Când este recomandat să dai Split la masa de Blackjack?

Blackjack-ul este un joc de cazino clasic care este jucat în toată lumea. Fiind foarte popular atât printre jucătorii ocazionali, cât și printre cei profesioniști, îl vei regăsi în orice cazino în care intri. Simplitatea jocului și puterea de a schimba șansele în favoarea ta a adus acestui joc o mulțime de fani.

Număratul cărților la blackjack este o varianta bună pentru îmbunătățirea șanselor tale, dar nu cred că ai auzit foarte des despre strategii specifice, despre cum să te folosești de logică pentru a învinge cazinoul. Număratul cărților nu este suficient pentru un avantaj clar, deoarece trebuie să știi când să profiți de numărare pentru a părăsi masa de joc în poziția de învingător.

În acest articol vom discuta despre split, o strategie care nu va trezi suspiciuni conducerii cazinoului, dar te va ajuta să câștigi. Această strategie este deseori aplicată în mod greșit sau jucătorii pur și simplu nu știu cum să o folosească. 888 casino îți oferă un loc de joacă unde poți încerca tehnici și strategii pentru câștigarea unor premii fabuloase.

Ce înseamnă să dai split?

De fiecare dată când primești o pereche, la împărțirea inițială a cărților, poți face să îți împarți cărțile tale în două și să creezi o a doua mână. Ca regulă generală, când faci split, trebuie să îți și dublezi pariul inițial. Ar fi bine ca înainte de a te folosi de strategia de split să întrebi dealerul despre regulile privind split-ul, deoarece la unele cazinouri se permite un singur split, în vreme ce la altele poți merge până la crearea a unui total de patru mâini.

Ideal este să te concentrezi pe mâna dealer-ului pentru luarea unei decizii , deoarece faptul că POȚI face split în cazul unei perechi, nu înseamnă că TREBUIE să faci split. Ideea este că nu trebuie să te concentrezi pe cărțile tale în astfel de situații. Hai să vedem când este cel mai bun moment pentru Split.

Am 5 sfaturi de mai jos despre când ar trebui să te gândești să faci Split la blackjack și când nu ar trebui.

Fii atent atunci când ai pereche de ași

Întotdeauna vei face split când primești o pereche de ași, motiv pentru care această strategie este foarte ușoară.  Există mai multe cărți care au valoarea 10 și sunt șanse mari să obții cel puțin un Blackjack când împarți așii. Șansele sunt foarte mari să faci nu doar un blackjack, ci posibil chiar doi.

Și dacă nu faci 21 după split, șansele să nimerești un 7,8 sau 9 sunt foarte mari, ca să nu mai luăm în calcul faptul că între timp dealerul însuși poate să treacă cu mult peste 21, lucru ce îți va asigura un dublu câștig instant. Deci split la ași cu fiecare ocazie.

Split: Dealerul are o carte cu care va pierde

Dacă dealerul are o carte cu care este foarte probabil să piardă, fie un 4,5 sau 6 ia în calcul un split. Ține minte, dealer-ul va renunța în aproximativ 29% din timp, indiferent de cartea lui, ceea ce înseamnă că în aproape o treime din dățile când faci split, vei câștiga indiferent de cărțile pe care le ai tu, cu condiția să nu fii tu cel care renunță la cărți. Acestea sunt șansele ca dealer-ul să piardă în funcție de cartea pe care o are:

  • Dacă dealerul are un 4, acesta va pierde în 40% din dăți
  • Dacă dealerul are un 5 acesta va pierde în 42% din dăți
  • Dacă dealerul are un 6 acesta va pierde în 42% din dăți

Aceste cifre ne arată că split-ul este întotdeauna recomandat în aceste situații și deși unii jucători experimentați nu ezită să facă split când văd un 4 la dealer, dau înapoi când văd un 5. Încrede-te în logica matematică și profită de aceste cunoștințe aplicând strategia corectă.

 Nu face split când ai perechi medii

Am descris câteva situații în care splitul este o idee bună. Dar ar trebui să știi că există și situații când splitul nu este o varianta de luat în seamă în jocul de blackjack. Nu este o idee bună să faci split cu cărți de 5 sau 6, însă poți da split unei perechi de 4 față de perechile de 5 sau 6 ale unui dealer.

În cazul unei perechi de 5, ei bine aceasta este o mână pe care ar fi mai bine să o dublezi, iar o probabilitatea ca o pereche de 6 să se transforme într-o pereche de 16 este foarte mare ca să riști un split. Îți recomand să stai departe de ideea de a împărți cărțile cu numerele 5 sau 6 deoarece este prea riscant.

Nu face split dacă dealerul are un as

Când dealerul are un as, singura situație bună de split este atunci cand tu ai mai mulți ași, adică doi. Altfel, șansele ca el să obțină o mână mult mai bună cresc considerabil. Dealerul are șanse cu 35% mai mari să facă un blackjack din doar două cărți când are un as decât cu alte combinații de cărți. Probabilitatea ca dealerul să facă o mâna bună când are un as este de 87% și asta presupune faptul că la un split va trebui să faci cel puțin 17 puncte sau mai mare ca să poți spera la vreun câștig. Obținerea acestor rezultate nu se întâmplă suficient de des încât să aibă sens un split, dacă dealerul are un as. Așadar, mai bine nu faci split atunci când vezi că dealerul are deja un as.

Concluzie

Blackjack-ul online oferă aceeași acțiune și emoție ca o masă de blackjack live într-un cazinou fizic și poți începe să utilizezi aceste sfaturi de split în blackjack imediat, din confortul propriei case. Citind acest articol, acum ști ce înseamnă split-ul, dar și când să îl faci. Vei observa o creștere imediată a ratei de câștig dacă urmezi aceste sfaturi.

Succes la blackjack online!

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu