Apple cere un brevet pentru iPhone-ul pe care îl poți rula „ca pe o clătită”

În vâltoarea zvonurilor despre un iPhone pliabil, Apple depune o cerere de brevet pentru ceva și mai interesant: iPhone-ul pe care îl poți rula ca pe o clătită.

Potrivit Patently Apple, cererea de brevet, depusă în noiembrie anul trecut și publicată recent de Biroul pentru Brevete și Mărci Comerciale din SUA, listează iPhone-ul și iPad-ul drept posibili candidați pentru această tehnologie, împreună cu alte câteva dispozitive fără marcă, cum ar fi un ecran TV și un bord de vehicul.

Apple își imaginează că iPhone-ul pe care îl poți rula poate fi „comutat între o stare derulată în care afișajul este plan și o stare rulată în care o porțiune a afișajului este înfășurată pentru stocare”, spune brevetul. Cu alte cuvinte, ecranul ar putea fi aparent plat în timp ce o parte din el este rulată.

Cum ar putea arăta iPhone-ul pe care îl poți rula ca pe o clătită?

Pentru protecție, porțiunea rulabilă poate fi acoperită cu un strat de sticlă care este „subțiat local” pentru a „facilita rularea”. Rezistența la compresie adăugată stratului de sticlă în timpul rulării, susține brevetul, poate ajuta dispozitivul să reziste la zgârieturi și la alte daune ale suprafeței.

O imagine potențial similară despre cum poate arăta brevetul Apple este conceptul de smartphone rulabil de la Motorola prezentat la Mobile World Congress în primăvara acestui an. Conceptul Motorola funcționează ca o bandă transportoare minusculă, spațiul suplimentar de ecran apărând din spatele telefonului și extinzându-se pe verticală.

Când ar putea fi lansat un astfel de telefon rulat?

Alți concurenți, precum Oppo, LG și Samsung, au experimentat cu modele rulabile în dispozitivele portabile, dar niciunul nu a ajuns pe piață, probabil din cauza problemelor de durabilitate și de lipsă a unui caracter practic, probleme ce nu au fost încă rezolvate. Deși smartphone-urile pliabile au un succes tot mai mare, a crea dispozitive care să se comporte precum o brățară încă pare a fi de domeniul viitorului.

Astfel de brevete sunt adesea cerute din motive strategice, de obicei pentru a obține un avantaj în fața concurenților de pe piață, care ar putea, de asemenea, să aibă idei similare. Însă este destul de îndoielnic dacă Apple chiar intenționează să facă un iPhone rulabil în curând, scrie Futurism.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu