Candidații din India lipesc afișe electorale pe câinii vagabonzi

La alegerile din statul indian Uttar Pradesh, câinii joacă rolul de propagandiști, deoarece candidații îi folosesc pe post de panouri publicitare mobile.

Pentru a se asigura că mesajele lor sunt văzute de cât mai mulți alegători, cel puțin doi candidați au lipit afișe electorale pe câini fără stăpân.

Foto: Kompas.com

Imaginile cu aceste „panouri publicitare” care umblau și lătrau au devenit virale pe rețelele de socializare în urmă cu câteva zile, spre furia activiștilor pentru protecția animalelor, inspirând tot felul de meme.

Dar, în ciuda reacțiilor negative față de tactica publicitară, unul dintre candidați, care a recunoscut că a folosit câini pentru a-și face publicitate, nu are regrete.

„Nu există nicio regulă în codul de conduită care să ne împiedice să folosim în campanie câini fără stăpân. Nu le facem rău animalelor în niciun fel. De fapt, hrănim câinii în fiecare zi. Este o idee nouă, iar alegătorii sunt atrași de astfel de inovații”, a declarat pentru India.com unul dintre candidați.

Foto: Kompas.com

Activiștii pentru drepturile animalelor și iubitorii de câini nu sunt de acord cu politicianul. Mulți cred că utilizarea câinilor ca panouri publicitare ar trebui să fie considerată infracțiune.

„Cum s-ar simți un om dacă i-ar lipi cineva autocolante pe față la alegeri? Un câine nu poate protesta și nu avem niciun drept să îl tratăm așa. Poliția ar trebui să ia măsuri imediat împotriva candidaților care recurg la această tactică”, a afirmat Reena Mishra, activistă pentru drepturile animalelor.

Ca să știi mai mult, citește „India secretă”

Paul Brunton a fost unul dintre cei mai mari exploratori și cercetători ai tradițiilor spirituale ale Orientului. Urmând o chemare interioară, Brunton petrece luni întregi călătorind prin India, vorbind cu yoghini, fachiri și mistici – unii autentici, alții nu.

Dacă ar conține numai descrierile călătoriei, „India secretă” ar constitui un frumos jurnal de călătorie.  Însă detaliile cu adevărat uimitoare din paginile acestei cărți sunt descrierile experiențelor interioare ale lui Brunton, mai ales cele în compania marelui Ramana Maharshi, care îl ajută să își găsească liniștea interioară care vine odată cu înțelegerea și cunoașterea de sine.

Pentru oricine caută un învățător spiritual, sau chiar și pentru cei care l-au găsit pe cel potrivit, această poveste este realmente emoționantă. Folosirea erudită a limbajului de către Brunton, alături de căutarea lui asiduă, atât interioară, cât și exterioară, fac din această carte o lectură captivantă de la început până la sfârșit.

„India secretă” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu