secretă” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu