Bateriile care ar putea funcționa cu oxigen din corpul uman

Dispozitivele medicale implantabile, cum ar fi stimulatoarele cardiace și neurostimulatoarele, depind de baterii pentru a funcționa corect. Cu toate acestea, aceste baterii se epuizează în cele din urmă și necesită o intervenție chirurgicală invazivă pentru a fi înlocuite.

Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii din China au dezvoltat baterii implantabile care utilizează oxigenul din organism pentru a obține energie. Prin utilizarea unor electrozi realizați dintr-un aliaj special pe bază de sodiu și aur nanoporos, bateria poate genera electricitate prin reacții chimice cu oxigenul din organism.

Aceste baterii au fost implantate sub pielea șoarecilor și s-a constatat că produc niveluri stabile de energie. Deși bateriile nu oferă încă suficientă energie pentru dispozitivele medicale, ele sunt promițătoare în utilizarea oxigenului din organism pentru energie. Bateriile au fost bine tolerate de șoareci, fără semne de inflamație.

Produsele secundare ale reacțiilor bateriei au fost ușor metabolizate de organism, iar șoarecii s-au vindecat bine după implantare. Cercetătorii speră să îmbunătățească pe viitor livrarea de energie a bateriei prin explorarea de noi materiale și modificări de design.

De asemenea, ei văd un potențial pentru aceste baterii în tratamentul cancerului, deoarece ar putea fi folosite pentru a lipsi tumorile de oxigen sau pentru a genera căldură pentru a distruge celulele canceroase.

Echipa de cercetare este încântată de posibilitățile acestei tehnologii inovatoare de baterii, care ar putea aduce noi surse de energie și bioterapii în viitor.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu