Un olandez a construit Arca lui Noe, care arată uimitor și costă pe măsură

Johan Huibers le citea adeseori copiilor săi povești înainte de culcare. Una dintre ele era despre Arca lui Noe, iar asta i-a dat o idee nebunească – să construiască el însuși o copie a ambarcațiunii menționate în Biblie.

Soția sa a râs de el, spunându-i că, atunci când o va termina, „vor putea să meargă cu toții în vacanță pe Lună”. Cu toate acestea, Johan nu s-a lăsat intimidat și a terminat prima variantă a vasului în 2006.

arca lui noe

Dar nu era complet satisfăcut, deoarece era „doar la jumătatea mărimii celei din Bibile”. Huibers a fost hotărât să meargă și mai departe…

În 2008, ajutat de niște tâmplari amatori, Johan Huibers a început să construiască o copie a Arcei lui Noe la scară 1:1. Ambarcațiunea gigantică (pe care o poți studia în detaliu pe site-ul proiectului) a fost terminată și deschisă publicului în 2012.

arca lui noe

Arca lui Noe a costat aproape 1.6 milioane de dolari, iar mai târziu Huibers a recunoscut: „Nu suntem constructori de vase profesioniști.”

arca lui noe

E greu să nu fii uimit de dimensiunile construcției și de detaliile sale frumoase. În Arcă se găsesc modele din lemn ale animalelor, inclusiv modele de elefanți, gorile și rinoceri, la fel cum vasul menționat în Biblie adăpostea divesre specii.

arca lui noe

Arca lui Noe a fost o atracție populară în Dordrecht, Olanda, însă din nefericire a fost închisă pentru vizitatori din cauza neînțelegerilor dintre Huibers și oficialii orașului. Olandezul a construit vasul în concordanță cu specificațiile din Biblia ebraică.

arca lui noe

Vasul are o ramă de oțel și a fost construit din lemn de pin și cedru.

Vrea să navigheze cu Arca lui Noe până în Israel

Ambarcațiunea are mărimea unei clădiri de cinci etaje (înaltă de 23 de metri). Are lățimea de 29 de metri, lungimea de 124 de metri, cântărește 2.500 de tone și poate adăposti peste 5.000 de oameni.

arca lui noe

Inițial, Huibers plănuia să navigheze cu vasul în Brazilia, pentru Olimpiada din 2016, însă planul nu a fost dus la îndeplinire din cauza îngrijorărilor legate de unele elemente de siguranță. Acum, bărbatul spune că destinația preferată pentru Arcă este Israel.

arca lui noe

„Aceasta este o copie a unui vas al Domnului. Ar fi foarte logic să o ducem în țara lui Dumnezeu”, spune Huibers.

Constructorul olandez plănuia să navigheze cu vasul în Israel îndată după terminarea sa, însă incendiile din această țară l-au obligat să amâne călătoria. În clipa de față, Huibers așteaptă donații de la „buni samariteni” pentru a reuși să navigheze cu vasul până în Israel.

arca lui noe

Cum Arca lui Noe nu are motor, va fi nevoit să închirieze vase de remorcare și are nevoie de aproximativ 1.3 milioane de dolari pentru a duce la bun sfârșit călătoria.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu