Un bărbat care a tușit timp de două luni avea, de fapt, o lipitoare în gât

Doctorii dintr-un spital din sud-estul provinciei Fujian, din China, s-au confruntat recent cu un caz neobișnuit. Un bărbat s-a prezentat la spitalul din orașul Longyan, plângându-se că, de două luni, tușește aproape neîntrerupt.

Bărbatul a devenit îngrijorat după ce a început să scuipe sânge, astfel că a decis să meargă de urgență la medic. Inițial, medicii de pe secția de boli respiratorii i-au recomandat o tomografie.

Lipitoare
Lipitoarea prinsă în gâtul bărbatului (stânga) și după ce a fost scoasă (dreapta). Foto: fundiscuss.com

Însă tomografia nu a scos nimic la iveală. Așa că medicii au decis să încerce o procedură mai invazivă, numită bronhoscopie, care le-a permis să inspecteze căile respiratorii ale pacientului cu o cameră de filmat de mici dimensiuni.

Lipitorile s-au hrănit cu sângele bărbatului

Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că simptomele erau cauzate de o lipitoare, care trăia în gâtul pacientului. De fapt, bronhoscopia a scos la iveală două lipitori, una situată la trei centimetri sub glotă (partea laringelui în care se află corzile vocale) și alta în nara dreaptă.

Desigur, pacientul nu a putut să spună cum i-au ajuns lipitorile în organism, însă doctorii cred că le-a înghițit accidental când a băut apă din niște izvoare montane.

„Când a băut apa, probabil că lipitorile erau foarte mici și nu puteau fi detectate cu ochiul liber. În ultimele două luni, lipitorile au supt sângele pacientului și au crescut”, a declarat doctorul Rao Guanyong, șeful secției de boli respiratorii al spitalului din Longyan.

Lipitori
Potrivit medicilor, lipitorile au ajuns de mici în organismul bărbatului. Foto: hindustantimes.com

Doctorii i-au administrat pacientului anestezice locale și apoi au folosit pensete pentru a îndepărta lipitorile vii. Totul a mers bine, iar bărbatul se recuperează.


Istoria medicinei este plină de cazuri bizare. Unele, precum cel al chinezului care a trăit timp de un an cu o lingură în esofag, au avut cauze externe. Altele s-au datorit unor anomalii anatomice: o femeie din SUA a trăit 99 de ani având organele plasate „în oglindă”.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Un comentariu la „Un bărbat care a tușit timp de două luni avea, de fapt, o lipitoare în gât”

Lasă un comentariu