Dragoste cu un cauciuc: De ce bărbații japonezi trăiesc cu păpuși?

Când vine vorba de relații de iubire, tot mai mulți bărbați din Japonia înlocuiesc femeile cu… păpuși de cauciuc. Unii locuiesc cu păpușile sub același acoperiș, ca soț și soție.

Le duc peste tot cu ei, le aleg hainele și bijuteriile și se declară fericiți și înțeleși. Deși în cultura occidentală acest obicei este o ciudățenie, în Japonia această tendință începe să ia proporții.

Atingerea cauciucului

Papusi de cauciuc 1
Masayuki Ozaki trăiește cu păpușa, soția și fiica sub același acoperiș. Foto: Getty Images

Când pasiunea a dispărut din căsnicia lui Masayuki Ozaki, bărbatul a descoperit un înlocuitor pentru relațiile romantice: o păpușă de cauciuc de dimensiunile unui om normal. Păpușa se numește Mayu, iar Ozaki spune că este dragostea vieții lui.

Mayu „locuiește” în aceeași casă cu soția lui Ozaki și fiica sa adolescentă în Tokio, Japonia. Ozaki povestește că soției lui i-a fost greu să accepte un astfel de aranjament.

„După ce soția mea a născut, n-am mai avut relații intime, iar eu mă simțeam foarte singur. Dar când am văzut-o pe Mayu într-un magazin, a fost dragoste la prima vedere”, spune bărbatul de 45 de ani, care lucrează ca psihoterapeut.

Papusi de cauciuc 2
Ozaki nu pleacă nicăieri fără Mayu. Foto: Getty Images

Ozaki o duce pe Mayu peste tot, în scaun cu rotile, îi pune peruci, îi alege hainele și bijuteriile.

„Soția mea a fost extrem de furioasă când am adus-o pe Mayu acasă. Acum o tolerează, dar nu fără rețineri”, adaugă Ozaki.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Papusi de cauciuc 3
Foto: Getty Images

„Oamenii sunt atât de pretențioși”, spune și Senji Nakajima, un om de afaceri de 62 de ani. Nakajima trăiește împreună cu Saori, o păpușă de plastic pe care o duce cu el inclusiv în vacanță.

Papusi de cauciuc 4
Nakajima alege cu ce să o îmbrace pe Saori. Foto: Getty Images

Relația pe care o are cu Saori a creat multe tensiuni în familia lui, dar bărbatul refuză să renunțe la ea.

De ce apelează japonezii la păpușile de cauciuc?

Papusi de cauciuc 5
Nakajima și Saori, la picnic în parc. Foto: Getty Images

Ozaki este unul dintre mulții bărbați din Japonia care înlocuiesc femeile cu păpuși de plastic. Japonezul spune că nu mai e interesat deloc de relații cu o persoană reală deoarece japonezele sunt reci.

„Femeile din Japonia sunt foarte nepăsătoare și egoiste. Orice probleme aș avea, Mayu este alături de mine”, argumentează Ozaki.

Aproximativ 2.000 de păpuși de cauciuc se vând în Japonia în fiecare an. Prețul unui astfel de companion pornește de la 6.000 de dolari și fiecare exemplar are degete ajustabile, iar capul și organele genitale pot fi modificate.

Papusi de cauciuc 6
Un muncitor aranjează capul unei păpuși de cauciuc, al cărei preț va porni de la 6.000 de dolari. Foto: Getty Images

„Tehnologia a avansat mult față de anii ’70. Acum, păpușile arată incredibil de reale, iar cauciucul imită foarte bine pielea umană”, a expicat Hideo Tsuchiya, directorul Orient Industry, o companie care confecționează astfel de păpuși.

Papusi de cauciuc 7
Nakajima îi pregătește peruca lui Saori
Foto: Getty Images

Cei mai mulți bărbați care cumpără păpuși de plastic au o dizabilitate fizică sau sunt văduvi. În contextul în care Japonia se confruntă cu o scădere dramatică a natalității, tot mai mulți bărbați renunță la valorile tradiționale masculine și caută o viață ușoară și fără complicații.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

10 comentarii la „Dragoste cu un cauciuc: De ce bărbații japonezi trăiesc cu păpuși?”

 1. Oameni cu dizabilitati fizice sau/ si psihice au fost intotdeauna.
  Societatea umana, mai ales occidentala de dupa caderea cortinei de fier si-a pierdut busola ne mai avand un obiectiv comun: lupta pentru supravietuirea democratiei liberale.
  Culmea ca tocmai democratia liberala e puternic contestata acum, separatismul, individualismul anti-social fiind cultivate de multi indivizi care contesta sistemul capitalist liberal si prefera anarhia sau autoritarismul.
  De unde concluzia ca in lume trebuie sa existe un echilibru intre puteri; din pacate, echilibrul se poate mentine, inevitabil pentru actuala specie umana, prin tabere adverse unde partizanatul conteaza nu gandirea pragmatica si toleranta.

  Răspunde
 2. Barbatii care apar infotografii nu par a avea dizabilitati, dar e clar ca nu se apropie nici pe departe de “modelele” mediatizate in exces, ca aspect. Probabil ca nu ar avea succes la “modelele” de sex feminin la fel de mediatizate. Rezultatul? E de privit tocmai un aceste fotografii. O lume de iluzii, de guma sau nu, dar iluzii.

  Răspunde
 3. Da mi-a placut. Sunt surprinsa sa aflu astfel de lucruri despre japonezi!!! In mintea mea sunt cea mai evoluata natiune si s-ar putea ca evolutia sa insemne si renuntarea la procreere si iubire, asa cum o traim majoritatea dintre noi.

  Răspunde
 4. Se pare ca acceasta moda incepe sa ia amploare , momentan in europa ‘Noi’ preferam oameni calzi barbati sau femei, se pare ca vor veni vremuri foarte grele cand se va declansa o Isterie generala ca toti barbati si unele femei sa isi cumpere o papusa hight tehnology care sa gandeasca logic sa te asculte si sa aiba si relati cu tine, oameni egoisti cu mult imaginatie chiar imi imaginez lumea lui Asimov prizand viata. Nu sunt contra 100 la 100 pe roboti sunt sigura ca pot face o munca buna insa fara empatie, ca ne vor inlocui si noi vom deveni vegetale fericite, vor garanta o viata buna unora. Nu va fi bine oricum suntem oameni noi am fost aici primi si nu ar trebui sa abuzam de puterea care ni sa oferit pentru ca excesele duc la indigestie si la house.

  Răspunde
 5. Hai pe bune,mai costa si o gramada de bani.Acesti indivizi au probleme psihice,numai un retard ar putea spune ca o relatie cu o papusa exista,poate la gradinita…mai noi si nimfomanele cu bani isi cumpara papusi masculine…Satana isi mareste familia!

  Răspunde
 6. Ăstia fumează ceva iarbă ce nu se găseste pe la noi …..fraieri cu diplomă …Păi ce este mai frumos si mai dulce decât femeia noastră pa care a lăsat-o Dumnezeu ,cauciucul ălă care nu-ti răspunde la avansuri …si stă ca o mortăciune …Spune mai sus respectivul care detine o astfel de mortăciune că femeia japoneză este rece ,păi tu ai făcut-o să fie rece ,femeia este o floare si trebuie să te comporti ca atare …Nu sunt de acord cu asa ceva …(Femeia mea când mă trezesc dimineata mă mângâie si îmi vb frumos ,mă sărută si multe altele …întelegeti voi …/////????)))))

  Răspunde

Lasă un comentariu