Biserica Raeliană, religia OZN-urilor și a extratereștrilor numiți Elohim

Nu toate religiile apar la fel. Unele au origini pământești, în timp ce altele, precum Biserica Raeliană, vin către noi „din surse extraterestre”.

Raelienii cred că toate ființele vii de pe Pământ sunt creațiile unei rase extrem de inteligente și avansate de extratereștri, cunoscuți sub numele de Elohim.

biserica raeliană
Un medalion cu simbolul raelian. Raelienii poartă de obicei aceste medalioane pentru a-și manifesta apartenența la religie. Foto: Wikimedia

Aceștia zboară în jurul planetei în OZN-urile lor și ne supraveghează. Dacă ne-am putea depăși natura primitivă, am putea fi eligibili să facem face parte din marea civilizație Elohim de pe planeta lor îndepărtată. Astfel s-ar putea rezuma doctrina raelienilor.

Biserica Raeliană este o religie în centrul căreia stau extratereștrii

Biserica Raeliană nu este o religie monoteistă. Adepții săi cred în Elohim diferiți, dar, din moment ce nu cred în Dumnezeu, se definesc adeseori ca atei.

Există o ierarhie clericală pe șapte niveluri, iar adepții trebuie să renunțe oficial la orice alte credințe pentru a deveni raelieni. De asemenea, trebuie să creadă în pacea mondială, în non-violență, în democrație și în promiscuitatea sexuală.

Fondatorul Bisericii Raeliene este Claude Vorilhon, un francez născut în 1946. Înainte de a deveni „profet”, a lucrat ca jurnalist și, pentru o vreme, a fost și pilot de mașini de curse.

Când avea 27 de ani, la 13 decembrie 1973, a avut prima „întâlnire cu extratereștrii”, pe muntele Puy Lassolas din Franța. Potrivit lui Vorilhon, extratereștrii l-au ridicat atunci într-o navă spațială, unde l-au informat că era pe jumătate Elohim și i-au dat detalii despre întreaga istorie a omenirii.

De asemenea, i-au spus că l-au selectat pentru a conduce rasa umană spre iluminare. După această primă întâlnire, Verilhon s-a mai văzut cu extratereștrii de încă șase ori, iar în final a decis să renunțe la cariera de până atunci și să devină, cu normă întreagă, „reprezentantul Elohim pe Pământ”.

A început să se prezinte pe numele său Elohim, Raël, a călătorit în jurul lumii pentru a promova noua religie și a scris câteva cărți despre experiențele sale cu extratereștrii: „Cartea care spune adevărul”, „Extratereștrii m-au dus pe planeta lor”, „Design inteligent”, „Meditație senzuală”, „Geniocrația” și „Da clonării umane”.

biserica raeliană
Claude Vorilhon. Foto: Net Worth Post

De asemenea, a apărut în numeroase emisiuni TV, a ținut un discurs în Congresul SUA și a colaborat cu politicieni și vedete din jurul lumii. Un alt amănunt interesant din viața lui Raël este că a fost căsătorit de trei ori, inclusiv cu o fată de 16 ani.

Cum a început Biserica Raeliană

La 19 septembrie 1974, Claude Vorilhon s-a adresat unui public format din 2.000 de persoane, la o conferință organizată la Paris.

A făcut impresie bună și a câștigat astfel primii 170 de adepți, care au pus bazele noii religii, după care a creat o organizație numită „Mouvement pour l’accueil des Elohim, créateurs de l’humanité” („Mișcarea pentru primirea Elohim, creatorii omenirii”) sau MADECH.

În 1976, aceasta a devenit Mișcarea Internațională Raeliană.

Principiile-cheie ale raelienilor

Potrivit Bisericii Raeliene, există extratereștri asemănători oamenilor, cunoscuți sub numele de Elohim, care au venit pe Pământ în OZN-uri dintr-o galaxie îndepărtată.

Sunt ființe avansate din punct de vedere științific și tehnologic și au creat rasa umană prin clonarea propriei lor rase. Raelienii susțin că noi, oamenii, suntem rezultatul unui experiment științific pe care Elohim îl desfășoară și astăzi pe Pământ.

De sute de ani, Elohim încearcă să ghideze omenirea spre iluminare. Pentru a atinge acest scop, ne-au trimis profeți. Toți cei care au stat la baza celorlalte religii – Buddha, Mahavira (contemporan cu Buddha), Isus și așa mai departe – ne-au fost trimiși de Elohim în folosul nostru.

biserica raeliană
Puy Lassolas, muntele pe care Raël susține că i-a întâlnit prima dată pe Elohim, în 1973. Foto: Wikimedia

Totuși, atunci când ne-au creat, Elohim nu au fost capabili să creeze exemplare perfecte. Unii dintre profeții aleși de Elohim, inclusiv Claude Vorilhon, sunt Elohim doar pe jumătate, rezultatul împerecherii extratereștrilor cu femei de pe Pământ.

Orgiile raelienilor

Raelienii propovăduiesc un concept pe care îl numesc pozitivitate sexuală. Având în vedere această „dezlegare la desfrâu”, raelienii participă la petreceri pe care societatea zilelor noastre le consideră orgii sexuale.

