Se întâmplă în Mumbai, India – Câinii maidanezi au devenit albaștri

În metropola indiană Mumbai, un fenomen „plin de culoare” îi afectează pe câinii vagabonzi, mai ales pe cei care-și fac veacul în cartierul industrial Taloja. Unele patrupede fără stăpân au devenit, peste noapte, albastre!

Speriați de ciudatul fenomen, oamenii au alertat autoritățile. Motivul pentru care blana animalelor a căpătat această culoare este unul surprinzător.

O apariție bizară

Caini albastri 01
Foto: bustle.com

La un moment dat, pe străzile metropolei indiene, au început să apară niște câini vagabonzi albaștri, cu o blană strălucitoare. Cei mai mulți astfel de câini se aflau cartierul Taloja. Acolo se află aproximativ o mie de fabrici de produse farmaceutice și chimice.

Bizara apariție a câinilor albaștri a fost imediat observată de oameni, care au anunțat autoritățile. Acestea au pornit o investigație, pentru a afla motivul pentru care animalele deveniseră albastre.

În curând, investigatorii au descoperit că fabricile din zonă își deversau reziduurile într-un șanț colector. Apa de aici se vărsa apoi în Râul Mumbai. De asemenea, într-un alt râu din apropiere, Kasadi, s-au găsit niveluri ridicate de cloruri.

Descoperirea i-a făcut pe investigatori să creadă că blana câinilor se albăstrise după ce patrupedele se scăldaseră în râurile pline de substanțe chimice.

Reziduuri toxice peste tot

Caini albastri 02
Foto: news.sky.com

Însă, activistul pentru drepturile animalelor Arati Chauhan a descoperit că această teorie era falsă. Mai apoi, el a aflat că animalele rătăceau în apropierea unei fabrici de pigmenți și detergent, aflată la 3,2 kilometri de râul Kasadi.

Aici era locul în care blana animalelor se albăstrea, din cauza apei stătute de pe terenul fabricii, unde câinii obișnuiau să se scalde.

De teamă că viețile animalelor ar putea fi în pericol, Chauhan a contactat o clinică veterinară, care a trimis un medic la fața locului.

Veterinarul a confirmat că vopseaua de pe blana animalelor era un reziduu albastru și fin ca o pulbere. Ea putea deveni toxică, în cazul în care era ingerată de patrupede atunci când își îngrijeau blana.

Aceasta nu a fost singura situație în care câinii au fost afectați de reziduurile industriale lăsate în urmă de companiile chimice.

La câteva zile după descoperirea câinilor albaștri, localnicii au salvat un câine care rămăsese captiv într-un șanț. Șanțul era plin de apă care conținea acid nitric, deversat de o altă fabrică din apropiere.

Până la urmă, totul s-a terminat cu bine

Caini albastri 03
Foto: ajanimo.com

Asociația pentru Protecția Animalelor Navi Mumbai a trimis o plângere la autorități. Filiala locală a Societății pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (SPCA) și-a asumat responsabilitatea pentru îngrijirea câinilor.

Din fericire, s-a descoperit că animalele erau sănătoase, iar vopseaua a fost îndepărtată de pe blana lor. De asemenea, fabrica de detergent a montat o plasă în jurul zonei contaminate, pentru a nu le permite câinilor să se întoarcă acolo.

Caini albastri 04
Foto: businessinsider.com

Ramura locală a SPCA a identificat doar cinci câini afectați de vopseaua albastră. Totuși, se speculează că ar putea fi mult mai mulți, din cauza numărului mare de câini vagabonzi din Mumbai.

Pentru cei cinci câini albaștri, totul s-a terminat cu bine. După ce au fost curățați și li s-au verificat semnele vitale, ei au fost eliberați.

Masculul care a fost găsit în șanțul plin de acid azotic a rămas în spital timp de cinci zile, pentru a fi ținut sub observație. După șederea în spital, a fost eliberat, fiind declarat sănătos.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu