Angajații din India lucrează cu căști de motocicliști pe cap, de frică să nu cadă tavanul pe ei

Munca la stat poate fi extrem de periculoasă, mai ales în India! Angajații unui birou guvernamental din orașul Banda, din statul Uttar Pradesh, au intrat recent în atenția presei după ce au fost surprinși purtând la birou căști de motocicletă, pentru a preveni rănirile la cap în eventualitatea prăbușirii acoperișului.

Pe platformele sociale, fotografiile cu angajații departamentului de energie electrică muncind la birou în timp ce poartă căști moto au devenit virale, după ce agenția de știri indiană ANI le-a făcut publice.

Potrivit mai multor surse, angajații nu sunt mari fani ai motociclismului – poartă căștile de teamă că acoperișul clădirii dărăpănate în care lucrează se va prăbuși peste ei.

Angajații le-au spus reporterilor că au raportat starea periculoasă a clădirii cu ani în urmă, însă nimeni nu a luat nicio măsură, așa că au decis să poarte căști de protecție.

„Clădirea se află în aceeași condiție în care era când am început să lucrez aici, acum doi ani. Le-am scris autorităților, dar nu a existat nicio reacție”, a declarat pentru ANI unul dintre angajați, care a preferat să rămână anonim.

India Today relatează că angajații biroului nu exagerează deloc. Acoperișul este plin de găuri și numai un stâlp ridicat în mijlocul încăperii îl împiedică să cadă peste oameni.

Interesant este faptul că nu este pentru prima dată când angajații indieni ajung la știri pentru că poartă căști de protecție la locul de muncă.

În 2017, presa locală a relatat despre angajații dintr-o clădire guvernamentală ruinată din Bihar. Aceștia erau nevoiți să poarte căști de protecție la muncă din același motiv cu al angajaților din Banda, după cum se poate vedea în videoclipul de mai sus.

Ca să știi mai mult, citește „India secretă”

Paul Brunton a fost unul dintre cei mai mari exploratori și cercetători ai tradițiilor spirituale ale Orientului. Urmând o chemare interioară, Brunton petrece luni întregi călătorind prin India, vorbind cu yoghini, fachiri și mistici – unii autentici, alții nu.

Dacă ar conține numai descrierile călătoriei, „India secretă” ar constitui un frumos jurnal de călătorie.  Însă detaliile cu adevărat uimitoare din paginile acestei cărți sunt descrierile experiențelor interioare ale lui Brunton, mai ales cele în compania marelui Ramana Maharshi, care îl ajută să își găsească liniștea interioară care vine odată cu înțelegerea și cunoașterea de sine.

Pentru oricine caută un învățător spiritual, sau chiar și pentru cei care l-au găsit pe cel potrivit, această poveste este realmente emoționantă. Folosirea erudită a limbajului de către Brunton, alături de căutarea lui asiduă, atât interioară, cât și exterioară, fac din această carte o lectură captivantă de la început până la sfârșit.

„India secretă” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu