O bufniță prea grasă pentru a putea zbura a fost pusă la dietă de salvatorii ei

Atunci când au fost chemați să salveze o „mică” bufniță, angajații organizației Owl Sanctuary, din Sufflok, Anglia, nu se așteptau să dea peste o pasăre care era, de fapt, prea grasă pentru a zbura.

Potrivit CNN, un bărbat a găsit bufnița zăcând neputincioasă într-un șanț și i-a chemat pe cei de la Owl Sanctuary, organizație care are un centru în care salvează și tratează bufnițele rănite.

Bufnita prea grasa 02
Foto: Thrillist

Până și Rufus Samkin, a cărui echipă a preluat bufnița pe 3 ianuarie 2020, a crezut inițial că pasărea este rănită.

Dar, după ce au examinat pasărea cu atenție, îngrijitorii nu au găsit nicio rană și și-au dat seama că penele bufniței erau ude, ceea ce ar fi putut-o împiedica să zboare.

Dar abia după ce au uscat-o și au verificat-o din nou a ieșit la iveală problema reală: bufnița cântărea 245 de grame, fiind prea grasă pentru a putea zbura.

Greutatea păsării era cu aproximativ o treime mai mare decât cea a unei bufnițe sănătoase de dimensiune mare.  Această greutate suplimentară o împiedica să zboare, iar experții au început să se întrebe cum a reușit pasărea să se îngrașe atât de mult.

Un caz de obezitate naturală

Bufnita prea grasa
Foto: Suffolk Owl Sanctuary via Facebook

Deoarece este destul de neobișnuit ca păsările sălbatice să ajungă la o astfel de greutate, îngrijitorii au decis să o țină în centru timp de câteva săptămâni și să o monitorizeze.

În final, salvatorii au ajuns la concluzia că au de-a face, pur și simplu, cu un caz de „obezitate naturală”. Luna decembrie a anului 2019 a fost neobișnuit de caldă, astfel că bufnița a avut la dispoziție mai multă hrană decât de obicei.

Într-adevăr, bufnița a fost descoperită la marginea unui câmp plin de rozătoare.

„S-a ghiftuit și s-a îngrășat foarte tare. S-a simțit foarte bine, dar a exagerat”, a concluzionat Samkin, citat de NBC News.

În consecință, îngrijitorii au pus pasărea la o dietă strictă, pentru a o aduce la greutatea care să-i permită să zboare. Samkin și echipa sa au documentat o parte din proces, inclusiv momentul eliberării, pe pagina de Facebook a organizației.

După două săptămâni și jumătate, bufnița a slăbit aproximativ 30 de grame. Într-un final, pasărea a fost eliberată, luându-și zborul în sălbăticie.


Ți-a plăcut acest articol? Citește și povestea celor opt pompieri care au salvat un șobolan prea gras, blocat într-un capac de canal. Apoi, află 12 curiozități despre bufnițe, păsările binelui și ale răului.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu