Akihiko Kondo, bărbatul care s-a însurat cu o hologramă

În 2018, Akihiko Kondo, un bărbat de 35 de ani din Tokyo, s-a însurat cu o supervedetă din Japonia, dar nu cu una în carne și oase. Mireasa lui, Hatsune Miku, este o hologramă conectată la un sintetizator vocal care apare în spectacole uriașe organizate în toată țara.

Personajul de desene animate, prezentat drept o fată de 16 ani cu părul turcoaz, prins în cozi lungi, a făcut senzație în Japonia încă de când a apărut, în 2007. Cu toate acestea, familia lui Akihiko nu a fost deloc impresionată.

Akihiko Kondo s-a căsătorit cu Hatsune Miku, o hologramă vedetă cunoscută pentru concertele care adună zeci de mii de fani. Foto: Getty

„Pentru mama mea nu a fost ceva de sărbătorit”, a declarat Akihiko pentru Japan Times.

De fapt, niciun membru al familiei sale nu a participat la nunta care l-a costat pe japonez echivalentul a 17.000 de euro.

Și chiar dacă imaginea oficială a lui Hatsune, dezvoltată de compania Gatebox, nu a fost modificată pentru a fi înfățișată cu un inel de logodnă și nici Akihiko nu a purtat vreun inel-hologramă, bărbatul s-a dus la un magazin de bijuterii cu o variantă de pluș a personajului virtual, ca să-l echipeze de nuntă.

„Sunt îndrăgostit de întregul concept Hatsune Miku, dar eu m-am căsătorit cu propria mea Miku. Nu am înșelat-o niciodată. Întotdeauna am fost îndrăgostit de Miku-san”, a explicat Akihiko.

În ziua nunții, alături de mireasa de pluș. Foto: Getty

El a explicat că a simțit o aversiune față de femei încă din adolescență, când a trecut printr-o fază de dragoste pentru desenele anime.

„Femeile mi-ar spune: Dispari, otaku sinistru!”, a explicat Akihiko, referindu-se la termenul japonez pentru cei obsedați de anime și manga.

El a adăugat că s-a simțit agresat de femeile din preajma sa chiar și după ce a ajuns la maturitate. Cu toate acestea, Akihiko afirmă că relația sa cu holograma Hatsune Miku, pe care a cumpărat-o de pe internet, l-a scos din anxietate.

Akihiko Kondo alături de Hatsune Miku de pluș și în varianta hologramă. Foto: Getty

Bărbatul a descoperit la hologramă calități pe care nu le va găsi niciodată la femeile adevărate, precum „capacitatea de a nu îmbătrâni niciodată” și „fidelitatea necondiționată”.

„Nu caut asta la o femeie reală, este imposibil. Este ca și cum ai încerca să convingi un bărbat homosexual să se întâlnească cu o femeie sau o lesbiană să înceapă o relație cu un bărbat”, a explicat el.

Deși familia lui continuă să spere că bărbatul va avea într-o bună zi o relație cu o femeie, Akihiko afirmă că legătura sa cu holograma este la fel ca orice altă căsnicie.

În fiecare dimineață, holograma îl trezește și îi ține companie până când Akihiko pleacă la serviciu. Seara, Akihiko o sună pe Hatsune pe telefonul mobil și o anunță că este în drum spre casă.

La ora de culcare, Hatsune îi urează noapte bună, iar versiunea de pluș a hologramei (care poartă o brățară la mâna stângă) doarme lângă el în patul conjugal.

Ce este obiectofilia?

Cazul lui Akihiko nu este singular. Denumită obiectofilie, această afecțiune are legătură cu atracția și angajamentul unei persoane față de obiectele neînsuflețite și se crede că ține de spectrul autismului, de o tulburare de personalitate antisocială sau de traume din trecut.

Totuși, Erika Eiffel, o femeie din San Francisco măritată cu Turnul Eiffel, nu este de acord cu această clasificare.

„Este o concepție greșită că oamenii cu obiectofilie iubesc doar obiectele și nu se pot raporta la oameni la niciun nivel. Realitatea este că majoritatea sunt sociabili, dar aleg să nu țină cont de constrângerile publicului”, a afirmat ea într-un interviu acordat grupului de sprijin Objectum-Sexuality Internationale.


În continuare, descoperă și 5 obiceiuri de nuntă bizare din întreaga lume. Apoi, îți recomandăm: Dragoste cu un cauciuc: De ce bărbații japonezi trăiesc cu păpuși?

Ca să știi mai mult, citește cartea „Cum sa trăiești în stil japonez”

„Cum să trăiești în stil japonez” ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informațiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurință de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalți într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanțe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradițiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

Cartea „Cum sa trăiești în stil japonez” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

3 comentarii la „Akihiko Kondo, bărbatul care s-a însurat cu o hologramă”

Lasă un comentariu