Campionatul de dat palme, concursul unde obrazul gros chiar contează

În campionatul de dat palme, regulile sunt simple: cine nu leșină, câștigă. Deși pare desprins dintr-o comedie absurdă, acest campionat chiar există.

Prima ediție a avut loc la începutul lui 2019 la Krasnoiarsk, Rusia, unde zeci de bărbați și-au testat rezistența dându-și palme unul altuia.

Campionatul de dat palme - Vasili Kamotski
La cele 167 de kilograme ale sale, Kamotski nu a avut rival la campionatul de dat palme. Foto: Dmitri Kotov / Siberian Power Show

Un video realizat pe parcursul competiției documentează evoluția câștigătorului din acest an: Vasili Kamotski, o adevărată „mașină” de dat palme.

Forța, constituția sa îndesată și cele 167 de kilograme pe care le are i-au adus lui Kamotski porecla Bondocul.

Liber la pălmuit

Regulile competiției sunt simple: adversarii stau față în față, separați doar de o măsuță. Li se permite să se pregătească timp de câteva minute, dându-și cu talc pe mâini și întărindu-și poziția pentru a rezista mai bine la palmele primite de la adversar.

După ce lupta începe, adversarii își trag palme până când arbitrul decide câștigătorul. Nu este permis să te ferești de atacurile adversarului. Nu se știe exact în funcție de ce factori decide arbitrul sfârșitul luptei, fiindcă nu există punctaj sau limită de timp.

Bondocul nu a avut rival la campionatul de dat palme

Potrivit Daily Mail, adesea lupta ia sfârșit atunci când unul dintre competitori refuză să continue. Arbitrul este cel care decide dacă un concurent este apt din punct de vedere medical să primească în continuare palme.

Conform celor de la Vice, care au urmărit în detaliu parcursul Bondocului spre locul întâi, care a inclus un premiu de 30.000 de ruble (echivalentul a 420 de euro), drumul spre titlu a fost mai dureros pentru adversarii săi decât pentru el.

În timpul ultimei lupte din campionatul de dat palme, adversarul lui Kamotski a primit două lovituri puternice, care aproape că l-au trimis la podea. Spre comparație, fața lui Kamotski abia dacă s-a mișcat atunci când a primit lovituri.

În final, Kamotski a fost declarat învingător. Nu se știe câți adversari a doborât Bondocul în timpul turneului. Totuși, pe baza imaginilor din timpul duelurile sale, se pare că a trebuit să învingă cel puțin patru concurenți pentru a ajunge în finală.

Campionatul de dat palme a fost organizat în cadrul Siberian Power Show, cel mai mare festival de frumusețe, sport și stil de viață sănătos din Siberia. Peste 2.000 de sportivi din Rusia și Europa au participat la acest eveniment, care a durat două zile.


Ți-a plăcut acest articol? Află și istoria bizară a unui sport neconvențional care, vreme de două decenii, a aprins mințile oamenilor pe tot cuprinsul Statelor Unite: luptele cu caracatițe. Apoi, descoperă câteva dintre cele mai periculoase festivaluri din lume.


Distribuie:

Citește în continuare

>