7 animale drăguțe, dar periculoase, pe care e bine să le eviți

Oamenii au avut dintotdeauna o relație strânsă cu animalele, dar fac mereu o greșeală elementară: judecă ființele după felul în care arată. Când văd animale drăguțe, oamenii presupun automat că ele nu au cum să fie periculoase.

Totuși, acest lucru nu este întotdeauna valabil. Dimpotrivă, unele dintre cele mai periculoase animale de pe Pământ arată adorabil. Aparențele sunt înșelătoare, iar aceste animale drăguțe confirmă pe deplin această zicală.

1

Lebedele, păsări teritoriale

Animale dragute - Lebada
Foto: Twitter

Nu ai crede că această pasăre grațioasă poate fi inclusă pe lista cu animale periculoase. Dar lebedele sunt animale foarte teritoriale, mai ales în timpul sezonului de împerechere.

O poveste care ne arată de ce sunt capabile aceste animale drăguțe este cea a lebedei Hannibal. Pasărea, care era un mascul, trăia pe o baltă din Pembrokshire, Țara Galilor.

În februarie 2010, Hannibal a început să atace celelalte 37 lebede de pe lac, ucigând 15 dintre ele. Când îi era invadat teritoriul, Hannibal ataca cu o ferocitate fără limite.

Lovea celelalte lebede cu aripile și cu ciocul, iar apoi le îneca, ținându-le cu capul sub apă. După fiecare masacru, Hannibal își conducea puii la locul faptei, pentru a le arăta victimele.

2

Animale drăguțe, dar periculoase - Caracatița cu inele albastre

Animale dragute - Caracatita
Foto: Earth Byte

Caracatița cu inele albastre este o creatură marină adorabilă. Culorile vii și modelul superb te-ar face să crezi că este vorba de un animal acvatic timid. Caracatița este un animal drăguț, dar și unul dintre cele mai periculoase animale din lume.

Are doar 20 de centimetri în diametru, dar corpul ei produce suficient venin pentru a ucide 26 de oameni adulți în câteva minute. Înspăimântător este faptul că mușcăturile nu dor deloc.

De aceea, cei mușcați le ignoră. Nimeni nu a reușit până acum să dezvolte un anti-venin pentru caracatița cu inele albastre. Astfel, aceasta este unul dintre cele mai mortale animale de pe Pământ.

3

Peștele-balon, mai otrăvitor decât cianura

Animale dragute - Peste
Foto: Fine Art America

La prima vedere, peștele-balon pare absolut adorabil, datorită „obrajilor” bucălați și ochilor mari. Acești pești înoată încet și par foarte pașnici. Dar când sunt amenințați se transformă în niște bestii.

Peștele-balon își folosește stomacul foarte elastic și ingerează cantități mari de apă, transformându-se într-o minge mare. Umflat, are o înfățișare destul de înspăimântătoare, dar ceea ce îl include în rândul animalelor periculoase este faptul că este foarte otrăvitor.

Aproape toți peștii-balon conțin tetrodotoxină, o substanță de 1000 de ori mai mortală decât cianura. Și, la fel ca în cazul caracatiței cu inele albastre, nu se cunoaște niciun antidot împotriva toxinei.

4

Lorisul lent, animal otrăvitor

Animale dragute - Lorisul lent
Foto: Pinterest

Dacă ar fi să alcătuim un top cu animale drăguțe, lorisul lent ar ocupa cu siguranță unul din primele locuri. Această creatură este una dintre cele mai mici și adorabile primate de pe Pământ.

Totuși, n-ar trebui să-ți dorești să ai unul în preajmă. Asta deoarece aceste animale sunt periculoase, fiind otrăvitoare. Sub coate, lorisul lent are o glandă care produce o toxină.

Dar, spre deosebire de alte animale, lorisul lent are o modalitate aparte de a produce otrava: își linge glandele de lângă coate și amestecă toxina cu propria salivă.

Otrava nu este atât de periculoasă ca a altor animale. Totuși, poate fi mortală pentru cei care sunt alergici la această toxină.

5

Animale drăguțe, dar periculoase - Cazuarul

Animale dragute - Cazuar
Foto: Tumblr

Cazuarul este una dintre cele mai mari păsări de pe planetă, fiind foarte imprevizibil și agresiv. La o primă vedere, aceste păsări par drăguțe sau prostuțe, dar pot ucide un om cu ușurință.

În primul rând, aceste creaturi pot fugi foarte repede, atingând uneori și 50 de kilometri pe oră. Au o detentă de aproape un metru și niște degete lungi, de 12 centimetri, care se termină cu unghii lungi și ascuțite.

O lovitură aplicată de cazuar cu piciorul îți poate despica abdomenul dintr-o singură lovitură. Dacă întâlnești vreodată un cazuar, nu te întoarce cu spatele la el, orice ar fi. Dacă o faci, te va ataca.

6

Broasca săgeată ucide lejer 10 oameni

Animale dragute - Broasca
Foto: San Diego Zoo

Broasca-săgeată are un aspect uimitor, în culori vii și cu tipare uimitoare. Ai spune că este desprinsă din desenele animate, iar drăgălășenia ei nu-ți dă niciun indiciu cu privire la cât e de periculoasă.

Și totuși, această creatură este extrem de periculoasă. Pielea ei produce o otravă care poate ucide între 10 și 20 de oameni.

7

Animale drăguțe, dar periculoase - Glutonul

Animale dragute - Gluton
Foto: IP Factly

Deși are un aspect blând, glutonul este un animal de care ar fi bine să te ferești. Are un apetit imens și mănâncă aproape orice. De aceea, mai este denumit și „jderul flămânzilă”.

Forma corpului seamănă cu cea a unui urs, iar greutatea lor variază între 15 și 18 kilograme. Aceste animale au 38 de dinți și gheare lungi și ascuțite.

Glutonii sunt cunoscuți pentru agresivitatea lor și pentru faptul că nu au frică. Aceste animale pot doborî un elan sau un caribu cu destulă ușurință.


În continuare, urmărește asasinii din lumea verde: 10 plante carnivore surprinse la ora mesei.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Ana Braniste spune:

    Foarte interesante inormatii .Multumesc .

  • caracatita verde spune:

    …sinteti cam amarati…de ce nu ziceti si pe unde traiesc jivinele astea sicum ne putem apara…

  • >