Arta de a ne omorî între noi – 10 arme incredibile scornite de om

Se spune că nevoia este mama invențiilor. De-a lungul secolelor, oamenii au găsit nenumărate căi de a se apăra de la fel multe arme îndreptate împotriva lor. Dintr-un conflict în altul, de-a lungul istoriei omenirii armele au evoluat constant. Totuși, scopul lor a rămas mereu același: să ucidă.

Însă oamenii găsesc uneori o ingeniozitate perversă atunci când vine vorba să-și omoare aproapele. Te invităm să descoperi în acest articol câteva dintre cele mai ingenioase instrumente criminale din lume.

1. Câinii kamikaze din URSS

arme caini sinucigasi

Iubitorii de câini ar putea dori să sară peste acest paragraf. În Al Doilea Război Mondial, sovieticii au antrenat câini care să îndeplinească tot felul de sarcini. Unii au fost curieri, alții au detectat bombe.

Ei, bine, la un moment dat, rușii au început să pregătească animalele (cu bombe atașate de corp) să alerge spre blindatele și tranșeele inamice, unde să sară în aer.

Proiectul câinilor antitanc a părut viabil, până când s-a constat că patrupedele, speriate de împușcături, se întorceau cu viteză și explodau în tabăra rusă, ucigând propriii soldați.

2. Tunurile germane Gustav și Dora

arme gustav si dora

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Hitler și-a dorit cu ardoare să cucerească Franța. Unul dintre planuri (în final abandonat) era să străpungă linia Maginot, o fâșie fortificată foarte bine. Aici au intrat în scenă Gustav și Dora, cele mai mari tunuri construite vreodată.

Cântăreau 1.344 de tone și, cu toate că au fot montate pe calea ferată, nu puteau fi mutate, de teamă să nu rupă liniile. De asemenea, precizia tunurilor era ridicol de mică.

Din aceste motive, aceste mașini de ucis au fost utilizate foarte puțin. Tunul Gustav a fost capturat de Aliați, însă naziștii au reușit să dezmembreze tunul Dora înainte ca sovieticii să pună mâna pe el.

3. Focul grecesc

arme focul grecesc

Deosebit de util în special pe mare, focul grecesc a fost folosit de grecii bizantini atunci când lansau atacuri împotriva navelor arabe. Rețeta succesului acestei teribile arme este un secret foarte bine păzit de secole.

De fapt, metoda de atac era atât de prețuită, încât nici până astăzi nu au fost descoperite manuscrise cu instrucțiunile de preparare a focului grecesc.

4. Pistolul-ruj

arme pistolul ruj

Pistolul-ruj pare o invenție din filmele cu James Bond și alți spioni celebri. A fost utilizat de femeile care au spionat pentru sovietici în timpul Războiului Rece. Încărcătorul avea doar 4.5 mm și avea loc pentru un singur glonț.

Femeia care mânuia o astfel de armă avea o singură șansă pentru a-și împușca victima și trebuia să facă acest lucru de la o distanță mică. Deloc întâmplător, pistolul-ruj mai era numit și „sărutul morții”.

5. Pistolul-muzicuță

arme istolul muzicuta

Chiar dacă arată ca o muzicuță, n-ai vrea să îți pui buzele pe așa ceva. Pistolul-muzicuță a fost una dintre primele arme de capacitate mare, cu magazia de gloanțe așezată pe orizontală.

Bineînțeles, din motive de design neinspirat, a fost o armă nu tocmai practică și tocmai de aceea nu a fost folosită prea mult.

6. Vespa 150 TAP

arme vespa

Vespa 150 TAP a fost proiectată de armata franceză pentru a fi folosită împotriva gherilelor din Algeria anilor ’50. Motocicletele erau parașutate, iar apoi erau preluat de soldați, care le foloseau pe front ca echipament de artilerie.

Tunul montat pe motocicletă era un M20, care putea străpunge blindaje. Această armă s-a dovedit eficientă împotriva pozițiilor fortificate ale gherilelor algeriene.

