Alt-Steak, friptura „tipărită” la imprimanta 3D

O companie din Israel a dezvoltat prima „friptură vegană” din lume, creată cu ajutorul unei imprimante 3D. Reprezentanții companiei Redefine Meat susțin că au creat un produs care are aspectul, textura și gustul cărnii.

Compania a denumit „carnea” Alt-Meat și a dezvoltat-o în colaborare cu măcelari, bucătari, ingineri în domeniul agroalimentar și cu Givaudan, un producător elvețian de arome alimentare.

Friptura 02
Foto: Redefine Meat

Astfel, a fost realizat un plan digital cu peste 70 de parametri pe care „carnea” trebuie să îi îndeplinească, printre care textura, distribuirea grăsimii, gustul și suculența.

Alt-Steak este descris ca un „aliment extrem de complicat”, în care proteinele, grăsimile, coloranții naturali, aromele și alte câteva ingrediente sunt aranjate într-o manieră precisă, pentru a le face să funcționeze ca elementele echivalente ale unei bucăți de carne.

„Folosirea tehnologiei de imprimare 3D de înaltă precizie a fost foarte importantă în procesul de obținere a combinației perfecte de textură, culoare și aromă. Folosind rețete separate pentru mușchi, grăsime și sânge, ne-am putut concentra pe fiecare element în parte, pentru a obține un Alt-Steak perfect”, a declarat Eshchar Ben-Shitrit, cofondatorul Redefine Meat, pentru 3D Printing Industry.

Friptura
Foto: Redefine Meat

„Carnea” cu zero colesterol va fi testată în restaurante de lux

Potrivit acestuia, Alt-Steak poate fi produs rapid, are un conținut ridicat de proteine și nu conține colesterol.

Pentru a promova „carnea” alternativă, Redefine Meat a invitat un renumit bucătar israelian, Assad Granit, să guste produsul.

Potrivit Times of Israel, acesta a declarat că friptura are un gust aproape identic cu cel al cărnii și că, în opinia sa, opt din zece oameni nu și-ar da seama de diferența dintre o friptură reală și Alt-Steak.

Redefine Meat produce atât imprimantele 3D, cât și ingredientele necesare pentru crearea fripturii. Ingredientele sunt bazate pe plante, proteine din semințe și grăsimi vegetale. Aromele și culorile naturale sunt folosite pentru a imita suculența cărnii reale.

Potrivit Reuters, în 2020 compania israeliană își va testa produsele în câteva restaurante de lux, iar în 2021 Alt-Steak va fi pus la dispoziția distribuitorilor de carne.


Carnea produsă la imprimanta 3D nu este singura ciudățenie alimentară apărută în ultimii ani. Belgienii au creat „untul” din insecte, iar finlandezii au inventat Solein, mâncarea fabricată din electricitate, apă, aer și bacterii.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Hrana viitorului sau satisfactia vegetarienilor !

  • >