Avocatul care s-a sinucis involuntar încercând să arate că ferestrele clădirii erau indestructibile

Pe 9 iulie 1993, Garry Hoy, un avocat din Toronto, a încercat pentru ultima oară o demonstrație pe care o făcea adeseori: s-a aruncat cu toată puterea în fereastra biroului său, pentru a-i testa rezistența. Din nefericire pentru el, însă, cascadoria a eșuat.

Garry Hoy era fascinat de durabilitatea arhitecturii moderne. Era atât de încântat de acest lucru, încât uneori se izbea cu toată puterea de ferestrele clădirii în care lucra, ca să le demonstreze colegilor sau clienților că nu au cum să se spargă.

Garry Hoy
Garry Hoy (foto medalion) a căzut de la etajul 24. Foto: Pinterest

După cum s-a dovedit, însă, Hoy n-ar fi trebuit să aibă atât de multă încredere în performanțele ingineriei moderne.

Cine a fost Garry Hoy?

Am fi tentați să credem că Garry Hoy era fie ignorant, fie sub influența drogurilor sau a alcoolului. Sau poate că avea tendințe sinucigașe. Totuși, niciuna dintre aceste presupuneri nu este corectă.

Avocat de succes la firma Holden Day Wilson din Toronto, Hoy, care avea 38 de ani, era descris de șeful său, Peter Lauwers, drept „unul dintre cei mai buni și mai inteligenți oameni din firmă”.

Toronto Dominion Center
Clădirea de birouri în care lucra Garry Hoy. Foto: Building Canada

Din păcate, viața lui Gary Hoy s-a încheiat când a sărit de la etajul 24 al clădirii Toronto-Dominion Center.

Ziua fatală

Pe 9 iulie 1993, la sediul Holden Day Wilson avea loc o recepție pentru studenții interesați de un stagiu în cadrul firmei. În timp ce le făcea studenților turul sediului, lui Hoy i-a venit ideea să le facă și demonstrația lui preferată: să se izbească de o fereastră, ca să arate cât este de rezistentă sticla.

La prima încercare, corpul lui Hoy a ricoșat din geam, la fel cum se întâmplase de fiecare dată până atunci. Însă avocatul a decis să mai încerce o dată, probabil pentru a-i impresiona pe studenți.

De data aceasta, însă, lucrurile au luat o turnură tragică: geamul a cedat, iar Hoy a căzut de la etajul 24, picând în curtea clădirii. A murit pe loc.

Garry Hoy accident
Foto: Pinterest

Interesant este că geamul nu s-a spart, ci a ieșit cu totul din cadrul în care era fixat. Investigația poliției a concluzionat că avocatul fusese victima unui accident extrem de rar.

„Nu am auzit să existe vreo normă care să prevadă geamuri care să reziste atunci când un om de 72 de kilograme se izbește de ele”, a declarat inginerul Bob Greer pentru Toronto Star, conform Wikipedia.

Cel mai probabil, moartea tragică a lui Hoy a influențat și soarta firmei de avocatură Holden Day Wilson. În următorii trei ani, peste 30 de avocați au părăsit firma, traumatizați de incidentul stupid și de pierderea colegului lor.

În 1996, Holden Day Wilson s-a închis oficial, din cauza problemelor legate de facturile neplătite. La acea vreme, a fost cel mai faimos eșec al firmelor de avocatură din istoria Canadei.

Ca să știi mai mult, citește „Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire”

Oricine poate fi nevoit să devină erou atunci când se confruntă cu un dezastru. Ca atare, trebuie să știi cum să bandajezi o rană, cum să înfrunți o furtună mortală sau cum să iei rapid decizii de viaţă sau de moarte după un accident. Deși nimeni nu poate fi pregătit pentru orice eveniment, oricine poate învăța lucrurile esențiale pentru propria supraviețuire și pentru a-i salva pe alții. Această carte te poate ajuta să rămâi în viaţă.

„Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire” se găsește cu reducere pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu