Acest om se luptă cu depresia îngrijind un aligator care se teme de pisici

Joie Henney, un american din Pennsylvania, și-a înregistrat aligatorul în vârstă de patru ani, botezat Wally, ca animal care oferă sprijin emoțional. Aligatorul, lung de 1.5 metri și greu de 27 de kilograme, îl însoțește peste tot pe Henney, inclusiv la supermarket și la meciurile de baseball.

Wally mănâncă aripioare de pui și împarte o piscină de plastic din casă cu un alt aligator salvat de Henney, pe nume Scrappy. Henney mărturisește că Wally îl ajută să lupte cu depresia de care a început să sufere după moartea a trei prieteni apropiați.

Wally se hrănește cu aripioare de pui și face plimbări regulate la supermarket

Citește și Satul în care crocodilii și oamenii trăiesc împreună, în armonie

Henney a declarat pentru Associated Press că lui Wally îi place să se cuibărească lângă el, îi oferă „îmbrățișări” și îl însoțește în mod regulat la cumpărături. Wally a fost salvat când avea doar 14 luni și Henney l-a adoptat curând după aceea.

Potrivit legislației SUA privind persoanele cu dizabilități, doar câinii și caii de talie mică pot deveni animale de ajutor, însă aproape orice fel de viețuitoare poate deveni animal pentru sprijin emoțional. În 2018, Wally a devenit primul aligator înregistrat în SUA ca „animal pentru sprijin emoțional”.

Nu vrea antidepresive, preferă reptilele

Doctorul lui Henney a fost de acord ca Wally să îndeplinească acest rol, după ce Henney a spus că nu dorește să ia medicamente pentru depresie.

„Doctorul voia să-mi administreze antidepresive, dar mie nu îmi place să iau medicamente. Îl aveam pe Wally și când veneam acasă și el era în preajma mea, totul era OK. Doctorul meu știa despre existența lui Wally și s-a gândit că ar fi un animal potrivit, așa că de ce nu?”, a spus Henney.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Joie Henney a căzut în depresie după moartea prietenilor săi

Citește și Primarul mexican care s-a însurat cu un crocodil

Henney a spus că a fost diagnosticat cu depresie după ce trei dintre prietenii săi apropiați au murit în succesiune rapidă. Însă Wally a umplut golul lăsat de moartea acestora și acum omul și reptila sunt inseparabili.

Henney are experiență cu reptilele. A fost gazda unei emisiuni TV intitulate „Joie Henney’s Outdoors”, din 1989 până în 2000. Bărbatul a spus că știe că Wally este un animal periculos, însă nu i-a fost niciodată frică de el.

Henney afirmă că Wally nu a mușcat niciodată pe nimeni și că îi este frică de pisici. Wally va continua să crească și ar putea atinge o lungime de aproape 5 metri și o greutate de până la 500 de kilograme.

De când s-a mutat la actuala adresă, Wally a devenit o celebritate locală. Aligatorul apare la târguri locale, la azilele pentru bătrâni, la meciurile de baseball și în multe alte locuri publice.

Aligatorul face senzație peste tot pe unde îl poartă stăpânul său

„Îi place să fie centrul atenției și îi plac oamenii”, a declarat Henney pentru publicația York Dispatch.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

3 comentarii la „Acest om se luptă cu depresia îngrijind un aligator care se teme de pisici”

Lasă un comentariu