Potrivit Bisericii Raeliene, angajarea în astfel de acte „ajută la refacerea neuronilor” și, astfel, extinde intelectul uman. Este o formă de meditație care le permite adepților să comunice cu Elohim.

Pentru a promova această meditație erotică, Claude Vorilhon le distribuia prezervative adepților și îi încuraja să se masturbeze.

Îngerii Albi și Îngerii Roz

Așa-numiții Îngeri Albi și Îngeri Roz sunt femei tinere selectate pentru frumusețea lor ieșită din comun.

Îngerii Roz sunt elita elitelor. Aceste tinere depun un jurământ de „celibat pământesc” pe care se angajează să îl respecte până când ajung Elohim, „pentru a ne aduce mântuirea”.

biserica raeliană
O femeie pe un pat împodobit cu un simbol raelian. Foto: Wikimedia

Prin urmare, nu se angajează în relații sexuale cu nimeni, cu excepția fondatorului Claude Vorilhon; cum Raël este pe jumătate extraterestru, excepția pare justificată.

Îngerii Roz au făcut senzație în societatea muritorilor de rând după ce au pozat, alături de Claude Vorilhon, pentru revista pentru adulți „Playboy”, în octombrie 2004.

Ziua Fără Sutien și promovarea clonării oamenilor

Raelienii cred că nu ar trebui să ne rușinăm de corpul omenesc și că ar trebui să existe egalitate între bărbați și femei. Asta înseamnă că, dacă bărbații pot ieși la bustul gol în public, și femeile ar trebui să poată face asta.

Pentru a protesta împotriva unei legi din SUA care le interzicea femeilor să își expună sânii în public, raelienii au anunțat Ziua Fără Sutien, organizând o paradă cu femei pe jumătate goale.

De asemenea, au defilat prin New York în 2014. Cauza lor a atras atenția presei, însă marele public nu a părut impresionat, pentru că evenimentul nu a fost replicat niciunde.

Potrivit Bisericii Raeliene, fondul genetic uman are nevoie de purificare, iar acest lucru se poate întâmpla numai prin clonare. În septembrie 2000, Biserica Raeliană a anunțat înființarea unei companii, numită Clonaid, cu scopul de a promova colarea.

La conferința de presă, câteva adepte („îngeri”) s-au declarat dispuse să devină mame surogat pentru viitoarele clone. În 2003, Clonaid a anunțat că realizate cu succes clonarea primei ființe umane. Cu toate acestea, după ce a stârnit curiozitatea presei, compania nu a prezentat nicio dovadă în sprijinul acestor afirmații.

Cu toate că promovează eliberarea sexuală, pacea mondială și democrația, Biserica Raeliană se arată foarte puțin înțelegătoare față de celelalte religii.

raelieni
Raelieni promovând „Ziua Fără Sutien” la Paris, în 2018. Foto: Wikimedia

Organizația le cere explicit viitorilor adepți să renunțe la toate celelalte credințe. Mai mult, are pretenția ca toate celelalte texte religioase să fie cenzurate pentru că nu respectă definiția pe care Biserica Raeliană o dă drepturilor omului.

Ce viitor are Biserica Raeliană

În prezent, există aproximativ 100.000 de adepți ai Bisericii Raeliene în 97 de țări din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Canada, Coreea de Sud și Australia. În SUA există cea mai mare congregație de raelieni.

Având în vedere adaptabilitatea organizației și credulitatea oamenilor, această religie are toate șansele să găsească noi adepți și să crească.

raelieni
Raelieni promovându-și religia pe o stradă din Japonia. Unul dintre ei este îmbrăcat în „personaj extraterestru”. Foto: Wikimedia

Cel mai ambițios obiectiv al Biserici Raeliene este să construiască o ambasadă pe care să o pregătească pentru sosirea Elohim, pe un teren donat de oricare dintre țările lumii.

Foarte mulți oameni asociază religiile cu filosofii vechi de sute de ani, cu profeți și zei antici. Cu toate acestea, așa cum demonstrează Biserica Raeliană, religiile iau naștere chiar și în era calculatoarelor.

Oricine poate fonda o religie, dacă respectă câteva cerințe. Prima este să propună o filosofie originală sau să aibă abilitatea de a amesteca mai multe filosofii existente pentru a veni cu ceva care doar pare nou. A doua condiție este să îi facă pe alții să creadă în noul „produs”, ca un bun vânzător.

Oamenii sunt deosebit de flexibili. Prin acțiuni de marketing bine gândite și prin constrângeri sociale și juridice pot fi făcuți să creadă absolut orice, inclusiv că extratereștrii Elohim urmează să aterizeze.

Dacă poți trece de aceste bariere și reușești să atragi adepți, ai toate șansele să devii un profet venerat, precum Claude Vorilhon.

Ca să știi mai mult, citește „OZN-uri deasupra României”

Deși nu sunt atât de celebre precum incidentul de la Roswell, fenomenele de tip OZN nu au ocolit nici țara noastră. În acest volum, scriitorul Dan D. Fărcaș prezintă cele mai importante observații și întâlniri de tip OZN din România, începând cu secolul XVI și până în prezent. Fărcaș face și o scurtă istorie a ufologiei din țara noastră și încearcă să găsească o explicație a fenomenului OZN făcând paralele cu evenimente folclorice sau religioase.

„OZN-uri deasupra României” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu