Când fiecare zi e vineri, 13: TOP 10 cei mai ghinioniști oameni din lume

Coincidența sau destinul – indiferent în ce credem – sfidează uneori imaginația și poate schimba viața unui om atât de mult, încât până și filmele SF par mai credibile. Câteva dintre întâmplările descrise în acest articol despre cei mai ghinioniști oameni din lume sunt triste, în vreme ce altele par amuzante sau sunt pur și simplu absurde.

Indiferent cum le vei aprecia, toate au potențialul să te conducă la o concluzie optimistă: „În comparație cu oamenii ăștia, eu am avut noroc în viață.”

1. Inventatorul saxofonului: Căzut în cap de la etaj, ars, otrăvit, sufocat și lovit de cancer

cei mai ghinioniști oameni din lume
Adolphe Sax, părintele saxofonului, a fost unul dintre cai mai ghinioniști oameni de pe planetă

Adolphe Sax, inventatorul saxofonului, a căzut în cap de la etajul trei, a băut un bol de apă cu acid sulfuric, a fost ars într-o explozie de praf de pușcă, a căzut pe o tablă încinsă, a fost otrăvit și sufocat în propriul dormitor, a fost lovit în cap cu o piatră de pavaj și a fost salvat de la înec dintr-un râu.

Părinții lui Adolphe Sax au fost creatori de instrumente muzicale, un meșteșug pe care și el l-a deprins de la o vârstă fragedă. Adolphe a avut succes în timpul vieții, în special cu saxofonul, instrument care i-a întipărit numele în istorie.

Cu toate acestea, copilăria lui Adolphe Sax a fost plină de evenimente nefericite, în care moartea i-a dat deseori târcoale, ceea ce i-a atras porecla de „micuțul Sax-fantoma” în rândul vecinilor săi.

Mai mult, a dat și faliment de două ori în timpul vieții, a suferit de cancer la buze (boală de care s-a vindecat) și, în pofida succesului pe care l-a avut, a murit sărac. (sursa)

2. Omul lovit de fulger de trei ori în timpul vieții și încă o dată după moarte

cei mai ghinioniști oameni din lume
Walter Summerford: căutat de fulger, viu sau mort

Walter Summerford a fost toată viața un tip activ, ceea ce, probabil, i-a crescut șansele de a fi lovit de fulger. Lucrul acesta s-a și întâmplat de trei ori. Recordul său a fost depășit de un alt bărbat, Roy Sullivan, care a fost lovit de fulger de șapte ori în timpul vieții (și a supraviețuit).

Dar ceea ce îl face special pe Walter Summerford este că în 1916, la 4 ani de la moartea sa, piatra funerară de pe mormântul său a fost și ea lovită și crăpată de fulger. (sursa)

3. Ronald Wayne a vândut pe 800 de dolari acțiuni Apple care acum valorează 35 de miliarde

Unul dintre cofondatorii Apple, Ronald Wayne, și-a vândut partea de 10% din acțiuni pentru 800 de dolari pentru că i s-a părut prea dificil să lucreze cu Steve Jobs și Steve Wozniak. Dacă ar fi rămas în companie, acțiunile sale ar fi valorat acum 35 de miliarde de dolari.

cei mai ghinioniști oameni din lume
Ronald Wayne arată primul logo al Apple. A vândut acum 40 de ani acțiuni care astăzi valorează 35 de miliarde de dolari

La 42 de ani, Ronald Wayne a fondat Apple alături de Steve Jobs și Steve Wozniak și chiar a desenat primul logo al companiei. Însă Wayne a ajuns să nu îl mai suporte pe Jobs, pe care îl credea manipulator și prea încăpățânat în deciziile sale.

Chiar dacă, privind retrospectiv, pare ghinionul vieții sale, Wayne susține că nu regretă decizia pe care a luat-o acum 40 de ani. (sursa)

4. Turiști și teroriști: În vacanță în New York, Londra și Mumbai la momentul atentatelor

cei mai ghinioniști oameni din lume
Jason și Jenny Cairns-Lawrence au ce povesti nepoților

În 2001, Jason și Jenny Cairns Lawrence, din Anglia, au plecat în vacanță în New York, tocmai când World Trade Center a fost atacat. Patru ani mai târziu, în iulie 2005, cei doi se aflau Londra, când patru atacatori sinucigași s-au detonat în metrou și într-un autobuz.