7. Bombele cu lilieci

arme liclieci

Chiar dacă sună a dispozitiv folosit în filmele din seria Batman, această armă a fost proiectată de SUA pentru a fi folosită în cel de-Al Doilea Război Mondial. Numele nu a fost ales întâmplător: arma chiar funcționa cu lilieci vii.

Cuștile, care erau umplute cu lilieci de care erau prinse mici încărcături explozive, urmau să fie lansate asupra unor orașe din Japonia.

La un moment dat în timpul nopții, bombele urmau să explodeze, provocând incendii și arzând din temelii orașele (cu case construite pe atunci mai ales din lemn și hârtie de orez).

Armata SUA a testat această bombă și a consemnat că funcționează bine. Cu toate acestea, la un moment dat toate cheltuielile de cercetare au fost canalizate către bomba atomică, astfel că proiectul bombelor cu lilieci a fost suspendat.

8. Umbrela bulgărească

arme umbrela bulgareasca

O altă armă secretă din lumea spionajului a fost așa-zisa umbrelă bulgărească, proiectată de KGB. A devenit cunoscută în toată lumea după asasinarea lui Georgi Markov, un disident bulgar exilat în Occident.

Arma a fost gândită ca un pistol cu proiectil cu otravă, mascat în umbrelă. Victima putea fi împușcată în plină stradă, fără zgomot și fără să simtă o durere prea mare. Proiectilul cu ricin era minuscul, astfel că victima murea otrăvită în câteva zile.

9. CROWS

arme crows

CROWS, un dispozitiv electronic operat de la distanță, ne introduce în lumea așa-numitului război avansat sau sofisticat. La fel ca dronele, aceste vehicule de teren sunt operate de la distanță și au o mulțime de funcționalități.

Printre acestea se numără: detonarea minelor sau a bombelor, efectuarea de misiuni de cercetare și lansarea de atacuri asupra inamicului.

10. Arme pe patru picioare – Animalele robotice

arme animale robotice

Roboții au avansat într-un ritm lent, dar sigur. Compania Boston Dynamics pare decisă să schimbe acest lucru. În laboratoarele sale au fost proiectați tot felul de roboți care seamănă cu animalele.

Multe dintre aceste mașinării sunt făcute să fie utilizate în misiuni militare. Unii roboți seamănă cu animale mari de povară și sunt proiectați să care echipamente grele și fac față cu brio terenului accidentat.

Alți roboți seamănă cu câinii sau gheparzii, pot fi dotați cu arme ușoare, iar rolul lor este să se deplaseze cât mai rapid pe câmpul de luptă. Din videoclipul următor îți poți face o idee despre ce ar însemna o întâlnire cu un astfel de „animal”.


Te fascinează subiectul? Descoperă și 15 metode de tortură care demonstrează că omul e o bestie.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

3 comentarii la „Arta de a ne omorî între noi – 10 arme incredibile scornite de om”

 1. Textul de la bomba cu lilieci este lipsit de logica, asta ca sa fiu bland.Este bomba incendiara sau bomba bacteriologica ? Daca tot explodeaza si incendiaza,ce rost mai au bietii lilieci… Foarte confuz !

  Răspunde
  • O bomba fie ea si inteligenta cade intr-un perimetru bine stabilit.
   In cazul bombei cu lilieci era luata in considerare regula miscarii browniene a liliecilor, fiecare plecand in directie diferita (teoretic). Astfel pagubele erau masive prin incendierea de perimetre multiple.
   simplu

   Răspunde
 2. Ba textul este foarte clar.
  Este vorba de lilieci kamikadze, la fel cum fusesera cainii kamikadze ai rusilor, descrisi ceva mai sus.
  Liliecii aveu o incarcatura de materiale pirotehnice, menite sa dea foc caselor japoneze, realizate im majoritate din lemn si hartie de orez

  Răspunde

Lasă un comentariu