Arta de a păcăli ochiul: Iluziile optice uimitoare ale lui Stefan Pabst

Când vine vorba de iluzii ultrarealiste, desenate de mână sau pictate, probabil că nu vei putea găsi pe cineva mai bun decât artistul german Stefan Pabst. Privește câteva dintre lucrările lui și vei înțelege de ce sunt considerate uimitoare.

Foto: Instagram / Stefan Pabst

Născut în Rusia, Stefan Pabst trăiește în Germania de la vârsta de 15 ani. În 2007, a început să picteze și să facă portrete, dar s-a plictisit repede și a început să caute o cale să depășească limitele bidimensionale ale hârtiei.

În căutarea adevăratelor granițe ale talentului său, Pabst a descoperit arta iluziilor anamorfice și de atunci nu a mai privit înapoi. Deși continuă să realizeze portrete la comandă, artistul a devenit mult mai cunoscut pentru iluziile optice uimitoare pe care le realizează.

Foto: Instagram / Stefan Pabst

Operele lui Pabst sunt atât de bune, încât este adeseori criticat pentru că ar fi folosit programe de editare grafică pentru a schimba imaginile pe care le postează pe platformele sociale.

Din fericire, artistul postează și imagini în care desenează și pictează cu viteză, precum și clipuri în care rotește operele pentru a demonstra cum funcționează efectul anamorfic.

Foto: Instagram / Stefan Pabst

Totuși, recunoaște că uneori este păcălit el însuși de aspectul realist al unora dintre opere.

„După ce am terminat pictura cu păianjenul, m-am simțit puțin neliniștit. Știam că nu este real, însă mintea mea îmi spunea că este periculos și dezgustător”, a declarat Pabst pentru BuzzFeed.

Întrebat care este mesajul pe care vrea să-l transmită privitorului, Stefan Pabst a spus că speră să le arate oamenilor că pot face orice dacă se străduiesc.

Artistul are planuri mari de viitor, sperând să combine arta anamorfică și portretele pentru ca subiecții săi se pară că privesc împrejur de pe hârtie.

Foto: Instagram / Stefan Pabst

Dacă te interesează și alte iluzii optice, aruncă o privire asupra iluziilor pe care sârboaica Mirjana Milosevic și le pictează pe corp sau asupra capodoperelor desenate de mână ale lui Marcello Barenghi.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu