Un braconier, condamnat să vizioneze „Bambi” cât timp stă în închisoare

Un bărbat din Missouri, SUA, va fi obligat să se uite la filmul animat „Bambi” în fiecare lună timp de un an, cât va sta în închisoare pentru braconaj. Condamnatul, pe nume David Berry Jr., a fost implicat în unul dintre cele mai grave cazuri de braconaj din istoria statului Missouri.

Potrivit rechizitoriului, Berry Jr., tatăl și cei doi frați ai săi au organizat o operațiune de vânătoare ilegală, care s-a întins pe trei ani. Rezultatul: moartea a sute de căprioare.

Berry Jr. și rudele sale au ucis de plăcere

Bambi

Potrivit procurorului, braconierii urmăreau prada mai ales noaptea. Ucideau căprioarele și le luau capetele, după care abandonau cadavrele.

Potrivit lui Randy Doman, șeful Departamentului pentru Conservarea Vieții Sălbatice din Missouri, braconierii au fost „motivați de lăcomie și ego”.

„Obțineau trofeele prin îndepărtarea capetelor. Au lăsat în urmă doar cadavrele, pentru că nu îi interesau. Există cazuri în care braconierii iau coarnele pentru bani. Dar la acest grup era vorba de plăcerea de a vâna”, a afirmat Doman.

În octombrie 2018, Berry Jr. a pledat vinovat la acuzația de braconaj. A fost condamnat la un an de închisoare. Potrivit New York Times , sentința de un an de închisoare a fost inițial comutată într-o perioadă de probațiune de doi ani.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Judecătorul i-a dat o pedeapsă suplimentară

Bambi 02
În film, mama lui Bambi este împușcată de un vânător nevăzut, numit „Om”, într-o scenă celebră

Însă Berry Jr. a încălcat termenii probațiunii. De aceea, pe 6 decembrie 2018, judecătorul Robert E. George a reinstaurat sentința inițială.

Ca pedeapsă suplimentară, judecătorul a decis să-l condamne pe braconier la vizionarea celebrului desen animat, cel puțin o dată pe lună, sperând că îl va pune pe gânduri. Până acum, Berry Jr. și tovarășii săi braconieri au ajuns să datoreze peste 200.000 de dolari (amenzi, cheltuieli de judecată și onorarii de avocat).

David Berry Jr. și tatăl său, David Berry Sr., și-au pierdut definitiv dreptul de a vâna și de a pescui. Cei doi frați ai braconierului și-au pierdut aceste drepturi pentru 18, respectiv 8 ani.

Legalitatea sentinței privind vizionarea filmului Bambi este contestată de anumite voci. Unii avocați spun că este o pedeapsă neobișnuită și crudă. Deocamdată, însă, Curtea Supremă nu s-a pronunțat definitiv privind această chestiune.

Jonathan Turley, expert în legislație la Universitatea George Washington, crede că sentința a fost mai mult o acțiune de imagine decât o încercare autentică de a-l schimba pe Berry Jr..

„Este imposibil ca judecătorul să creadă că vizionarea filmului Bambi îi va provoca o revelație acestui om. Astfel, rămân două posibilități: fie judecătorul încearcă să-și bată joc de acuzat, fie încearcă să-l folosească pentru un fel de glumă publică”, a susținut Turley.


Distribuie:

Citește în continuare

Un comentariu la „Un braconier, condamnat să vizioneze „Bambi” cât timp stă în închisoare”

Lasă un comentariu