Din nou, în noaptea de 26 noiembrie 2008, ei se aflau în Mumbai, când orașul a fost ținta unui atac terorist. Cei doi au devenit celebri pentru coincidențele bizare prin care au trecut după ce un reporter de la publicația DNA a relatat prima dată despre cazul lor. (sursa)

5. Cei mai ghinioniști oameni din lume: Costis Mitsotakis, singurul lăsat pe dinafară la împărțirea banilor

cei mai ghinioniști oameni din lume
Costis Mitsotakis, exclus de la împărțirea marelui pot

Pe 22 decembrie 2011, un grec numit Costis Mitsotakis a devenit singura persoană dintr-un orășel de 250 de oameni care nu a câștigat la loterie. Fiecare a câștigat cel puțin câteva zeci de mii de euro dintr-un premiu comun de 700 de milioane, mai puțin Costis Mitsotakis, care a uitat să cumpere un bilet.

Grecul, producător de film, a fost singura persoană lăsată „pe dinafară” la împărțirea premiului cel mare al loteriei tradiționale de Crăciun din Spania, cunoscut ca „El Gordo” sau „premiul cel gras”.

Cei mai ghinioniști oameni din lume au povești incredibile

Au fost 1.800 de bilete câștigătoare în acel an și fiecare costa câțiva euro pentru fiecare participant. Locuitorii orașului au cumpărat la comun biletul câștigător (cu numărul 58.268).

Din totalul de 700 de milioane de euro, orașul a câștigat 16 milioane, din care oamenii au primit sume în funcție de cota de participare. (sursa)

6. Alunecă în noroi, se prinde de un cablu electric, se electrocutează și moare. După câteva ore, sora sa pățește același lucru

cei mai ghinioniști oameni din lume
Yooket Paen și sora sa au sfârșit la fel, într-o coincidență bizară

Yooket Paen, o femeie de 57 de ani din zona rurală de lângă Bangkok, Thailanda, a încercat să se ridice din noroiul în care a alunecat, prinzându-se de un cablu electric. Fără să știe că firul era sub tensiune, s-a electrocutat și a murit.

Mai târziu, în aceeași zi, sora sa, mai tânără cu cinci ani, a murit exact în același mod, în timp ce le explica vecinilor cum s-a întâmplat accidentul. (sursa)

7. Debbie Stevens i-a donat un rinichi șefei sale, care apoi a concediat-o pentru că recuperarea din spital a durat prea mult

În vârstă de 47 de ani și mamă a doi copii, Debbie Stevens s-a oferit să își ajute șefa, pe Jackie Brucia, când a aflat că aceasta are nevoie de un transplant de rinichi.

Atunci când donatorul lui Brucia, un prieten de familie, a fost respins de medici, aceasta a rugat-o pe Debbie Stevens dacă, într-adevăr, vrea să îi doneze un rinichi, iar femeia a răspuns afirmativ.

cei mai ghinioniști oameni din lume
Debbie Stevens a primit pentru binefacere o „răsplată” la care nu se aștepta

Totuși, chiar dacă rinichiul lui Debbie se potrivea cu organismul lui Jackie Brucia, compatibilitatea nu era de 100%, așa că organul a fost transplantat unei alte persoane, pentru ca Brucia să avanseze câteva poziții pe lista de așteptare.

După operații, când Brucia încă se recupera la domiciliu, a sunat-o pe Debbie Stevens ca să o certe și să-i spună că „ceilalți colegi de serviciu o să creadă că te tratez preferențial”.

Brucia a continuat să se poarte tot mai urât cu Stevens, iar în cele din urmă a mutat-o pe un post inferior și a transferat-o cu locul de muncă la 50 de kilometri distanță de casă.

Din cauza depresiei, Debbie Stevens a fost nevoită să apeleze la psihiatru, iar avocatul ei a prezentat în scris situația companiei unde lucra, astfel că Jackie Brucia a fost concediată. (sursa)

8. Cei mai ghinioniști oameni din lume: George Lawrence Price, probabil ultimul om împușcat în Primul Război Mondial

George Lawrence Price, probabil cea mai amară ironie din statisticile morbide ale Primului Război Mondial

În timpul Primului Război Mondial, George Lawrence Price, soldat canadian, a fost împușcat mortal de un lunetist german cu doar două minute înainte de încetarea focului, ca urmare a armistițiului care a încheiat conflagrația.

La 11 noiembrie 1918, Batalionul Canadian 28 păzea toate podurile de pe Canal du Centre, dintre Frameries și satul Havre, în Belgia. La ora 9:00 dimineața, batalionul a primit mesajul că toate ostilitățile vor înceta începând cu ora 11:00.

