Acesta este Ziona, bărbatul cu 39 de soții, 94 de copii și 33 de nepoți

Sunt bărbați cărora le este greu să facă față și unei singure soții, însă un indian a reușit o performanță spectaculoasă. Numele lui este Ziona Chana, are 72 de ani și se poate mândri că are cea mai numeroasă familie din lume.

Bărbatul are 39 de soții, 94 de copii și 33 de nepoți. Toți cei 166 de membri ai familiei trăiesc sub același acoperiș, într-o casă imensă din satul Baktawng. Cu prima soție s-a căsătorit la 17 ani, iar apoi nu s-a mai oprit.

O sectă cu 2.000 de adepți

Ziona si familia

Foto: Richard Grange/Barcroft Media

Ziona s-a născut pe 20 iulie 1945 în același sat în care locuiește acum, iar mediul în care a crescut l-a influențat enorm. Tatăl lui Ziona a fost fondatorul sectei creștine „Chana Pawl”, care are în prezent peste 2.000 de adepți.

Toți locuiesc în Baktawng și sunt faimoși pentru două lucruri: sunt tâmplari talentați și… poligami.

Sotii Ziona

Trei dintre soțiile lui Ziona Foto: boredomtherapy.com

Adepții sectei privesc poligamia cu seriozitate, iar Ziona și soțiile lui sunt un exemplu în comunitate, al cărei lider este, evident, Ziona. De altel, bărbatul este campionul absolut la căsătorii: s-a căsătorit cu 10 femei într-un singur an!

Niciuna dintre femei nu a fost forțată să se căsătorească, iar Ziona le-a curtat pe fiecare în mod tradițional. Una dintre soțiile lui, Rinkmini, spune că Ziona s-a îndrăgostit de ea după ce a văzut-o prin sat, iar ea s-a simțit flatată.

„Este cel mai frumos bărbat din sat”, a spus ea. Cererea în căsătorie n-a întârziat, iar acum Rinkmini este una dintre cele 39 de soții.

Ziona si copil

Ziona și unul dintre copii. Foto: boredomtherapy.com

Familia, organizată riguros

Casa Ziona

Casa în care locuiește numeroasa familie. Foto: Richard Grange/Barcroft Media

Astfel, la 71 de ani, Ziona este mândru că are cea mai numeroasă familie din lume. Bărbatul are 39 de soții, 97 de copii și 33 de nepoți. Cu toții locuiesc împreună, într-o casă cu 4 etaje și 100 de camere.

Casa este denumită Chhuan That Run, „Casa Noii Generații”.

Așa arată unul dintre dormitoare. Foto: Richard Grange/Barcroft Media

Ziona ocupă un dormitor la parter, iar femeile își petrec noaptea cu el pe rând, după un calendar prestabilit. De asemenea, opt soții sunt mereu „la post” pentru a-l ajuta pe soț la diverse treburi de-a lungul zilei.

Sotii Ziona munca

Cinci soții, la muncă. Foto: Richard Grange/Barcroft Media

Familia este organizată cu o disciplină aproape militară. Prima dintre soții, Zathiangi, coordonează treburile tuturor celorlalte femei, precum curățenia, spălatul rufelor și gătitul.

Într-o singură zi, familia consumă 90 de kilograme de orez și 60 de kilograme de carne.

Articole fascinante

 • Da mi a plăcut mult acest lucruşi este foarte curios că de unde are atîta bani pentru intreţinerea o familie aşa de numeroasă

  • Mitică spune:

   E PSD-ist… Că și India are așa ceva! Culmea că pe liderul lor îl cheamă tot „Dracnea”, are dintii varză căt și mustață.
   Atat doar că la ei alocația e mai măricică, iar băutura-i mai ieftină.

 • Ioan Dănilă spune:

  Incredibil dar adevarat.

 • akezatu spune:

  are bani deoarece este seful acelei secte, deci se produc bani

 • >