fbpx

VIDEO Arma secretă a puterii – Cum să-i influențezi pe ceilalți folosind limbajul trupului

Limbajul trupului influențează modul în care ne percep ceilalți, dar și modul în care ne percepem noi înșine. Așadar, felul în care ne comportăm în mod natural ne poate ajuta să ne atingem scopurile sau, dimpotrivă, poate fi o mare piedică în ceea ce ne propunem să facem.

Prin limbajul non-verbal, oamenii transmit inconștient semnale, prin care ceilalți le percep statutul social, starea de spirit și caracterul. Atunci când transmitem aceste semnale în mod conștient, avem posibilitatea să alegem cum vrem să fim percepuți ce ceilalți.

Putem învăța să folosim limbajul trupului pentru a comunica mai bine, pentru a convinge și pentru a influența. Folosind gesturi care transmit putere și încredere, ne sporim șansele ca ceilalți să se lase influențați.

Psihologul Amy Cuddy ne arată cum limbajul trupului specific puterii – a alege o poziție corporală ce transmite încredere, chiar și atunci când nu avem încredere în noi – poate influența pozitiv șansele de a obține ce dorim în relația cu alte persoane.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>