Cu toate acestea, Price și un alt soldat au considerat că pozițiile lor sunt prea expuse față de inamicul care se adăpostea după zidurile de cărămidă ale unor case de pe celălalt mal.

De aceea, au organizat un grup de cinci soldați și au plecat să cerceteze casele, descoperind că, într-adevăr, în ele se ascundeau soldați germani cu mitraliere.

Canadienii i-au urmărit pe germani, care deja începuseră să se retragă, când și-au dat seama că fuseseră și ei, la rândul lor, urmăriți de un lunetist german. Acesta l-a împușcat mortal pe Price, care a murit pe loc, la ora 10:58, cu două minute înainte de încetarea oficială a focului. (sursa)

9. Denise Rossi câștigă la loto 1.3 milioane de dolari și divorțează, dar instanța îi ia banii și îi dă fostului soț

Denise Rossi, fără bani și fără soț

După ce i-a ascuns soțului ei faptul că a câștigat 1.3 milioane de dolari la loto, americanca Denise Rossi a fost obligată de instanță să-i cedeze întregul câștig celui de care, între timp, divorțase.

Rossi, împreună cu mai mulți colegi de serviciu, participa în mod regulat la extragerile loto, fiecare membru al grupului contribuind cu 5 dolari. După ce norocul a dat peste ei și au câștigat împreună 6.68 de milioane de dolari, lui Denise Rossi i-au revenit 1.3 milioane.

Însă femeia nu avea nicio intenție să împartă banii cu soțul ei și, la doar o lună după eveniment, a intentat divorț. Mai mult, femeia chiar a cerut sfatul oficialilor loteriei, pentru a afla cum poate ține banii departe de soțul ei.

Și, pentru a nu-i da nimic de bănuit bărbatului, în corespondența cu angajații loteriei, Rossi a folosit adresa poștală a mamei sale.

Cu toate acestea, nu a putut ține secret câștigul, iar în 1996 tribunalul a obligat-o să-i plătească fostului soț întreaga sumă, în baza unui articol din Codul Familiei care îi penalizează pe soții care falsifică sau ascund informații cu privire la banii și bunurile pe care le dețin.

Deși Rossi a susținut că a ieșit din grup înainte să câștige la loto și că a primit în dar o proprietate din partea colegilor, tribunalul nu i-a dat crezare și a obligat-o să îi plătească fostului soț 1.3 milioane de dolari. (sursa)

10. Cei mai ghinioniști oameni din lume: Ann Hodges, prima persoană lovită de un meteorit

Lui Ann Hodges, bătaia cu pietre i s-a tras din cer

În 1954, Ann Hodges a devenit primul om lovit de un meteorit. Culmea, a supraviețuit! Ann dormea pe canapeaua din sufragerie când asteroidul a căzut în casă prin acoperiș, a lovit aparatul de radio și a ricoșat în ea, lăsându-i o vânătaie uriașă pe șoldul stâng.

Era o după-amiază de sfârșit de noiembrie când meteoritul cât o minge de tenis i-a spart acoperișul casei și a lovit-o.

Potrivit astronomilor, astfel de evenimente sunt extrem de rare, iar cele mai multe „pietre din cer” cad în oceane sau în zone izolate de pe Pământ, astfel că sunt mai multe șanse să fii lovit de fulger decât de un meteorit. (sursa)

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

4 comentarii la „Când fiecare zi e vineri, 13: TOP 10 cei mai ghinioniști oameni din lume”

  1. Nu stiu de unde va documentati dar de acum imi pare rau nu va mai pot crede si este vorba despre costi mitzotaki si niste bilete de tombola .domnul konstantinos mitzotakis afost prim ministrul greciei actual este presedinte de onoare al unui partid si te asigur ca nu are nevoie de tombola.verificati va datele mai bine!cu respect

  2. Doamna Lukia, a gresi e omeneste, ati gresit si dumneavoastra in a scrie inainte de-a va documenta mai bine, dar nu-i bai, greseala dumneavoastra e pardonabila, dat fiind faptul ca totusi , din perspectiva mea , ati folosit un limbaj pacifist !!! Va doresc o zi buna, iar echipei Incredibila.ro , mii de multumiri pentru ceea ce ne ofera spre delectare si deliciu , pentru improspetirea si imbogatirea cunostintelor !!! Va doresc mult succes in continuare !!!!

  3. Necazul cu meteoritii care cad cum le vine lor pe chelie (de extraterestru, bineînțeles) nu este unic. La Campia Turzii, cabina unui Mig 21 La cer a fost distrusă de un asemenea obiect. Pilotul a scăpat nevătămat datorită căstii de protecție.

Lasă un comentariu