Supraoamenii – Cum reușesc călugării shaolin să-și dezvolte puterile extraordinare

Călugării shaolin pot face lucruri incredibile prin stăpânirea fără egal a trupului și, mai ales, a minții. Ceea ce pentru oamenii obișnuiți pare imposibil, pentru călugării shaolin este doar o chestiune de voință și de antrenament.

Acești oameni deosebiți sunt în stare să-și păstreze echilibrul în cele mai dificile poziții sau pot suporta lovituri de cuțit fără să sufere răni. Cei mai experimentați dintre ei reușesc chiar să-și modifice temperatura corpului cu ajutorul minții.

Dar cum ajung călugării shaolin, niște oameni ca noi, la urma urmei, să dobândească astfel de puteri? Și dacă ei pot, oare orice om are astfel capacități?

Călugării shaolin se antrenează o viață întreagă

Calugarii shaolin - Echilibru
Acești oameni dau dovadă de o stăpânire fizică și mentală extraordinară. Foto: Pinterest

Călugării shaolin par a face cu ușurință toate aceste exerciții. Dar în spatele demonstrațiilor de forță uluitoare stau mii de ore de antrenament și, mai mult ca sigur, de suferință.

Acești călugări petrec multe ore pe zi ca să își dezvolte abilitățile. Asta, deoarece este nevoie de mult exercițiu, antrenament și disciplină mentală pentru a executa aceste etalări de forță.

Spre exemplu, unii călugări au ajuns la performanța de a usca, folosindu-și puterea minții, cearșafuri ude pe care și le înfășoară în jurul trupului. Cei care pot face asta sunt cunoscuți drept „meditatori g-tummo”.

Puțini călugări au această abilitate rară, iar acest tip de meditație este practicat doar la câteva mănăstiri din provinciile chineze Qinghai și Sichuan.

În anii ’80, un profesor de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard a realizat un studiu pentru a înțelege cum reușesc călugării shaolin să-și modifice temperatura corporală.

Doctorul Herbert Benson a ajuns la concluzia că shaolinii își pot mări temperatura degetelor de la mâini și de la picioare prin vasodilatație. De asemenea, călugării folosesc meditația „Respirației Puternice” și a „Respirației Ușoare”.

Primul tip de meditație crește temperatura corpului, iar al doilea o menține. Studii ulterioare au confirmat concluziile lui Benson.

Capacități supraomenești


În filmarea de mai sus, un călugăr aruncă un ac printr-un panou de sticlă și sparge un balon aflat de cealaltă parte. Sticla rămâne intactă, în afară de o gaură mică.

Pare imposibil, dar este clar că balonul se sparge. Cheia acestui exercițiu este să lovești sticla cu vârful acului cu o viteză foarte mare și într-un unghi cât mai apropiat de 90 de grade.

Nu este ușor, însă este posibil, cu mult exercițiu. Tipul și grosimea sticlei sunt, de asemenea, importante. Unele tipuri de sticlă sunt dificil de spart (parbrizele, de exemplu). Totuși, călugărului nu îi este greu să găurească o sticlă de 0.3 centimetri.

Un călugăr shaolin, pe nume Zhao Rui, și-a antrenat corpul să reziste la contactul cu obiecte foarte ascuțite.

Pielea de pe tâmpla sa rămâne intactă atunci când cineva folosește un burghiu electric pentru a o găuri.

Antrenamente și meditație

Cum rezistă acești oameni la asemenea torturi? Unii călugări shaolin intră la mănăstire chiar și la vârsta de trei ani. Așadar, încep exercițiile la o vârstă foarte fragedă.

Zilele lor sunt lungi și pline de antrenamente mentale (chan) și fizice (quan) extreme. Cu multă disciplină și hotărâre, învață cum să controleze prin meditație energia chi.

Călugării folosesc Qigong și o metodă specială de respirație pentru a-și transforma corpul într-o armură. Astfel, rezistă la lovituri puternice, inclusiv cu obiecte periculoase și uneori ascuțite.

Călugării își cultivă calmul interior și pot îndepărta stresul mental, fizic și emoțional. De asemenea, folosesc Qigong ca să se ferească de răni.

Meditația și respirația îi ajută să controleze durerea. Prin îndepărtarea minții de sursa durerii, individul se poate concentra asupra altor părți ale corpului.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu