Candidații din India lipesc afișe electorale pe câinii vagabonzi

La alegerile din statul indian Uttar Pradesh, câinii joacă rolul de propagandiști, deoarece candidații îi folosesc pe post de panouri publicitare mobile.

Pentru a se asigura că mesajele lor sunt văzute de cât mai mulți alegători, cel puțin doi candidați au lipit afișe electorale pe câini fără stăpân.

Foto: Kompas.com

Imaginile cu aceste „panouri publicitare” care umblau și lătrau au devenit virale pe rețelele de socializare în urmă cu câteva zile, spre furia activiștilor pentru protecția animalelor, inspirând tot felul de meme.

Dar, în ciuda reacțiilor negative față de tactica publicitară, unul dintre candidați, care a recunoscut că a folosit câini pentru a-și face publicitate, nu are regrete.

„Nu există nicio regulă în codul de conduită care să ne împiedice să folosim în campanie câini fără stăpân. Nu le facem rău animalelor în niciun fel. De fapt, hrănim câinii în fiecare zi. Este o idee nouă, iar alegătorii sunt atrași de astfel de inovații”, a declarat pentru India.com unul dintre candidați.

Foto: Kompas.com

Activiștii pentru drepturile animalelor și iubitorii de câini nu sunt de acord cu politicianul. Mulți cred că utilizarea câinilor ca panouri publicitare ar trebui să fie considerată infracțiune.

„Cum s-ar simți un om dacă i-ar lipi cineva autocolante pe față la alegeri? Un câine nu poate protesta și nu avem niciun drept să îl tratăm așa. Poliția ar trebui să ia măsuri imediat împotriva candidaților care recurg la această tactică”, a afirmat Reena Mishra, activistă pentru drepturile animalelor.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Puterea sub influența drogurilor”

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.

Cartea „Puterea sub influența drogurilor” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu