Doi bătrâni au aruncat fără să vrea 15.000 de lire. Gunoierii le-au dat banii înapoi

Banii, ascunși într-o cutie rămasă de la o rudă decedată, au fost returnați mulțumită unui muncitor cu „ochi de șoim” (și cinstit).

Doi britanici, soț și soție, au aruncat câteva cutii la un centru de reciclare, după ce au făcut curățenie în casa unei rude decedate, în urmă cu câteva săptămâni. Apoi, au plecat fără să știe ce aruncaseră de fapt.

Într-una dintre cutii se aflau ascunse 15.000 de lire, bani gheață – echivalentul a circa 17.600 de euro sau 84.000 de lei. Din fericire pentru cei doi, potrivit unui comunicat al poliției britanice, un angajat atenție la detalii – și cinstit – de la centrul de reciclare s-a asigurat că banii se întorc la proprietarii lor.

Cei doi aruncaseră cutiile fără să știe că în ele se găsea o sumă importantă. Foto: Daily Record

Echipa de la centrul de reciclare, aflat în sud-vestul Angliei, a descoperit deodată cutia plină cu bancnote de 20 de lire, printre resturile de echipamente de grădină, mobilă stricată și dispozitive electrice. Apoi, muncitorii au sunat la poliție.

Cu ajutorul tehnologiei și cu puțină ingeniozitate, polițiștii au luat urma cuplului care lăsase banii și care s-a dovedit că locuia la circa 40 de kilometri distanță, în orașul de coastă Burnham-on-Sea, potrivit Oxford Mail.

Mai întâi, au urmărit imaginile captate de camerele de filmat de la centrul de reciclare, până când au dat peste bărbatul care lăsase aici cutia.

După ce l-au urmărit pe filmare, angajații au aflat numărul mașinii sale, care fusese scanat automat de camerele de filmat care urmăresc toate mașinile care intră în centru. În curând, poliția a aflat cine era proprietarul mașinii și care era adresa la care locuia.

Descoperirea a fost făcută de un angajat al centrului de reciclare, care a semnalat prezența banilor. Pentru gestul său, omul a fost recompensat. Foto: nlc.org

Fără să facă publică descoperirea, poliția a stat de vorbă cu cei doi la ei acasă și la secția de poliție, până când s-au asigurat că relatările cuplului se potriveau cu informațiile culese de pe urma camerelor de filmat.

„Detaliile descoperirii nu au fost făcute cunoscute cuplului”, a spus David Bowen, un polițist care a lucrat la acest caz. El a adăugat că, în urma discuțiilor cu cei doi, nu a mai rămas „nicio îndoială” că banii le aparțineau cu adevărat.

O purtătoare de cuvânt a poliției a spus că cei doi se apropiau de vârsta de 70 de ani și că nu doreau ca identitățile lor să fie făcută publice. Cei doi s-au arătat „înspăimântați” când au aflat despre suma substanțială găsită într-un obiect pe care îl credeau lipsit de valoare.

Însă nu au fost complet surprinși: au declarat poliției că ruda lor avea obiceiul de a ascunde bani prin casă. Personalul de la centrul de reciclare a fost lăudat de polițiști pentru acțiunile sale.

Mașina celor care au aruncat banii a fost identificată folosind sistemul de monitorizare video. Foto: Stock Photo

„Fără atitudinea și ajutorul lor, cei doi nu ar fi aflat niciodată despre existența banilor și nu am fi reușit să le returnăm suma”, se arată în comunicatul poliției.

Poliția a adăugat că cuplul îi oferise o răsplată muncitorului care găsise banii și care i-ar fi putut revendica dacă proprietarii lor nu ar fi fost identificați într-o perioadă de șase săptămâni. Valoarea recompensei, însă, nu a fost făcută publică.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu