Armata franceză angajează scriitori de SF care să prezică viitorul

Armata franceză urmează să creeze o așa-numită „echipă roșie”, formată din scriitori de SF care trebuie să își imagineze și să descrie posibilele amenințări viitoare. Un raport al Agenției de Inovații în Apărare a Franței arată că echipa de vizionari „va propune scenarii periculoase”, la care strategii militari nu s-ar fi gândit, relatează BBC.

Activitatea confidențială a echipei va fi importantă pentru lupta împotriva „elementelor malefice”, se menționează în raport.

După ce inventatorul Franky Zapata a uimit mulțimile de Ziua Franței, la 14 iulie, zburând peste oameni pe un dispozitiv creat de el însuși, președintele Emmanuel Macron s-a declarat „mândru de armata franceză, modernă și inovatoare” și a postat pe Twitter o filmare a evenimentului.

Cine sunt cei care alcătuiesc „echipa roșie”?

Compus din cel mult cinci scriitori de SF, acest grup „are misiunea de a gândi mai creativ decât elementele mai tradiționale ale armatei”.

Jucând roluri și folosind diferite tehnici, echipa va încerca să-și imagineze scenarii în care organizațiile teroriste sau statele străine ar putea folosi tehnologia avansată.

Ministrul Apărării, Florence Parly, a declarat că „Franța are tot ce îi trebuie pentru a fi prima în această cursă” a inovațiilor militare. Tot cu ocazia acestei sărbători, a fost expusă și Nerod F5, o armă cu aspect futurist care funcționează cu microunde.

Este vorba de o armă cu formă de mitralieră, al cărei rol este să doboare dronele prin bruierea semnalului aparatului. Există chiar și planuri privind roboți care să ajute trupele franceze din Mali, iar experimentele sunt în desfășurare.

Când SF-ul devine realitate

Nerod F5, noile arme antidrone au fost expuse la parada militară organizată de Ziua Franței. Foto: Reuters

Aselenizarea: „De la Pământ la Lună”, romanul publicat de Jules Verne în 1865, spune povestea a trei oameni care sunt trimiși pe Lună într-o navă spațială lansată din Florida – există numeroase similarități cu misiunea spațială care a ajuns cu adevărat pe lună cu 104 ani mai târziu.

Telefoanele cu video: Aceste dispozitive au apărut pentru prima dată pe ecran în filmul „Metropolis”, din 1927, însă erau considerabil mai mari decât dispozitivele pe care le folosim în ziua de azi.

Bomba atomică: H. G. Wells a prezis bomba atomică în romanul „Lumea eliberată”, din 1914. În carte erau prezentate bombe care fuseseră create pe baza științei atomice, care atunci se afla la începuturile sale.


Ți se pare un subiect interesant? Descoperă mai multe:


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu