Alfabetul antic al unei civilizații pierdute a fost descoperit pe rețelele de socializare. Imaginea care a uimit experții

Un alfabet antic al unei civilizații dispărute a fost descoperit pe rețelele sociale de către un inginer software din Barcelona, în timp ce naviga pe platforma X. Alfabetul a fost găsit înscris pe o lespede care datează din secolul al V-lea î.e.n. în sudul Spaniei, legată de civilizația Tartessos.

Civilizația Tartessos a apărut în urma unui schimb cultural între localnicii din Peninsula Iberică și coloniile feniciene în jurul secolului al X-lea î.Hr. Săpăturile de la El Turuñuelo din 2015 au dus la descoperirea unui templu mare care a fost incinerat în mod deliberat, indicând o practică rituală.

În timpul săpăturilor din acest an, a fost descoperită o lespede de rocă, gravată cu războinici, forme geometrice, fețe și alte simboluri. Placa conținea, de asemenea, un alfabet antic, cu 15 simboluri identificate până în prezent, cu un potențial de până la 32 de simboluri.

Această descoperire aruncă lumină asupra sistemului de scriere al civilizației preromane, oferind informații despre evoluția culturală a regiunii. Joan Ferrer i Jané, inginer de software și cercetător în limbi vechi la Universitatea din Barcelona, a identificat literele antice și a împărtășit observațiile sale cu cercetătorii site-ului.

Descoperirea este semnificativă, deoarece oferă noi informații despre o civilizație necunoscută anterior în regiune.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu