Dragoste cu un cauciuc: De ce bărbații japonezi trăiesc cu păpuși?

Când vine vorba de relații de iubire, tot mai mulți bărbați din Japonia înlocuiesc femeile cu… păpuși de cauciuc. Unii locuiesc cu păpușile sub același acoperiș, ca soț și soție.

Le duc peste tot cu ei, le aleg hainele și bijuteriile și se declară fericiți și înțeleși. Deși în cultura occidentală acest obicei este o ciudățenie, în Japonia această tendință începe să ia proporții.

Atingerea cauciucului

Papusi de cauciuc 1

Masayuki Ozaki trăiește cu păpușa, soția și fiica sub același acoperiș. Foto: Getty Images

Când pasiunea a dispărut din căsnicia lui Masayuki Ozaki, bărbatul a descoperit un înlocuitor pentru relațiile romantice: o păpușă de cauciuc de dimensiunile unui om normal. Păpușa se numește Mayu, iar Ozaki spune că este dragostea vieții lui.

Mayu „locuiește” în aceeași casă cu soția lui Ozaki și fiica sa adolescentă în Tokio, Japonia. Ozaki povestește că soției lui i-a fost greu să accepte un astfel de aranjament.

„După ce soția mea a născut, n-am mai avut relații intime, iar eu mă simțeam foarte singur. Dar când am văzut-o pe Mayu într-un magazin, a fost dragoste la prima vedere”, spune bărbatul de 45 de ani, care lucrează ca psihoterapeut.

Papusi de cauciuc 2

Ozaki nu pleacă nicăieri fără Mayu. Foto: Getty Images

Ozaki o duce pe Mayu peste tot, în scaun cu rotile, îi pune peruci, îi alege hainele și bijuteriile.

„Soția mea a fost extrem de furioasă când am adus-o pe Mayu acasă. Acum o tolerează, dar nu fără rețineri”, adaugă Ozaki.

Papusi de cauciuc 3

Foto: Getty Images

„Oamenii sunt atât de pretențioși”, spune și Senji Nakajima, un om de afaceri de 62 de ani. Nakajima trăiește împreună cu Saori, o păpușă de plastic pe care o duce cu el inclusiv în vacanță.

Papusi de cauciuc 4

Nakajima alege cu ce să o îmbrace pe Saori. Foto: Getty Images

Relația pe care o are cu Saori a creat multe tensiuni în familia lui, dar bărbatul refuză să renunțe la ea.

De ce apelează japonezii la păpușile de cauciuc?

Papusi de cauciuc 5

Nakajima și Saori, la picnic în parc. Foto: Getty Images

Ozaki este unul dintre mulții bărbați din Japonia care înlocuiesc femeile cu păpuși de plastic. Japonezul spune că nu mai e interesat deloc de relații cu o persoană reală deoarece japonezele sunt reci.

„Femeile din Japonia sunt foarte nepăsătoare și egoiste. Orice probleme aș avea, Mayu este alături de mine”, argumentează Ozaki.

Aproximativ 2.000 de păpuși de cauciuc se vând în Japonia în fiecare an. Prețul unui astfel de companion pornește de la 6.000 de dolari și fiecare exemplar are degete ajustabile, iar capul și organele genitale pot fi modificate.

Papusi de cauciuc 6

Un muncitor aranjează capul unei păpuși de cauciuc, al cărei preț va porni de la 6.000 de dolari. Foto: Getty Images

„Tehnologia a avansat mult față de anii ’70. Acum, păpușile arată incredibil de reale, iar cauciucul imită foarte bine pielea umană”, a expicat Hideo Tsuchiya, directorul Orient Industry, o companie care confecționează astfel de păpuși.

Papusi de cauciuc 7

Nakajima îi pregătește peruca lui Saori
Foto: Getty Images

Cei mai mulți bărbați care cumpără păpuși de plastic au o dizabilitate fizică sau sunt văduvi. În contextul în care Japonia se confruntă cu o scădere dramatică a natalității, tot mai mulți bărbați renunță la valorile tradiționale masculine și caută o viață ușoară și fără complicații.

Japonia este cu adevărat o țară a contrastelor. Unele obiceiuri ale japonezilor diferă mult de ale noastre și sunt de-a dreptul bizare. Pe de altă parte, în unele domenii, cum ar fi educația, ne depășesc cu mult.

8 comentarii

  1. Dan T
  2. Dumitru Adrian
  3. Mariuta
  4. Lia
  5. chiriac ioana
  6. elena
  7. Tavi

Ți-a plăcut? Spune ce crezi!