Un bărbat și o femeie din Indonezia au leșinat în timp ce erau biciuiți în public

În două incidente separate petrecute în Indonezia, un bărbat și o femeie au leșinat după ce au fost biciuiți în public drept pedeapsă pentru că au încălcat legea islamică.

În zona Aceh, un bărbat de 22 de ani găsit vinovat pentru „sex extramarital” a fost bătut până la inconștiență de un ofițer sharia care îi aplica o pedeapsă de 100 de lovituri de bici. A continuat să fie biciuit – chiar și după leșin -, fiind dus apoi la spital pentru a primi îngrijiri medicale, relatează AFP.

Legi draconice: O femeie este biciuită pentru adulter în Banda Aceh, capitala provinciei Aceh. Foto: AFP / Chaideer Mahyuddin

În aceeași zi, Roby Syahputra, reprezentant al procuraturii din Aceh, a declarat că una dintre cele 33 de femei biciuite a leșinat după 30 de lovituri, pedeapsă pe care a primit-o după ce s-a constatat că „s-a apropiat prea mult de un bărbat”, potrivit Jakarta Post.

O altă femeie a cedat de durere după ce a fost lovită de 39 de ori în fața a sute de oameni și oficiali guvernamentali, în curtea Centrului Islamic din Aceh Tamiang. În vârstă de 35 de ani, femeia fusese găsită vinovată de adulter cu un bărbat de 59 de ani, care a primit, la rândul său, 100 de lovituri.

„A primit numai 39 de lovituri dintr-o sută. Restul pedepsei se va aplica în procesiunea de anul următor”, a declarat Roby Syahputra.

Aceh este singura regiune din Indonezia, țară majoritar musulmană, care implementează sharia. Administrația provinciei aplică în forță legea islamică din 2015.

Se aplică sharia: În vara acestui an, un bărbat a primit 100 de lovituri după ce a fost prins participând la jocuri de noroc în fața unei moschei. Ca să nu se confrunte cu acuzații penale, a acceptat să fie bătut. Foto: Antara / Ampelsa

Pe lângă faptul că este o pedeapsă pentru adulter, biciuirea în public este administrată și celor găsiți vinovați de homosexualitate și practicarea jocurilor de noroc.

Amnesty International a denunțat din nou pedepsele ca fiind „crude, inumane și degradante” și un „spectacol public rușinos”.

„Faptul că doi oameni au fost bătuți până la inconștiență, în două incidente distincte, aruncă o mare vină asupra autorităților care au permis asta”, a spus directorul executiv al Amnesty International Indonezia, Usman Hamid.

El a adăugat că „nimeni nu merită o astfel de cruzime.”

„Autoritățile din Aceh și Indonezia trebuie să abroge imediat această lege și să se alinieze standardelor internaționale și obligațiilor Indoneziei privind drepturile omului prevăzute în constituția țării”, a spus Hamid.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu