În școlile din China au apărut aceste dispozitive ciudate. Motivul e surprinzător

Un lucru este sigur: chinezii sunt un popor extrem de inventiv. De altfel, chinezii sunt celebri pentru soluțiile pe care le-au găsit la unele probleme.

Unele dintre ele stârnesc admirația, în timp ce altele șochează prin cât de bizare sunt. Din această a doua categorie face parte o găselniță implementată în anumite școli din China.

O problemă generalizată

Bare de metal 01

Bizara invenție a ajuns cunoscută în întreaga lume datorită unor fotografii făcute într-o sală de clasă. În imagine apar mai mulți copii, care par a-și susține capul pe niște bare de metal, prinse de pupitre.

Deși barele par mai degrabă să-i încurce decât să-i ajute pe micuți, ele au un scop foarte precis. Sunt menite să rezolve problema miopiei la copii.

Bare de metal 02

Această afecțiune este un motiv tot mai mare de îngrijorare în China, iar guvernul chinez încearcă să rezolve problema.

Un studiu recent arată că 41% dintre copiii de școală primară din China au nevoie de ochelari. Până când ies de pe băncile școlii, până la 90% dintre copii vor suferi de miopie, relatează Daily Mail.

De aceea, autoritățile chineze au considerat că trebuie să ia măsuri extreme.

O soluție neconvențională

Bare de metal 04

Cum poate o bară de metal să fie utilă în cazul miopiei? Explicația este relativ simplă.

Bara rămâne ridicată în timp ce elevii scriu, împiedicându-i să se aplece prea tare asupra foii de hârtie atunci când scriu sau citesc. Astfel, orice poziție nefirească în timpul studiului este împiedicată, iar copiii nu își obosesc ochii.

Dintr-un anumit punct de vedere, dispozitivul este o invenție ingenioasă. El are un dublu scop. Ține ochii copiilor la o distanță optimă și îi învață care este distanța corectă la care trebuie ținut capul.

Bare de metal 03

„În anii ’70, când eram în școala primară, aproape nimeni nu purta ochelari. Dar, la acea vreme, nu aveam computere și petreceam mult timp afară, jucându-ne. Astăzi, copiii petrec foarte mult timp cu ochii ațintiți în ecrane.

Părinții nu cunosc consecințele grave ale problemelor de vedere, iar singurul lucru important pentru ei sunt rezultatele școlare ale copiilor lor”, a afirmat Ren Weibing, un expert care-i învață pe părinți cum să evite apariția problemelor de vedere la copii.

Noul dispozitiv este testat în 19 școli primare din Wuhan, o provincie din Hubei, China.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

3 comentarii la „În școlile din China au apărut aceste dispozitive ciudate. Motivul e surprinzător”

  1. ce ne intereseaza pe noi daca aia au caldura in clasa iarna?Oare altora le pasa ca Romania e condusa de guvernanti corupti?

    Răspunde

Lasă un comentariu