În dezbaterea dintre apa plată și cea minerală, ambele au propriile lor avantaje și dezavantaje potențiale pe care ar trebui să le luați în considerare. Apa spumantă, cu carbonatarea sa, este mai acidă în comparație cu apa plată. Acest lucru se datorează faptului că dioxidul de carbon este adăugat la apa filtrată, creând acid carbonic.
Cu toate acestea, cercetările indică faptul că ambele tipuri de apă sunt la fel de eficiente în menținerea hidratării. Unii oameni preferă apa îmbuteliată în detrimentul apei de la robinet, considerând că este o opțiune mai sănătoasă.
Cu toate acestea, în locuri precum Australia, calitatea apei de la robinet este atent monitorizată și conține fluor, care poate proteja dinții împotriva cariilor.
Deși au existat îngrijorări cu privire la efectele carbonatarea asupra sănătății oaselor, studiile arată că orice potențial rău este adesea legat de consumul crescut de băuturi carbogazoase zaharoase.
Aciditatea din apa carbogazoasă poate slăbi smalțul dinților, dar aceasta nu este, de obicei, o problemă majoră decât dacă este combinată cu aditivi zaharoși sau acizi. Există o credință comună conform căreia consumul de apă în timpul meselor poate perturba digestia.
Cu toate acestea, dovezile științifice sugerează că apa are un impact redus asupra procesului digestiv. Consumul de apă rece poate încetini temporar digestia datorită efectului său asupra contracțiilor stomacului, dar este puțin probabil să influențeze semnificativ pierderea în greutate.
În concluzie, apa este esențială pentru sănătatea noastră, indiferent de forma ei – plată sau gazoasă. Dacă vă îngrijorează impactul carbonatarea asupra dinților dumneavoastră, pur și simplu urmați cu un pahar de apă plată pentru a ajuta la neutralizarea acidității din gură.
Așadar, indiferent de preferințele dumneavoastră, hidratarea cu apă este întotdeauna cea mai bună alegere pentru bunăstarea dumneavoastră generală.