O firmă din China și-a obligat angajații să se târască pe străzi fiindcă nu au atins ținta de vânzări

O companie din provincia chineză Shandong a fost criticată după ce i-a obligat pe șase dintre angajații săi să se târască pe străzi, „în patru labe”, drept pedeapsă pentru că nu au atins ținta de vânzări.

Umilitoarea procesiune a avut loc în orașul Zaozhuang pe 14 ianuarie 2019 și a fost înregistrată de trecători. Se poate vedea cum șase oameni se târăsc în genunchi în trafic, în spatele unui bărbat care duce un steag roșu pe care stă scris numele companiei.

angajati-obligati-sa-se-tarasca-pe-strazi
Foto: Newsflare

Fără altă protecție în afară de hainele de birou, cei pedepsiți se chinuie să țină pasul cu purtătorul de steag, și găsesc cumva forța de a continua, alimentată probabil de teama că-și vor pierde locurile de muncă.

Din fericire pentru angajații extenuați, poliția a sosit în cele din urmă la fața locului, alertată probabil de spectatorii șocați, și a pus capăt acestei pedepse crude. Mass-media chineze au relatat că firma responsabilă pentru această procesiune șocantă a fost temporar suspendată din activitate și se află în acest moment sub investigații.

Compania de produse cosmetice a fost larg criticată online după răspândirea imaginilor cu angajații chinuiți, însă unul dintre manageri a susținut că încerca doar să-i motiveze pe oamenii cu performanțe slabe, care nu reușeau să atingă planul de vânzări de la sfârșit de an.

Abonează-te la canalul Incredibilia:

Companiile chineze sunt recunoscute pentru faptul că inventează pedepse neobișnuit de crude pentru angajații cu performanțe slabe. Anul trecut, o companie din Zunyi și-a obligat angajații să bea urină și să mănânce gândaci fiindcă nu atinseseră planurile de vânzări.

Cu doi ani înainte, o altă companie și-a obligat personalul să mănânce coji de dovleci cruzi, din același motiv.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu