O femeie singură a creat un bec ce se aprinde ori de câte ori se destramă un cuplu

În încercarea de a le reda zâmbetul (de invidie) persoanelor care au ieșit recent dintr-o relație, japoneza Marina Fujiwara, posesoarea unui canal YouTube, a inventat un bec care se aprinde ori de câte ori oamenii anunță pe platformele sociale că s-au despărțit. 

Ca persoană singură ce tânjește după dragoste, probabil că nimic nu este mai rău decât să vezi cum perechile fericite petrec timp împreună de sărbători și merg la cumpărături, se plimbă pe stradă ținându-se de mâini și, bineînțeles, postează online fotografii de cuplu.

Marina Fujiwara a creat un dispozitiv cu un bec care se aprinde ori de câte ori cineva anunță pe Twitter că a ieșit dintr-o relație de cuplu. Foto: YouTube / Marina Fujiwara

Însă această tânără inventatoare din Japonia a găsit o modalitate de a-i face pe cei singuri să se simtă ceva mai bine cu ajutorul unui dispozitiv simplu, dar ingenios: un bec inteligent care se aprinde ori de câte ori cuplurile anunță pe platformele sociale că relația s-a terminat.

Potrivit unei postări pe Twitter a Marinei, becul este conectat la internet și este programat să se aprindă ori de câte ori o despărțire este anunțată pe statusul de pe Twitter. O aplicație îi permite femeii să controleze luminozitatea și culoarea luminii.

„Urăsc Crăciunul. Nu-mi place deloc. Aș vrea să sărbătoresc Crăciunul, însă atunci când văd cupluri care se întâlnesc și fac tot felul de lucruri, sunt copleșită de un sentiment de singurătate”, a scris Fujiwara.

Marina a spus că ideea becului i-a venit după ce a observat că, atunci când cuplurile se despart, imaginile și descrierile din conturile lor sunt de obicei schimbate în statusul de „despărțit”.

Așa că a inventat o modalitate să scaneze postările de pe Twitter pe baza hashtag-ului „despărțit”. Becul se aprinde ori de câte ori un cuplu se destramă.

Deocamdată, dispozitivul Marinei nu este disponibil pe piață, însă, dacă te simți mai bine ca persoană singură atunci când alții se despart, poți să-ți amenajezi propriul tău bec cu ușurință.

„Mai întâi, creezi un hub care va conecta becul la internet. Apoi, tot ce trebuie să faci este să te conectezi la un router WiFi la tine acasă, folosind un cablu LAN. Foarte simplu!”, spune Marina.

Odată instalat dispozitivul care semnalizează că „a murit capra vecinului”, tot ce trebuie să faci este să te bucuri în singurătate de nefericirea altuia.


Crezi că invenția Marinei Fujiwara este ceva ieșit din comun? Atunci ce spui despre revoluționara mașină care nu face nimic, de la Muzeul Artizanatului din California?

Ca să știi mai mult

Cartea dedicată de Rodney Castleden „inventatorilor din trecut, prezent și viitor” este un omagiu adus imaginației creatoare a omului și un îndemn la cunoașterea și aplicarea în beneficiul societății a tuturor marilor descoperiri ale minții omenești. Autorul prezintă în ordine cronologică o selecție fascinantă de peste 250 de invenții (și de topuri ale lor), menționând numele autorilor – când se cunosc – , conjunctura economico-socială a momentului, problemele pe care inventatorii încercau să le rezolve, importanța pentru contemporaneitate și felul în care fiecare dintre ele a avut darul de a schimba lumea.

Comandă cartea „Invenții care au schimbat lumea. De la electromagnet la GPS” pe Elefant sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>