Un bărbat care a tușit timp de două luni avea, de fapt, o lipitoare în gât

Doctorii dintr-un spital din sud-estul provinciei Fujian, din China, s-au confruntat recent cu un caz neobișnuit. Un bărbat s-a prezentat la spitalul din orașul Longyan, plângându-se că, de două luni, tușește aproape neîntrerupt.

Bărbatul a devenit îngrijorat după ce a început să scuipe sânge, astfel că a decis să meargă de urgență la medic. Inițial, medicii de pe secția de boli respiratorii i-au recomandat o tomografie.

Lipitoare
Lipitoarea prinsă în gâtul bărbatului (stânga) și după ce a fost scoasă (dreapta). Foto: fundiscuss.com

Însă tomografia nu a scos nimic la iveală. Așa că medicii au decis să încerce o procedură mai invazivă, numită bronhoscopie, care le-a permis să inspecteze căile respiratorii ale pacientului cu o cameră de filmat de mici dimensiuni.

Lipitorile s-au hrănit cu sângele bărbatului

Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că simptomele erau cauzate de o lipitoare, care trăia în gâtul pacientului. De fapt, bronhoscopia a scos la iveală două lipitori, una situată la trei centimetri sub glotă (partea laringelui în care se află corzile vocale) și alta în nara dreaptă.

Desigur, pacientul nu a putut să spună cum i-au ajuns lipitorile în organism, însă doctorii cred că le-a înghițit accidental când a băut apă din niște izvoare montane.

„Când a băut apa, probabil că lipitorile erau foarte mici și nu puteau fi detectate cu ochiul liber. În ultimele două luni, lipitorile au supt sângele pacientului și au crescut”, a declarat doctorul Rao Guanyong, șeful secției de boli respiratorii al spitalului din Longyan.

Lipitori
Potrivit medicilor, lipitorile au ajuns de mici în organismul bărbatului. Foto: hindustantimes.com

Doctorii i-au administrat pacientului anestezice locale și apoi au folosit pensete pentru a îndepărta lipitorile vii. Totul a mers bine, iar bărbatul se recuperează.


Istoria medicinei este plină de cazuri bizare. Unele, precum cel al chinezului care a trăit timp de un an cu o lingură în esofag, au avut cauze externe. Altele s-au datorit unor anomalii anatomice: o femeie din SUA a trăit 99 de ani având organele plasate „în oglindă”.

Ca să știi mai mult, citește cartea „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

Cartea „China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Un bărbat care a tușit timp de două luni avea, de fapt, o lipitoare în gât”

Lasă un comentariu