Cotețul din sufragerie: 10 animale de companie bizare, care au făcut istorie

Mulți dintre noi avem animale de companie. Studiile arată că există o legătură specială între persoanele cu anumite trăsături de personalitate și tipul de animale de companie pe care acestea aleg să le crească.

Este binecunoscut faptul că animalele de companie pot avea efecte benefice asupra sănătății și comportamentului nostru. Dar este acest lucru valabil pentru toate tipurile de animale de companie?

În acest articol, îți prezentăm niște imagini (și poveștile din spatele lor) care dovedesc că orice creatură poate deveni animal de companie, atâta timp cât își găsește un stăpân iubitor.

Așadar, iată zece dintre cele mai ciudate animale de companie din istorie.

1

Bursucul Josiah al lui Theodore Roosevelt

Animale de companie - Theodore Roosevelt
Foto: ABC

Iată primul exemplu de pe lista noastră cu animale de companie bizare. Acest bursuc, pe nume Josiah, i-a fost dăruit lui Theodore Roosevelt în timp ce președintele SUA făcea turul vestului Americii cu trenul.

Cea care i l-a dăruit a fost o fată de 12 ani, pe nume Pearl Gorsuch. Roosevelt a adus animalul acasă și i l-a dat fiului său, Archie. Acesta a fost auzit spunând că Josiah mușca uneori oamenii de picioare, „dar niciodată de față”.

2

Hipopotamul pitic al lui Calvin Coolidge

Animale de companie - Calvin Coolidge
Foto: Pinterest

În timpul unei vizite în Liberia (pe coasta de vest a Africii), magnatul Harvey Firestone, fondatorul companiei de anvelope Firestone Tires, a găsit un pui de hipopotam pitic. Încântat, milionarul a decis să-l păstreze.

Dar hipopotamul Billy a crescut cam repede și parcă nu mai era la fel de drăguț. Animalul a ajuns să cântărească 272 de kilograme și să aibă peste 1.80 metri lungime.

Hrana lui Billy costa foarte scump, chiar și pentru un milionar. Așa că Harvey l-a făcut cadou președintelui Calvin Coolidge, care l-a acceptat bucuros.

3

Cangurul, animalul „regal” al lui Elvis Presley

Animale de companie - Elvis
Foto: Quien

Acest cangur i-a fost dăruit lui Elvis Presley de către impresarul său, Lee Gordon. Mai târziu, „Regele” a donat cangurul grădinii zoologice din Memphis.

4

Pitonul norocos

Animale de companie - Piton
Foto: Reuters

Când vine vorba de animale de companie, imaginația nu are limite. În această fotografie din 2003, un băiat cambodgian pe nume Oeun Sambat poate fi văzut îmbrățișându-și cel mai bun prieten.

Nu este vorba de un băiat de vârsta lui, ci despre o femelă piton de patru metri, pe nume Chamreun („Norocoasa”). Datorită prieteniei sale cu șarpele, sătenii superstițioși au devenit convinși că, într-o viață anterioară, băiatul a fost fiul unui dragon.

5

Vaca Pauline și iarba grasă din fața Casei Albe

Animale de companie - Vaca Pauline
Vaca Pauline în fața clădirii Eisenhower Executive Office Building, situată în apropierea Casei Albe. Foto: Cabinet Magazine

Pauline Wayne era cunoscută și ca „domnișoara Wayne”. Dar Pauline nu era o domnișoară în adevăratul sens al cuvântului, ci o vacă din rasa Holstein. Animalul i-a aparținut celui de-al 27-lea președinte al SUA, William Howard Taft.

Vaca a păscut cu nonșalanță pe gazonul Casei Albe între 1910 și 1913. De altfel, Pauline a fost ultima vacă prezidențială care a locuit la Casa Albă.

6

Pentru această lamă, Deutschland über alles

Animale de companie - Lama
Foto: New Indian Express

O lamă și-a găsit un adăpost neașteptat în casa unei femei din Germania. Nicole Doepper a adoptat animalul, căruia îi fusese amputat un picior. Această fotografie din ianuarie 2009 înfățișează lama, pe nume Socke, la vârsta de trei ani, stând relaxată în casa stăpânei sale.

7

Animale de companie – Crocodilul adoptat

Animale de companie - Crocodil
Foto: Pinterest

Această fotografie din 2002 îi înfățișează pe Wattana Thongjon și pe crocodilul său, pe nume Kheng. Băiatul îl primise pe Kheng în urmă cu trei ani, când animalul abia ieșise din ou.

Atunci când tatăl lui Wattana l-a găsit, nimeni nu și-a imaginat cât de mare avea să devină crocodilul. La momentul la care a fost realizată imaginea, animalul se hrănea cu carne de pui și locuia în casă, alături de alți doi câini.

8

Unele fete chiar primesc un ponei

Animale de companie - Ponei
Foto: Yahoo News

Toată lumea cunoaște cât de terapeutică poate fi prezența animalelor de companie. Acesta a fost și rolul lui Princess, un ponei Shetland.

Poneiul era ajutor terapeutic pentru Clarissa, o fetiță de 10 ani care suferea de paralizie cerebrală. În această fotografie din august 2004, Clarissa împarte masa de cină cu mascota ei. Princess mânca des alături de stăpânii ei și îi plăcea să bea bere în fiecare duminică.

9

Bizonul familiei Sautner

Animale de companie - Bizon
Foto: Reuters

O familie din SUA și-a ales un animal de companie cel puțin neobișnuit: un bizon pe care l-au botezat Bailey D. Buffalo. Bailey, probabil cel mai mare animal de companie ținut în casă, a fost crescut de către Jim Sautner și soția lui încă de când era vițel.

Animalului îi plăcea să simtă că face parte din familie și făcea vizite zilnice în casă. Fotografia care-l înfățișează pe Jim Sautner lângă animalul îndrăgit a fost realizată pe 11 februarie 2004.

10

Animale de companie – Alpaca pasionată de surfing

Animale de companie - Alpaca

Peruanul Domingo Pianezzi are un partener de surf total ieșit din comun: o alpaca pe nume Pisco. Pianezzi este antrenor de surfing și într-o bună zi a decis să-și încerce talentul și cu Pisco.

Se pare că animalul a fost un elev foarte bun și nu a avut nicio dificultate la menținerea echilibrului pe placă.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu