VIDEO Băiatul de cauciuc – Omul care se mișcă de parcă n-ar avea oase

Un adolescent indian a uimit lumea întreagă cu corpul său extrem de flexibil. A învățat singur arta contorsionismului și este capabil să-și rotească umerii la 360 de grade și gâtul la 180 de grade.

Jaspreet Singh Kalra este din regiunea Punjab, din nordul Indiei. S-a născut cu o mare flexibilitate a corpului, pe care a decis să o pună în valoare.

Multă muncă și niciun antrenor

Tânărul este capabil să-și rotească trunchiul și capul la 180 de grade, iar brațele, la 360 de grade.

Surinder Kaur Kalra, mama lui Jaspreet, spune că, atunci când băiatul s-a născut, nimeni nu avea idee că are un astfel de talent rar.

„Ne-am dat seama de asta când Jaspreet avea 10 sau 11 ani și a început să ne arate cât de flexibil este rotindu-și gâtul, mâinile și trunchiul în poziții ce păreau imposibile”, povestește femeia.

Baiatul de cauciuc 01

Tânărul spune că și-a realizat ce potențial are doar la 12 ani, când a început să practice yoga.

„Am început să caut clipuri video pe YouTube și să încerc poziții din ce în ce mai dificile. Încetul cu încetul, mi-am dat seama că sunt mult mai flexibil decât majoritatea oamenilor”, povestește Jaspreet.

Și, deși exersează poziții care par supraomenești pentru ceilalți, tânărul nu se teme de accidentări.

„Îmi pot roti capul la 180 de grade, iar brațele, la 360 de grade. Am mâinile, picioarele și coloana vertebrală extrem de flexibile. Nu am simțit niciodată disconfort sau dureri făcând aceste mișcări. E pasiunea mea și o fac cu plăcere”, spune Jaspreet.

Obiectivul: Cartea Recordurilor

Baiatul de cauciuc 02

Talentul său deosebit l-a făcut o vedetă la școală, iar tânărul este încântat de atenția pe care o primește.

„Băieții și fetele de la școală mă tratează ca pe un superstar. Mulți vin la mine, mă fotografiază și-mi cer autograful”, povestește el.

Talentul i-a fost recunoscut și de Cartea Recordurilor din India, dar scopul lui final este să devină cel mai flexibil om din întreaga lume.

Baiatul de cauciuc 03

„Vreau să-mi construiesc cariera pe baza acestei abilități. Daniel Browning Smith este inspirația mea. În prezent el este cel mai flexibil om din lume, dar eu vreau să-i fur titlul”, afirmă Jaspreet.

În încercarea sa, tânărul beneficiază de sprijinul întregii familii. Părinții lui au devenit atât de obișnuiți cu abilitățile băiatului încât nu l-au dus niciodată la medic pentru a afla care este cauza lor.

„Nu am simțit niciodată nevoia să fac asta. Lumea ne spune că ar trebui să îl ducem la medic, că poate are o fractură sau vreo problemă la oase. Dar fiul nostru nu s-a plâns niciodată de vreo durere”, spune mama lui Jaspreet.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu